به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، معاون وزیر آموزش و پرورش امروز(15 اردیبهشت) در جمع اصحاب رسانه ای گیلان اظهار داشت: تحولات گسترده ای در نهضت سواد آموزی در حال شکل گیری است.
علی باقرزاده با بیان اینکه بر اساس اطلاعاتی که در بانک بیسوادان جمع آوری شده است تعداد دو میلیون و600 هزار نفر اعلام بیسوادی مطلق کرده اند، اذعان داشت: تمرکز بر آمار دقیق بیسوادی در کشور برای اجرای برنامه پنجم توسعه که باسواد کردن افراد گروه سنی10 تا 49 سال را مد نظر دارد، از اولویت جدی این سازمان است.
رییس سازمان نهضت سواد آموزی همچنین از تعیین تکلیف حدود 39هزار آموزشیار نهضت در کشور خبر داد و اظهار داشت: تعیین تکلیف این تعداد در کشور از اولویت برنامه های، امسال این سازمان است.
وی ادامه داد: بیش از چهار هزار نفر از این تعداد با داشتن مدرک تحصیلی و شرایط 60 ماه سنوات خدمت در اولویت استخدام قرار دارند.
معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین گفت: این آموزشیاران بر اساس ماده 17 قانون تعیین تکلیف معلمان حق التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی مصوب مجلس، تعیین تکلیف می شوند.
باقرزاده بیان کرد: کسانی که نسبت به همکاریشان در نهضت ادعایی دارند می توانند در آزمون تعیین تکلیف آموزشیاران که سوم تیر سال جاری برگزار می شود شرکت کرده و در نوبت استخدام آموزش و پرورش قرار گیرند.
وی ادامه داد: افرادی که تمامی شرایط شرکت در این آزمون را دارند می توانند برای شرکت در این آزمون تا 18 اردیبهشت، ماه جاری ثبت نام کنند.
باقرزاده همچنین داشتن حداقل 20 و حداکثر 40 سال سن، در اختیار داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی را از شرایط شرکت در آزمون برای آموزشیاران عنوان کرد.
وی با بیان اینکه شرکت کنندگان باید به 60 درصد سوالات پاسخ دهند، اذعان داشت: برای شرکت کنندگان120 سوال عمومی و 20 سوال تخصصی در نظر گرفته شده و کلیه منابع نیز بر روی سایت آموزش و پرورش و نهضت سواد آموزی قابل دسترسی است.
باقرزاده در ادامه اذعان داشت: هر چند سهمیه گیلان در این آزمون استخدامی مشخص نیست اما گیلان جز هشت استان برترو پیشرو در امر سواد آموزی است که شاخص بالای بیسوادی را دارد.
رییس سازمان نهضت سواد آموزی کشور به اصلاح نظام آموزشی نهضت سواد آموزی اشاره و بیان کرد: سال های گذشته با چهار دوره آموزش مقدماتی، تکمیلی، پایانی و پنجم در نهضت مواجه بودیم که مشکلاتی را برای سوادآموزان و آموزشیارن به همراه داشت که در اصلاح این ساختار، در بازبینی جدی که قرار گرفت مراحل مقدماتی و تکمیلی به معادل دوره سوادآموزی و مرحله پایانی و پنجم به دوره انتقال، تبدیل شدند.
باقرزاده با اشاره به اینکه در دوره سواد آموزی جدید که اخیرا به رییس جمهور ابلاغ شده است، نهضت موظف است در دوره سواد آموزی،400 ساعت آموزشی و در دوره انتقال، 800 ساعت که شامل 600 ساعت حضوری و 200 ساعت نیز غیرحضوری است برای سواد آموزان، در نظر گرفته شود.
وی در ادامه تصریح کرد: اصلاح کتاب های درسی سواد آموزان نهضت یکی دیگر از اقدامات این وزارت خانه است که منجر شد تا هفت عنوان کتاب دوره های مقدماتی و تکمیلی به یک عنوان کتاب دو جلدی تغییر یابد که تا پایان اردیبهشت ماه جاری در اختیار جامعه هدف ها قرار می گیرد.
معاون وزیر آموزش و پرورش در ادامه به بازنگری روش های جذب سواد آموز اشاره کرد و گفت: اینکه آموزشیار خود به دنبال سواد آموز برود دیگر قدیمی شده است و این انقلاب باید در محتوا اتفاق بیفتد و دیگر، آموزشیاران تنها عنصر آموزش شناخته نشوند.
باقرزاده ادامه داد: هر کس در کشور اعلام آمادگی کند که در باسوادی جامعه هدف می خواهد با نهضت سواد آموزی تعامل و همکاری داشته باشد ما از او استقبال کرده و برایش برنامه خواهیم داشت.
وی در ادامه ملاک باسوادی یک فرد را داشتن چهار مهارت خواندن متون ساده، نوشتن متون ساده، حساب کردن چهارعمل ساده جمع، تفریق، ضرب و تقسیم وهمچنین روخوانی قرآن مجید عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما