به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، وزارت آموزش و پرورش بیش از یک میلیون معلم رسمی، پیمانی، قراردادی، حق التدریسی دارد که مسوولیت تعلیم و تربیت نزدیک به 13 میلیون دانش آموزش را برعهده دارند.
ازاین رو می توان گفت؛ گستردگی جامعه فرهنگیان و جامعه مرتبط با فرهنگیان باعث شده که حقوق معلمان یک مسئله مهم اجتماعی در بر خی از مواقع هم به یک موضوع سیاسی تبدیل شود.
بسیاری از فرهنگیان از پایین بودن حقوقشان گلایه مند هستند اگرچه حقوق این قشر بستگی به میزان سابقه و سطح مدرک تحصیلی دارد اما میانگین حقوقی آنان به یک میلیون ودویست هزارتومان هم نمی رسد جالب است که مشکل پایین بودن حقوق معلمان در 93 سال پیش هم مطرح بوده است به طوری که مرور نطق یک نماینده مجلس در جلسه علنی مجلس شورای ملی در 18 بهمن 1300شمسی نشان دهنده همین موضوع است.
این نماینده مجلس در سال 1300 می گوید: معلمین ایرانی فوق العاده زحمت می کشند و تمام وقت خود را در هفته صرف تدریس می کنند و شاید متجاوز از سی ساعت در هفته کار می کنند آنوقت حداقل حقوق آنها 21 تومان و حداکثر 48 تومان است. این حقوقی است که به این بدبختها داده می شود، بنده تصور می کنم اگر درست به معلمین حقوق داده شود در آتیه به جای اینکه مردم به ادارات دولتی حمله کنند عده ای هم حاضر خواهند شد شغل معلمی اختیار نمایند.
بسیاری از کارشناسان و فرهنگیان معتقدند این مقدار حقوق با توجه به تورمی که در جامعه وجود دارد کم است و این قشر مجبور هستند تا شغل های دیگری را هم در کنار شغل معلمی داشته باشند این مسئله باعث می شود تا انگیزه های لازم در معلمان کم شود.
در این باره ؛یکی از معلمان شهر تهران در گفتگو با خبرنگار شبستان با گلایه از پایین بودن حقوق معلمی می گوید: با حقوقی که آموزش و پرورش می دهد فقط 15 روز می توانم خرج زندگی کنم به همین دلیل شغل دوم یا بهتره بگم شغل اول دارم.معلم باید ذهنش آرامش داشته باشد تا بتواند خوب تعلیم کند.
حاجی پور یکی دیگر از معلمان با بیان اینکه معلمان نباید برای حقوق کار کنند بلکه باید برای عشقی که نسبت به این حرفه دارند به تعیلم و تربیت بپردازند اظهار کرد: اگر بخواهی چرخ زندگی را بچرخانی حقوق معلمی کافی و راضی کننده نیست، اکنون معلم ها از لحاظ مالی تامین نیستند مجبور به انجام اضافه کار و شغل دوم هستند که این دغدغه عشقی که به شغل معلمی دارند را هم تحت تاثیر قرار می دهد.
مجبورم در یک ساعت به پایه ششم درس بدهم و در ساعتی که آنان مشغول به تمرین نوشتن می شوند به پایه چهارم درس دهم این جملات را خانم بهادری که در یکی از روستاهای شهرستان های اطراف تهران مشغول به تدریس است می گوید و ادامه می دهد: با وجود این شرایط سخت و دوری راه تنها فقط حق روستا دریافت می کنم و دیگر سختی کار شامل ما نمی شود، حق سختی کار 32 هزار تومان است اما حق روستا تنها 12 هزارتومان می شود و حقوق دریافتیمان هم در حد یک پایه است که کفاف زندگیم را نمی کند.
یحیویی یکی دیگر از معلمان با بیان اینکه خیلی ها می گویند که حقوق معلم با توجه به تعطیلاتی که دارند خوب است خاطر نشان می کند: معلم به تعطیللات احتیاجی ندارد بلکه حقوقی مکفی می خواهد تا بتواند با آن خرج زندگی را تامین کند در غیر این صورت تعطیلات دردی را دعوا نمی کند.
حقوق بالای معلم و در شان معلم مانند دیگر کشور های دنیا و ورود معلمین با دانش و دارای سطح علمی بالا به نظام آموزش و پرورش 2 آرزو معلم پایه دبیرستان برای نظام آموزشی کشور است.
معلمان آهنگ رشد و تعالی را در کشور شتاب می دهند و سلامت علمی و معنوی آن تضمین می کنند و بخشی از نیاز های این قشر مادی و اقتصادی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا مشعل به دستان راه اندیشه با انگیزه تمام آینده سازان را تعلیم و تربیت کنند در نهایت جامعه ای که قدردان خوبان خود نباشد به مرگ خوبی ها و فضیلت ها رضایت داده است.
پایان پیام/
نظر شما