به گزارش خبرگزاری شبستان، مرجان فولادوند که در نشست «مطبوعات و کتاب کودک: رفاقت یا رقابت» سخن می گفت با طرح این سوال که آیا مجلات نیازمند کتاب اند یا کتاب برای مطرح کردن خود به مطبوعات نیاز دارد، گفت: پاسخ گویی به این سوال نیازمند تفکیک ساحت این دو از هم است اما در شرایط فعلی که بحث خرید کالای فرهنگی در سبد خانوار ویژه کودکان با مشکل مواجه است به نظر می رسد رابطه بین کتاب کودک و مطبوعات بیشتر رنگ و بوی رقابت دارد نه رفاقت.
در ادامه این نشست، اسد الله شعبانی، شاعر و مدیر مسئول انتشارات توکا گفت :کتاب و مطبوعات مثل دو بال یک پرنده اند که هماهنگیو همکاری آنها امکان پرواز و گسترش فرهنگ را میسر می کند.
مدیر انتشارات توکا تصریح کرد: وقتی مطبوعات رشد پیدا می کنند،کتاب های خوب مجالی برای طرح و نقد و بررسی پیدا می کنند و وقتی کتاب خوبی مطرح می شود، مطبوعات به آن می پردازند. اما وقتی مطبوعات لنگ لنگان قدم برمی دارند و در آنها تکثر عقیده ای نیست،کتاب ها همه مثل هم می شوند و فرهنگ از پویایی می ایستد. در واقع رابطه بین کتاب و مطبوعات به این شکل است که هر وقت نشریات پویا بوده تیراژ کتاب ها هم افزایش یافته و برعکس رکود یکی از آنها بر رکود دیگری دلالت دارد.
این شاعر با تاکید برلزوم حمایت دولت از هر دو مقوله کتاب و نشریات گفت: حمایت دولت نباید با منت توامان باشد. هر کس که نشریه ای را در می آورد باید بتواند از امکانات دولتی برای نشر بهره بگیرد در غیر این صورت بحث نشر کتاب هم صدمه می بیند و صدمه آن به معنی افول فرهنگی ماست.
حسین نوروزی نویسنده و روزنامه نگار نیز با حضور در این نشست که در سرای اهل قلم کودک و نوجوان نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد، گفت: رفاقت موجود در میان نشریات و کتاب کودک در ایران از سر ناچاری است چون ما خبرنگار و روزنامه نگار حرفه ای در این حوزه نداریم.
این روزنامه نگار تاکید کرد: چرا ما در جشنواره های مطبوعات کودک و نوجوان خود باید به پدیدآورنده بهترین شعر و داستان جایزه دهیم در حالی که همین نویسنده می تواند بعدا همین اثر منتخب خود را در قالب کتاب ادبی راهی بازار کند؟
این روزنامه نگار تاکید کرد: باید مرز بین روزنامه نگار از نویسنده و شاعر مجزا شود که هنوز این اتفاق نیفتاده است.
پایان پیام/
نظر شما