سرانه فضای خوابگاه ها در دنیا سه برابر ایران است

خبرگزاری شبستان: معاون امور دانشجویان وزارت بهداشت درمان و آموزش کشور گفت: سرانه فضای فیزیکی استاندارد در دنیا 12 تا 14 مترمربع است اما در کشور ما این سرانه تنها به 4 مترمربع می‌رسد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری شبستان: محمد حسین  آیتی، معاون امور دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری هفته خوابگاه‌ها گفت: شیوه‌نامه مشترکی درباره هفته خوابگاه‌ها بین وزارت علوم و بهداشت به امضا رسیده است و بر اساس این شیوه‌نامه حداقل شش جلسه مشترک در آینده برگزار می‌شود.

 

وی افزود: بر اساس شیوه‌نامه 4 گروه در فواصل جلساتی مطالب کارشناسی را ارایه می‌دهند که شامل کارگروه رفاهی- دانشجویی، کارگروه امور تربیت‌بدنی، کارگروه خدمات مشاوره دانشجویی و کارگروه امور ازدواجی دانشجویان است.

  

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت تعداد 170 هزار دانشجوی روزانه دارد که با دانشجویان وزارت علوم حدود 670 دانشجو می‌شود که باید به صورت یکسان خدمات ارایه شود.

 

آیتی با بیان اینکه هفته خوابگاه‌ها از 20 اردیبهشت آغاز و تا 26 اردیبهشت ادامه دارد، اظهار کرد: طی سال‌های اخیر افزایش پذیرش دانشجو بدون توجه به امکانات دانشجویی مشکلاتی را به وجود آورده است و اعتبار هم کم شده است.

 

رییس سازمان امور دانشجویی وزارت بهداشت یادآور شد: از این پس هرگونه گسترش رشته‌ها و ظرفیت‌های پذیرش دانشگاه‌ها منوط به دریافت گزارش معاونت دانشجویی درباره میزان امکانات زیرساختی و خدمات رفاهی- خوابگاهی است.

 

وی با بیان اینکه با توجه به شرایط و مشکلاتی که خوابگاه‌ها دارند ضروری است به امور دانشجویان رسیدگی شود، اظهار کرد: طرح پژوهشی در دست بررسی است تا کیفیت و کمیت خوابگاه‌های دیگر کشورها را رصد کند و همچنین با توجه به رتبه‌بندی خوابگاه‌ها اجاره‌ها به صورت منطقی و عادلانه تنظیم می‌شود.

 

به گفته وی، وزارت بهداشت تعداد 448 خوابگاه فعال دارد که 262 باب دخترانه و 166 باب پسرانه و تعداد 68 هزار و 828 نفر ساکن دارد که 43 هزار و 703 نفر دختر و 24 هزار و 125 نفر پسر هستند.

 

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت تعداد 24 باب خوابگاه متأهلین دارد، عنوان کرد: با توجه به افزایش پذیرش دانشجو خوابگاه‌های خودگردان گسترش پیدا کرد و تعداد 63 باب خوابگاه خودگردان وجود دارد که 48 باب مربوط به دختران و 15 باب مربوط به پسران است.

 

آیتی با بیان اینکه سرانه فضای فیزیکی استاندارد در دنیا 12 تا 14 متر مربع است اما سرانه فضای خوابگاه‌های ما 4 مترمربع است، اظهار کرد: البته اگر کل ساختمان ملکی و غیرملکی را در نظر بگیریم تا حدود 8 مترمربع می‌شود اما با میزان استاندارد فاصله زیادی داریم.

 

وی با اشاره به قانون برنامه پنجم توسعه اظهار کرد: طبق این قانون خدمات رفاهی- دانشجویی سالانه باید 20 درصد به بخش خصوصی واگذار شود که تفسیرهای مختلف از این قانون شده است.

 

وی افزود: تفسیر درستی از این قانون نیست و با این تفسیر رویکرد خوابگاه‌سازی متوقف شده است چرا که می‌گویند با توجه به برون‌سپاری احتیاجی به ساخت خوابگاه نیست در صورتی که خوابگاه یک بخش حاکمیتی است که باید در اختیار دانشگاه‌ها قرار گیرد و خوابگاه باید در داخل پردیس دانشگاه‌ها ایجاد شود.

 

وی از تدوین آیین‌نامه خوابگاه‌های مشارکتی خبر داد و گفت: بر اساس این آیین‌نامه دانشجویان و صاحب خوابگاه هزینه‌های خدماتی و رفاهی را به صورت مشترک پرداخت می‌کنند.

 

آیتی با بیان اینکه 89 اتاق مشاوره در ستاد دانشگاه‌ها و بیش از 157 دفاتر مشاوره در خوابگاه‌ها وجود دارد، اظهار کرد: 97 اتاق مشاوره مربوط به بانوان و 60 اتاق مشاوره مربوط به پسران است.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 364302

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha