عقل مطبوع از تعقل و تفکر انسان نشأت گرفته است

خبرگزاری شبستان: آیت الله رودباری تصریح کرد: عقل مسموع همانی است که ما در مدرسه و دانشگاه می‌آموزیم اما عقل مطبوع از تعقل و فهم و تفکر انسان نشأت گرفته است

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، آیت الله سید مجتبی رودباری، از علمای برجسته گیلانی امروز(13 اردیبهشت) در دیدار جمعی از اساتید دانشگاه گیلان با وی به مناسبت سالروز شهادت شهید مطهری و روز معلم با اشاره به جایگاه علمی آیت الله مطهری اظهار کرد: شهید مطهری با احراز درجه اجتهاد وارد تهران شد، او در ابعاد مختلف حرف اسلام را به گوش مردم رساند.


وی ادامه داد: از دیگر ویژگی شهید مطهری این بود وقتی می‌خواست نظرات فلاسفه غرب را نقد کند ابتدا حرف آن‌ها را به خوبی بیان می‌کرد، سپس به نقد آن می‌پرداخت.


آیت الله رودباری با بیان ویژگی دیگر شهید مطهری که بسیار وی را متاثر کرد گفت: این ویژگی این است که وی در کتاب علل مادی گری خود می‌نویسد:"من از 13 سالگی دغدغه ام مسائل مربوط به خدا بوده است و این مساله من را ناراحت می‌کرده و در شک بودم و هر چه بیشتر تحصیل می‌کردم دغدغه من بیشتر می‌شد و آنقدر ناراحت بودم که میل داشتم تنها باشم و خودم باشم و اندیشیدن. درس‌های که می‌خواندم من را آرام نمی‌کرد، آن‌ها را فرا می‌گرفتم تا بتوانم نظرات و حرف‌های فلاسفه بزرگ غرب را بررسی کنم". این همان مصداق فرموده امیرالمومنین(ع) است که فرمودند عقل مسموع چنانچه با عقل مطبوع همراه نباشد فایده‌ای ندارد.


وی تصریح کرد: عقل مسموع همانی است که ما در مدرسه و دانشگاه می‌آموزیم اما عقل مطبوع از تعقل و فهم و تفکر انسان نشأت گرفته است. بنابراین خوب است ما در هنگام درس دادن سعی نکنیم فقط به دانشجویان تعلیم بدهیم بلکه ببینم آنها چه می‌گویند.


آیت الله رودباری در ادامه به ضربه سنگینی که با شهادت شهید مطهری به اسلام وارد شد اشاره کرد و افزود: قطعا با شهادت هر مجاهد و رزمنده اسلام متضرر خواهد شد اما شهادت شهدای علمی ضررش دو چندان خواهد بود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 364172

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha