بیش از ظرفیت خوابگاه‌ها به دانشجویان اسکان داده شده است

خبرگزاری شبستان:رییس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه بیش از ظرفیت خوابگاه‌ها به دانشجویان اسکان داده شده است گفت:از این پس هرگونه ایجاد رشته و ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها منوط به امکان رفاهی خوابگاهی است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری شبستان، مجتبی صدیقی، رییس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در نشست خبری درباره هفته خوابگاه‌ها گفت: به دنبال تصمیم کلی که بین وزارت بهداشت، درمان و آموزش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گرفته شده است برنامه‌های هفته خوابگاه در حوزه مشترک همکاری‌های نزدیک دارد و برنامه‌ریزی‌ها کاملا هماهنگ و یکسان پیش می‌رود.

وی با بیان اینکه کارگروهی مشترک بین وزارت علوم و وزارت بهداشت تشکیل شده است، اظهار کرد: برای اجرای برنامه‌های هفته خوابگاه‌ها دستورالعمل مشترکی را تدوین کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه هفته خوابگاه از 20 اردیبهشت آغاز می‌شود، تصریح کرد: هدف اصلی ما جلب توجه جامعه به موضوع خوابگاه‌ها و اسکان دانشجویی و همچنین ارتباط نزدیک بین دانشجویان و مسئولان است تا مشکلات شناسایی و حل شود.

صدیقی با اشاره به وضعیت فعلی خوابگاه‌ها تصریح کرد: تعداد 228 هزار ظرفیت دولتی خوابگاهی داریم که از این تعداد 116 هزار و 500 خوابگاه مربوط به خواهران و 109 هزار مربوط به دانشجویان پسر است. همچنین تعداد 2500 خوابگاه ویژه متأهلین وجود دارد.

رییس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه 23 هزار ظرفیت خوابگاه‌های غیردولتی داریم، عنوان کرد: خوابگاه‌های خودگردان تحت نظارت ما هستند که 81 خوابگاه غیردولتی در حال گرفتن مجوز و 38 تقاضای جدید هم دریافت کرده‌ایم البته تعداد زیادی خوابگاه بدون مجوز در کشور فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به مشکلات خوابگاه‌های دانشجویی اظهار کرد: خوابگاه‌ها بیش از حد استاندارد دانشجو در خود اسکان داده‌اند که این مربوط می‌شود به افزایش پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها در سال‌های گذشته برمی‌گردد.

وی افزود: سال گذشته پذیرش دختران دانشجو بیش از پسران بوده است، بنابراین نیاز به خوابگاه زیاد شده است.

وی قدمت و فرسودگی خوابگاه‌های دانشجویی را از دیگر مشکلات خوابگاه‌ها بیان کرد.

صدیقی با بیان اینکه وزارت علوم بیش از 600 هزار دانشجو در دوره روزانه دارد، اظهار کرد: حدود 40 درصد دانشجویان روزانه را تحت پوشش قرار داده‌ایم البته اسکان این 40 درصد هم به شکل استاندارد نیست.

وی با تأکید بر اینکه بخش دولتی در کوتاه‌مدت نمی‌تواند مشکلات خوابگاه‌ها را رفع کند، بیان کرد: زیرساخت‌هایی برای فعالیت بخش خصوصی هم فراهم نشده است.

رییس سازمان امور دانشجویان منطقی‌سازی ارایه امکانات رفاهی- دانشجویی و خوابگاه‌سازی ارزش اسلامی نیاز ملی را از شعارهای هفته خوابگاه دانست و تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های ما جلوگیری از توسعه است. با رایزنی که با دفتر گسترش وزارت علوم کرده‌ایم قرار است هرگونه مجوز گسترش رشته‌ها و ظرفیت پذیرش در دانشگاه‌ها با توجه به ظرفیت آن دانشگاه و وجود خوابگاه‌های استاندارد باشد.

وی ادامه داد: ارایه تسهیلات بانکی در بخش غیردولتی، ایجاد زمینه بر برخی از معافیت‌ها، ارایه زمین از تسهیلاتی است که برای جذب بخش دولتی در نظر گرفته‌ایم. همچنین در نظر داریم تا توجه بیشتری به امور دانشجویان تحصیلات تکمیلی در بحث خوابگاه‌ها کنیم و با ارایه وام مسکن مشکلات آنان را حل نماییم.

وی توسعه اتاق مشاوره و خانه‌های فرهنگ را از دیگر برنامه‌ها نام برد و گفت: انتظارات ما در فصل بودجه برآورده نشده است، بنابراین با صندوق رفاه یک رویکرد جدید را دنبال خواهیم کرد تا سهم بیشتری که از خوابگاه‌نشینان گرفته می‌شود به بحث تعمیرات و ارتقای کیفیت خوابگاه‌ها باشد.

صدیقی درباره افزایش مصرف مواد اعتیادآور مانند ریتالین در فصل امتحانات اظهار کرد: به طور منظم سالانه از مجموع خوابگاه‌ها تحقیقی به عمل می‌آید و درصد مصرف و گرایش دانشجویان به مواد اعتیادآور نسبت به کلان کم است و ما پیمایش و ارزیابی‌ای که در این تحقیق کردیم را در اختیار دانشگاه‌ها قرار داده‌ایم و باید در این راستا دفتر مشاوره در خوابگاه‌ها را تکمیل کنیم و خیلی از خوابگاه‌ها دفاتر مشاوره دارند و نیاز است از شورای فرهنگ رفاهی درون خوابگاه‌ها استفاده کنیم.

وی از تشکیل کارگروهی درباره خوابگاه‌های بخش خصوصی خبر داد و گفت: این مسئله در شورای اسلامی‌شدن دانشگاه‌ها مطرح شده است.

صدیقی با بیان اینکه حدود 10 درصد متقاضی مجرد خوابگاه‌ها نتوانسته‌اند ساکنیت در خوابگاه‌ها را بگیرند، گفت: در بخش متأهلین تقاضا بیش از 2500 دانشجو است که نتوانسته‌اند ساکن خوابگاه شوند.

پایان پیام/

 


 

کد خبر 364286

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha