شرایط امروز جهان، مسئولیت اساتید حوزه را سنگین تر کرده است

رییس جامعه المصطفی العالمیه،امروز(15اردیبهشت) در پیامی به هفدهمین اجلاسیه سالانه اساتید جامعه المصطفی تصریح کرد: شرایط امروز جهان مسئولیت اساتید حوزه را سنگین تر کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم،متن کامل پیام به شرح زیر است:

جامعة المصطفی به خیل عظیم استادان و معلمان گرانقدرخود در ایران و سایر کشورها می بالد و افتخار می کند و از خدمات خالصانه یکایک آنان تقدیر و تمجید می کند.
طلاب و فضلای ارجمند و سازمان و دستگاه اداری و آموزشی باید محوریت علم و عالم و معلم را باور و در همه نظامات و تعاملات بدان تجسد بخشد علم و به ویژه علم دینی حقیقتی فراتر از کالاهای مادی و مقوله ای از جنس عالم غیب و تجرد و گوهری ممتاز از جهانی برتر است.


ارزش این نوع علم فراتر از داد و ستدهای مادی و برتر از ارزشکذاریهای دنیایی است از این رو استاد باید قدر این گوهر ناب را بداند و آن را به ثمن بخس مزد و اجر و به بهای اندک انگیزه های مادی و پست نفروشد و هم متعلمان و دستگاه مدیریت و کارگزاران نظام اداری باید این جایگاه رفیع را قدر بدانند و بر صدر بنشانند.


مهمترین نکته ای که در شکل دهی و پرورش شخصیت طلاب و دانش پژوهان نقش داردشخصیت و منش و رفتار استاد است، در سنت تاریخ حوزه های علمیه این مدرسان و استادان بوده اند که با اخلاق متعالی خود راهنما و الگوی طلاب بوده اند و جاذبه شخصیت ممتاز آنان دل و جان شاگردان را مجذوب کرده است.


آداب و رسوم و سبک و سلوک استادی و شاگردی هم در منابع و متون و معارف دینی و قرآن و حدیث و هم درعلوم و دانشهای اسلامی و کتابهای بزرگان علمی حوزه مانند منیة المرید از اهمتی و منزلت بالایی برخوردار است و این شیوه معنوی و اخلاقی و روش رفتاری و عاطفی در سنت حوزه ای در طول قرنها تجسم و تجسد یافته است وظیفه جامعة المصطفی و حوزه های علمیه صیانت از این سنت حوزه ای و پایه ریزی نظام رفتاری استادان و شاگردان براساس این سنت است و استدان ارجمند در این زمنینه نقش و سهم نخست را دارند زیرا استادان سلسله جنبان و پیشگام و پرچمدار نظام آموزشی و تربیت است و آشکار است قرار گرفتن در چنین جایگاهی چه وظایف حساس و دشواری را بر دوش استاد می گذارد.


شرایط امروز جهان و اوضاع کنونی دنیای اسلام به ویژه موج بیداری اسلامی مسئولیت همه ما و به خصوص استادان ارجمند و اعضای هیئت علمی و گروه های علمی تربیتی وطلاب و فضلای ایرانی و غیرایرانی را حساس تر و دشوارتر می کند خیزش و بیداری اسلامی امت اسلام بازگشت به هویت و تمدن اسلامی و گسستن زنجیرهای استبداد و استکبار و وابستگی را هدف گرفته است.


این موج و قیام به اندیشه و پیام و بصیرت و معرفت نیاز مبرم دارد و باید از آسیبها و تهدیدات در امان بماند این همه نیازمند عالمان خبیر و دانشمندان بصیر و متفکران هوشمند است و نهادهای علمی و حوزه ای و به ویژه معلمان گرامی باید این نیاز امت اسلام و اینده جهان را تامین کنند.


المصطفی باید طرح جامع و منشور کامل استادی در المصطفی را تدوین و براساس آن و با رویکردی جامع و نوین به ساماندهی و ارتقای منزلت و نقش استاد بپردازد به ویژه استادان گرانمایه غیرایرانی در داخل و خارج اکنون سرمایه عظیمی اند و این سرمایه را بادی به کار گرفت و آن را رشد داد و آن را در ارتقای حوزه های جهان اسلام و واحدهای المصطفی در سراسر جهان بهره برد و در این زمنینه معاونت آموزش و مرکز توسعه منابع انسانی و واحدهای داخل و خارج وظیفه دارند و باید اقدام کنند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 36418

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha