به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، پنجمین نشست آژانس ادبی غزال تحت عنوان خاستگاهها و ضرورتهای گسترش آژانسهای ادبی در ایران، با حضور «محمدرضا وصفی» مدیرکل دفتر مجامع و فعالیتهای فرهنگی، «ایرج ضرغام» مدیر موسسه فرهنگی فاطمی و «علیرضا ربانی» مدیر مسئول آژانس ادبی غزال در غرفهی رایت آژانس ادبی غزال برگزار شد.
محمدرضا وصفی با اشاره به نبود متخصص اقتصاد نشر و صنعت نشر در کشور، گفت: نقش اصلی آژانسهای ادبی احیا و جریان سازی فرهنگی است.
وی با بیان اینکه آژانس ادبی باید راهنمایی حقوقی به نویسندگان و ناشران بدهد، تاکید کرد: آژانس ادبی باید جامعهشناسی خوبی داشته باشد و ادبیات تطبیقی را خیلی خوب بداند، چراکه در کشور باید زمینهای به وجود آید که آثار برتر به مرزهای بیرون راه پیدا کند و اقتصاد نشر را متحول کند.
علیرضا ربانی، مدیر مسئول آژانس ادبی غزال در این نشست از ضرورتهای آژانس ادبی و مطرح نشدن این ضرورتها در داخل کشور صحبت کرده و به تبیین جایگاه آژانسهای ادبی در جهان پرداخت.
در ادامه، ایرج ضرغام نیز گفت: هنوز ناشران و نویسندگان، حتی مسئولین امر آشنایی کافی از ضرورت تشکیل آژانس ندارند و تفاوت فاحشی در حوزهی چاپ و نشر در ایران با کشورهای دیگر جهان وجود دارد.
ضرغام در تشریح تعامل مثبت آژانسها و ناشران بیان کرد: در خارج از ایران، ناشر یک نفر اصلی به نام نمایندهی تام الاختیار دارد واین نماینده نیاز ناشر را با آژانس مطرح میکند. این الگو یک نفع بسیار بزرگ برای ناشر دارد و به جای اینکه ناشر کتابهای متعددی را در حوزههای مختلف چاپ کند، قبلاً توسط نماینده این کار رصد شده و یک اثر ارزنده توسط ناشر به چاپ میرسد؛ پس میتوان نتیجه گرفت که تعامل مثبتی بین نویسنده، ناشر و آژانس وجود دارد.
پایان پیام/
نظر شما