طراحی و ساخت خشک­ کن خورشیدی بستر فواره­ ای

خبرگزاری شبستان: در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی با همت متخصصان، خشک کن خورشیدی بستر فواره ای در پژوهشگاه مواد و انرژی طراحی و ساخته شد.

فاطمه اسماعیلی، مجری طرح خشک کن خورشیدی بستر فواره ای در گفتگو با خبرگزاری شبستان در البرز، در خصوص این طرح گفت: برای اجرا و ساخت این طرح، از سه عدد کلکتور هوا گرمکن جهت گرمایش هوا به عنوان سیال فرآیند استفاده شده است و هوای گرم شده توسط فن دمنده هوا با سرعت زیاد به داخل محفظه دربرگیرنده ذرات خشک­شونده هدایت می­ شود.

 

این پژوهشگر توضیح داد: در این فرآیند ذرات خشک شونده در محفظه خشک کن به سمت بالا پرتاب می­ شود و این عمل زمینه ایجاد تلاطم در بستر و در نتیجه افزایش انتقال حرارت و جرم است.

 

وی ادامه داد: با افزایش نرخ انتقال جرم، زمان و حجم مورد نیاز برای فرآیند خشک­کردن کاهش می­یابد.

 

اسماعیلی، کاربرد این محصول را در صنایع غذایی جهت خشک کردن محصولات کشاورزی و افزایش طول عمر و تسهیل حمل و نقل محصولات و در صنایع داروسازی و متالوژی جهت گرانول سازی، پوشش دهی، سردسازی،کلسینه کردن، گازی سازی، عنوان کرد.

 

وی با بیان این مطلب که برای تامین انرژی موتور محرکه فن دمنده هوا، از یک پانل فوتوولتائیک 60 واتی استفاده شده است؛ توضیح داد: تمامی انرژی مصرفی این خشک کن از طریق انرژی رایگان خورشید تامین شده است و این خشک­کن بی نیاز از هرگونه سوخت فسیلی و دسترسی به شبکه برق رسانی می­باشد.

 

همچنین در راستای اجرای این پروژه دکتر محمد امینی استاد راهنمای این طرح اظهار داشت: از مزیت های این خشک­کن کم بودن میزان انرژی مصرفی آن است.

 

وی تاکید کرد: میزان توان مصرفی موتور مورد استفاده در این سیستم تنها 30 وات می­باشد.

 

عضو هیات علمی پژوهشگاه مواد وانرژی در پایان اظهار داشت: این سیستم با استفاده از نرم افزار((Engineering Equation Solver EES و Matlab شبیه­سازی شده­است و نتایج مدل تطابق خوبی با نتایج داده­های آزمایشگاهی داشته است.

 

برپایه این گفتگو، این طرح با استفاده از کد نوشته شده دما و سرعت هوای خروجی از کلکتور و پروفیل دما، رطوبت و سرعت ذرات و هوا در بستر خشک­کن در هر لحظه قابل دریافت است.

 

پایان پیام/

کد خبر 363687

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha