نگاه کاسب‌کارانه در ساخت و ساز مسجد غفلتی جبران ناپذیر

خبرگزاری شبستان: کارشناس کارگروه مدیریت کلان دستگاه‌های فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر توجه به مسجد محوری در ساختارهای شهری گفت: نگاه کاسب‌کارانه به ساخت مسجد غفلتی جبران ناپذیر است.

حجت‌الاسلام علیرضا پیروزمند، کارشناس کارگروه مدیریت کلان دستگاه‌های فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی از تهیه سند مهندسی فرهنگی کشور و ساماندهی دستگاه های کلان فرهنگی در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و به خبرنگار حوزه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی چندین سال است که در راستای تنظیم سند مهندسی فرهنگی کشور اقداماتی را انجام داده که منتهی به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی شد و به دستگاه‌های فرهنگی نیز ابلاغ شد تا برنامه‌هایش را مبتنی بر این سند تعیین کنند.

 

وی بر اهتمام چندین ساله‌ کارشناسان حوزه و دانشگاه پیرامون مصوبه نقشه مهندسی فرهنگی تاکید کرد و گفت: هر چند اجرایی کردن این مصوبه احتیاج به ساز و کارهای تکمیلی دارد ولی باید برای این ساز و کارهای تکمیلی تدبیری صورت گیرد تا با همکاری دولت در صحنه ارتقای فرهنگی کشور مؤثر واقع باشد از طرفی عرصه فرهنگی باید تحت تاثیر گرایش‌های سیاسی و یا سلیقه‌های کوتاه‌مدت مسئولان عرصه فرهنگ قرار نگیرد تا دچار تناقض‌گویی و اتخاذ خط مشی‌های دوگانه نباشد.

 

وی ادامه داد: این مسئله زمانی محقق می شد که یک سند بالادستی در این زمینه وجود داشته باشد که دولت‌های مختلف خودشان را متعهد به اجرای آن بدانند و در حال حاضر شورای عالی انقلاب فرهنگی از لحاظ جایگاه عمومی در کشور از چنین مرجعیتی برخوردار است و نظر این دستگاه مورد حمایت قوای سه‌گانه است و هر کدام به فراخور نقش خودشان را ایفا می‌کنند.

 

کارشناس کارگروه مدیریت کلان دستگاه‌های فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: در حال حاضر آنچه که باید مدنظر قرار گیرد، مبنا قرار دادن سند مهندسی فرهنگی کشور و شناخت اولویت‌های فرهنگی کوتاه‌مدت و بلند مدت به سمت تحقق اهداف، آموزه‌ها و اقدامات فرهنگی پیش‌بینی‌شده است.

 

وی توجه به رویکرد مسجد محوری را یکی از موضوعات مهمی دانست که در سند مهندسی فرهنگی مورد توجه است و ابراز کرد: یکی از سیاست‌ها و راهبردهایی که در سند مورد توجه تهیه‌کنندگان سند قرار گرفته است توجه به جایگاه مساجد بوده است زیرا مساجد در بهبود وضعیت فرهنگی کشور نقش تاثیرگذاری دارند و تأثیر آن را  می توان با مطالعه تاریخی مسجد در صدر اسلام، مقطع انقلاب و پس از آن مشاهده کرد.

 

حجت الاسلام پیروزمند افزود: ارتقای جایگاه مساجد تنها وظیفه دولت نیست بلکه دیگر نهادها و دستگاه ها همچون حوزه‌های علمیه، ائمه جماعات، پایگاهای بسیج و شهرداری ها باید در این زمینه وارد عمل شوند و هماهنگ و همسو با یکدیگر و متولیان مسجد عمل کنند.

 

وی تصریح کرد: شهرداری‌ها از لحاظ سخت‌افزاری جایگاه مهمی در پیش‌بینی مکان مسجد دارند و طرح آمایش مساجد به‌ویژه در شهرهای بزرگ باید مورد توجه شهرداری ها قرار گیرد، داشتن نگاه کاسب‌ کارانه به ساخت و ساز مساجد موجب غفلت از جایگاه مسجد می شود.

 

وی تاکید کرد: اگر بنا است مسجد محوری مورد اهتمام قرار گیرد باید به استقبال تغییر ساختاری‌های شهری و شهرسازی برویم و در شهرهای تازه تأسیس ساخت مسجد مورد توجه قرار گیرد. متأسفانه این غفلت در گذشته صورت گرفته است و امروز هزینه‌های سنگین معنوی و مادی برای کشور به بار ‌آورده است.
 

وی ادامه داد: البته باید گفت، اهتمام و توجه به جایگاه مسجد مربوط به یک دستگاه نیست و باید مسئله توجه به جایگاه مسجد و احیای آن مورد توجه همه دستگاههای فرهنگی باشد و برنامه هر دستگاه در این زمینه مشخص شود.

 

حجت‌الاسلام پیروزمند به برنامه های دیگر دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه مسجد محوری اشاره کرد و گفت: علاوه بر تهیه نقشه مهندسی فرهنگی با توجه به جایگاه مسجد، همزمان ساماندهی دستگاه کلان فرهنگی هم مورد توجه قرار گرفت و در این زمینه پیش‌نویس سندی هم تنظیم شد که دستگاه‌های ذی ‌نقش در بهبود عملکرد مسجد شناسایی شده و نشست‌های کارشناسی با حضور آنها برگزار شود و نظرات آنها ترکیب شده و توافق نسبی در خصوص وضعیت و بهینه سازی مساجد و مسجد ایده آل که به دنبال آن هستیم، دنبال شود تا به ساز و کارهای اجرایی فعال‌ سازی مساجد دست پیدا کنیم.

 

 وی ادامه داد: در صورتی که این موضوع در سند مهندسی فرهنگی کشور مطرح و مصوب شود، و مورد اجرای دستگاه‌های اجرایی و قوای سه‌گانه قرار گیرد شاهد بهتر شدن در وضعیت مساجد می شویم.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 364034

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha