میزبانی سرای اهل قلم از دانشنامه فاطمی (س)

خبرگزاری شبستان: دانشنامه فاطمی (س) با حضور کارشناسان در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «دانشنامه فاطمی(س)» در چهارمین روز برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، با حضور حجت‌الاسلام قاسم زراعتیان، مدیر علمی و فنی دانشنامه فاطمی(س) و حجت الاسلام فاضل حسامی، عضو هیات علمی پژوهشکده دانشنامه‌نگاری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در سرای اهل قلم مورد بررسی قرار گرفت.
حجت الاسلام حسامی عنوان کرد: آیت‌الله جوادی آملی پیشنهاد تدوین دانشنامه‌ای درباره حضرت زهرا(س) را به مقام معظم رهبری تقدیم کرد و با دستور مستقیم ایشان به رئیس پژوهشکده دانشنامه‌نگاری در سال 1381 تدوین این دانشنامه آغاز شد.
عضو هیات علمی پژوهشکده دانشنامه‌نگاری ادامه داد: از آنجا که جهت‌گیری دانشنامه فاطمی(س) موضوع‌محور بوده، 2 محور کلان در این دانشنامه مطرح بود؛ نخست تقسیم برخی از موضوعات به شخصیت برجسته حضرت زهرا(س) و دوم اختصاص بخش‌هایی از دانشنامه به موضوع زن و خانواده.
وی با بیان اینکه در این دانشنامه فقط به مباحث تاریخی پرداخته نشده است، اظهار کرد: طرح اولیه این دانشنامه در سال 1383 تصویب و تنظیم شد و با شکل‌گیری گروه‌های متخصص پایه مقالات آن تا سال 1388 شکل گرفت.
وی تصریح کرد: از آنجا که مقالات این دانشنامه قالبی علمی و پژوهشی داشتند، تا سال 1391 مقالات بازنگری شدند و قالب دانشنامه‌ای به خود گرفتند.
حجت الاسلام حسامی در توضیح رویکرد این دانشنامه 6 جلدی عنوان کرد: جلد نخست و دوم به موضوعاتی درباره حیات و منزلت و شخصیت حضرت فاطمه (س) اختصاص دارد. جلد سوم درباره حکمت و معرفت علمی آن حضرت و جلد چهارم و پنجم به مباحث حقوقی زن و خانواده می‌پردازد. در جلد ششم نیز مباحث اجتماعی مربوط به زن و خانواده مطرح شده است.
بنا به گزارش ستاد اطلاع‌رسانی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام زراعتیان گفت: دانشنامه متصدی گزارش دانش در عرصه علوم و فنون مختلف با لحاظ جامعیت آرا و با کاربست زبانی گویاست.
مدیر علمی و فنی دانشنامه فاطمی(س) در توضیح تمایز ساختار مقالات دانشنامه‌ای با مقالات دیگر، گفت: مبحث جامعیت، زبان گزارشی مقالات، پرهیز از نقل قول مستقیم، روان‌نویسی متن و مستند بودن مطالب از جمله ویژگی‌هایی است که مقالات دانشنامه‌ای را از سایر مقالات متمایز می‌کند.
شایان ذکر است، بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، از 10 تا 20 اردیبهشت در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برپاست.
پایان پیام/


 

کد خبر 364371

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha