درختان کهنسال نماد پایداری و مقاومت در کویر

مولف کتاب درختان کهنسال استان یزد با تاکید بر حمایت و همکاری سازمان های مختلف گفت: امیدواریم روزی را نبینیم که این کتابها باشند و خود درختان وجود نداشته باشند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، سودابه کروری، مولف کتاب درختان کهنسال استان یزد عصر روز گذشته(14 اردیبهشت) در مراسم رونمایی از این کتاب در کنار سروهای دوقلو و کهنسال روستای مبارکه شهرستان تفت با مطلوب ارزیابی کردن موقعیت جغرافیایی استان یزد و وجود منابع طبیعی فراوان در این استان گفت: از سال 74 کار شناسایی درختان کهنسال استان توسط گروهی از کارشناسان آغاز شده بود.
 

وی که دارای مدرک فوق دکترا در رشته بیوتکنولوژی جنگل و محیط زیست می باشد تاکید کرد: این کتاب نتیجه 16 سال تحقیقات محققان و پژوهشگرانی است که منجر به شناسایی درختان کهنسال استان یزد شد.

 

این گیاه شناس که تاکنون چهار کتاب به رشته تحریر در آورده و 150 مقاله از وی در مجلات داخلی و بین المللی به چاپ رسیده افزود: با وجود پراکندگی و گستردگی استان با کمک مردم و مسئولان، این درختان به تدریج شناسایی شد و چاپ کتاب هم سه سال طول کشید.


وی اظهار داشت: چون این کتاب به یونسکو فرستاده می شد به دو زبان انگلیسی و فارسی ترجمه شده است.

 

کروری از راه اندازی ذخیره گاه ژنتیک درختان کهنسال در استان خبر داد و گفت: اگر این ذخیره های کهنسال از بین بروند باید جایگزینی برای آنها باشد و لذا با راه اندازی این ذخیره گاه و با تکثیر جنسی و غیر جنسی از خود درختان توانستیم آنها را برای همیشه زنده نگهداریم.

 

کروری از شناسایی 55 درخت کهنسال در کشور و 36 درخت کهنسال در استان یزد خبر داد و گفت: از این تعداد 15 درخت سرو و بقیه از انواع دیگر بوده اند.

محمدرضا عالم، مدیر کل منابع طبیعی استان نیز در این مراسم گفت: استان یزد علیرغم خشک بودن دارای مراتع بسیار خوب و گیاهان دارویی مخنلفی می باشد و یک میلیون دام از مراتع آن تعلیف می کنند.
 

به گزارش روابط عمومی فرمانداری تفت، عالم با بیان اینکه وجود اینچنین درختان کهنسال در گوشه و کنار استان ما فراوان است گفت: شناسایی و معرفی این درختان به دنیا کار بسیار ارزشمندی است و باید از هر طریقی اینگونه فعالیتها را ارج نهاده و پشتیبانشان باشیم تا در این خصوص نیز نام ایران سربلند باشد.

 

مدیر کل منابع طبیعی استان  از درختان کهنسال استان یزد به عنوان میراث گرانقدر طبیعی و نماد پایداری و مقاومت در کویر نام برد که در گوشه گوشه این استان نمایانگر هم زیستی انسان با طبیعت است.


پایان پیام/
 

کد خبر 36366

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha