جایگاه گلستان در صنعت و معدن بسیار پایین است

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان با اعلام اینکه جایگاه استان ما در بخش صنعت و معدن بسیار پائین است،گفت: در بخش صنعت و معدن به لحاظ تولید ارزش افزوده، در بین31 استان در جایگاه 27قرار داریم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، حسینعلی قوانلو، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به مزیت های استان و ارتباط بازار با آسیای میانه در برابراستان هایی که فاقد چنین فضاهایی هستند، جایگاه بسیار پایینی داریم.


وی با اشاره به اینکه استان ما استانی معدنی نیست و معادنی برای تولید ارزش افزوده نداریم، خاطرنشان کرد: بخش صنعت ما در مقایسه با سایر بخش ها ضعیف است و تنها چند معدن ید و صدف کوهی در اختیار داریم.


قوانلو تصریح کرد: در بخش تجارت علی رغم اینکه جزو استان های مرزی هستیم که با نزدیکی به بازار آسیای میانه می توانیم بازار بزرگی در اختیار داشته باشیم، اما متاسفانه در بین 31 استان کشور، جایگاه بیستم را به خود اختصاص داده ایم که این مهم نشان دهنده این است که راه زیادی در کسب موفقیت های تجارت خارجی در پیش داریم.


جهش در بخش صنعت، معدن و تجارت در شرایط کنونی از اهداف سازمان است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان با اشاره به مشکلاتی که پس از اجرای فاز اول هدفمندی یارانه ها برای صنایع تولیدی رخ داد، اذعان داشت: زمانی که در آن دوره حامل های انرژی دچار افزایش 400 الی 600 درصدی شدند، بخش تولید صدمه شدیدی را تحمل کرد.


وی کل کشور را ضرر دیده از این اتفاق دانست وعنوان کرد: استان ما به دلیل نوپا بودن، ضربه های شدیدتری نسبت به استان های دیگر در برابر شوک های اقتصادی به دوش کشید.


قوانلو گذر از شرایط کنونی را راه حل کم کردن خسارات به بار آمده دانست و افزود: شرایط ما به گونه ای است که حتی تنها رشد چاره ساز ما نیست و به همین دلیل در این زمینه به دنبال جهش در بخش صنعت، معدن و تجارت هستیم.


رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان ادامه داد: اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها، به تبع به دنبال خود مشکلاتی پیش خواهد آورد و یا در ادامه اجرای آن برخی واحدها راکد خواهند شد که با مراقبت های ویژه نباید اجازه دهیم وضعیت اشتغال خراب تر از شرایط فعلی شود.


وی در بیان دیگر اهداف سازمان اظهار داشت: فعال کردن واحدهای نیمه فعال و نیمه فعال کردن واحدهای راکد از جمله اهداف میان مدت ماست که در اولویت های کاری ما قرار دارد.


وجود 900فقره واحد تولیدی در استان گلستان/ وجود 883 جواز تاسیس صادر شده معتبر بدون بهره برداری
قوانلو با اعلام وجود 900 فقره واحد تولیدی در گلستان، خاطرنشان کرد: از این منبع تعداد 20 هزار اشتغال ایجاد کرده ایم، همچنین تعداد 85 فقره پروانه بهره برداری در سال 92 صادر شده است که این میزان تعداد یکهزار و 400 اشتغال ایجاد کرده است.
 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان اعلام کرد: تعداد 883 جواز تاسیس معتبر صادر شده است که هنوز به بهره برداری نرسیده اند و پیش بینی شده از این منبع تعداد 24 هزار اشتغال ایجاد شود.
 

وی عدم وجود صنایع مادر در استان را از مشکلات صنعتی عنوان کرد و اظهار کرد: جوازهای صادر شده در استان معمولا برای صنایع کوچک که گروه های 50 نفری را تشکیل می دهند انجام می گیرد و نبود صنایع بزرگ وضعیت نامطلوبی در استان ایجاد کرده است.
 

قوانلو تصریح کرد: از تعداد فقره های تولیدی در گلستان، تعداد 69 فقره پیشرفت بالای 60 درصد دارند که اولویت ما هم پیگیری روزمره این واحدها جهت بهره برداری کامل است.
 

وی خاطرنشان کرد: از تعداد 900 فقره واحد صنعتی در گلستان، تعداد 611 واحد صنعتی فعال داریم و باقی مانده به میزان حدود 20 الی 30 درصد فعالیت می کنند که این میزان ملاکی برای فعال بودن نیست و باید رسیدگی شود.
 

فعالیت 13 شهرک صنعتی و 10 ناحیه صنعتی در استان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان با اعلام اینکه 13 شهرک صنعتی و10ناحیه صنعتی در استان فعالیت می کنند، اظهار داشت: ناحیه بزرگ صنعتی اترک در تولید صنایح مادر حائز اهمیت است که باید از آن بهره مند شویم.


وی با بیان اینکه در جهت تولید صنایع مادر چند طرح در دست اقدام داریم، افزود: با توجه به مذاکرات اخیر که با کشور قزاقستان داشتیم، در صدد ورود صنعت فولاد به استان هستیم.


قوانلو ورود صنعت فولاد به استان را طرحی اقتصادی عنوان کرد و اذعان داشت: با توجه به پیگیری های لازم جهت تامین مواد اولیه این صنعت، به دنبال چند طرح دیگر در خصوص افزایش تولید سیمان نیز هستیم.


رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان با اعلام اینکه تعداد 227 واحد غیرفعال و راکد داریم، افزود: به ظرفیت کامل رساندن واحدهای نیمه فعال و فعال کردن واحدهای غیرفعال از اولویت های ما در برنامه های کاری است تا بتوانیم در کنار آن وضعیت اقتصادی را شارژ کنیم.


وی ادامه داد: در این بین حدود 30 درصد کارخانه هایی وجود دارند که به دلیل قدیمی بودن تجهیزات و دستگاه های آنها، فعال کردن آنها صرفه اقتصادی ندارد.


قوانلو با بیان اینکه در سال جاری به جهت پیشرفت در صنایع تولیدی پیشرفت خواهیم داشت، خاطرنشان کرد: سیمان، میله گرد و داروها و سموم نباتی از صنایعی هستند که تولیدات عمده ما را شکل می دهند که متاسفانه رشد منفی در آنها داشته ایم.


رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان با اعلام اینکه تولید میله گرد در سال 91، 160 هزار تن بوده، تصریح کرد: تولید این محصول در سال 92 به 138 هزار تن رسید و این در حالی بود که ظرفیت تولیدحدود 300هزار تن بوده است.


وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ظرفیت سیمان یک میلیون تن بوده، اما با رشدی نزولی در سال 91 میزان 704 هزار تن و در سال 92 میزان 650 هزار تن تولید داشته ایم.


قوانلو در بحث تولید دارو و سموم نباتی گفت: تولید این بخش در سال 91 سه هزار و 628 تن بوده که با کاهشی 57درصدی این میزان به یک هزار و 544 تن در سال 92 رسید.


صدور 5300 پروانه کسب در سال گذشته/ فعالیت 67 بازرس در سطح استان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان همچنین به افزایش تولید در دو بخش صنعتی اشاره کرد و افزود: در صنعت روغن نباتی تصفیه شده با توجه به افزایش تولید از 54 هزار تن به 60هزار تن رشد 4/12 درصدی را حس کردیم و همچنین در تولید روغن نباتی با افزایش تولید از 38 هزار و 100تن به 41 هزار تن، رشدی 10 درصدی را شاهد بودیم.


قوانلو با اشاره به بخش بازرگانی اظهار داشت: در این بخش حدود 37 هزار پروانه کسب داریم که تعداد پنج هزار و 300 تای آن در سال 92 صادر شده است.


رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان همچنین جذب سبد کالا و کنترل میوه شب عید را سیاست کنترل قیمت را از اقدامات مثبت در این زمینه اعلام کرد.


وی با اشاره به فعالیت حدود 67 بازرس در سراسر استان افزود: با عنایت به اینکه رصد کردن بازار از وظایف ماست، طی سال گذشته تعداد 169 هزار بازرسی در استان انجام داده ایم که از این تعداد حدود هشت هزار پرونده با 10 هزار تخلف در راستای کنترل قیمت ها و تورم ثبت شده است.


قوانلو به وسعت کار بازرسان نسبت به کل استان اشاره کرد و اذعان داشت: طی چند روز اخیر تاکیدها بر بازرسی شرایط بازار با توجه به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها و حفظ آرامش در بازار بوده است.


اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها با شیب نسبتا ملایمی انجام شد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان در خصوص لزوم اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها، گفت: در اجرای این فاز، وجود یک تصویب و دستور قانونی و همچنین ادامه مرحله اول به عنوان ضرورت این مرحله مطرح بود.


وی تصریح کرد: پرداخت سالانه 42 هزار میلیارد تومان یارانه نقدی وهمچنین وجود کسری بودجه ناشی از پرداخت یارانه نقدی، ضربه هایی به بودجه عمرانی وارد کرد.


قوانلو ادامه داد: اجرای مرحله دوم با تجاربی که از مرحله قبل به دست آمده راه مسئولین را هموارتر کرده و با تلاش دولت در اجرای مرحله به مرحله این دوره، سعی بر حفظ آرامش مردم وبازار دارند.


رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان با بیان اینکه اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه با شیب نسبتا ملایمی به اجرا درآمد، افزود: از اثرات این تدبیرها، آرامش بین مردم و جلوگیری از ایجاد شوک های آنچنانی در بازار بود که تا کنون با مورد خاصی هم برخورد نداشتیم.


پایان پیام/
 

کد خبر 363731

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha