به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، صبح امروز(10 اردیبهشت)در جشن میلاد امام باقر(علیه السلام)و تجلیل از دانشجویان برتر دانشگاه پیام نور در سخنانی با موضوع "چرایی اقتصاد مقاومتی" به ابلاغیه رهبر معظم انقلاب در خصوص اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: ما در اقتصاد مقاومتی به دنبال توسعه با ظرفیت اول شدن در منطقه هستیم.
وی ادامه داد: در سند چشم انداز، این منطقه، آسیای جنوب غربی یعنی خاورمیانه، قفقاز، آسیای میانه و... تعریف شده است که به لحاظ تاریخی، حوزه تمدنی و فرهنگی ایران از دوره ماقبل اسلام است و همسایگان این منطقه روسیه، چنی، هند و اروپاست که قدرت های 4گانه فعلی و آینده جهان هستند.
دکتر آقامحمدی با تشریح موقعیت همسایگان منطقه و ذکر این نکته که کشورهای غربی تا سال 2025از نفت بی نیاز شده و واردات انرژی آنان قطع می شود و از سال 2030 صادر کننده خواهند بود؛ افزود: تأثیر این موضوع بر کشور ما این است که برای هند و چین که اقتصاد آنان به شدت در حال رشد و مصرف انرژی آنان بالاست، منطقه ای حیاتی خواهیم شد و اگر آنان احساس کنند منطقه دارای ظرفیت است ممکن است به آن حمله کنند.
وی در نتیجه گیری اولیه از این بحث خاطرنشان کرد: اگر ما در چنین منطقه ای قدرت لازم را نداشته باشیم، توان ایستادن و مقاومت را نداریم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تصریح به اینکه اقتصاد را باید در برابر سه موضوع: خطرات، تهدیدات و تغییرات مقاوم کرد؛ به معادل واژه مقاومت در انگلیسی "resilience" به معنای سیستم اجتماعی تاب آور اشاره کرد و گفت: مقاومت یعنی بحران را جذب، به تدریج آن را دفع و موقعیت خود را بازیافت کند.
وی با افزودن اینکه نمی توان بنیان را بر دانش نگذاشت و بر اوضاع مسلط شد؛ تأکید کرد: باید دانش و دانشمندی را توسعه داد و در اقتصاد دانش بنیان، طرح هایی ایجاد می شود که توان مقابله با خطرات و تهدیدات را دارد.
دکتر آقامحمدی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به رابطه ایران و آمریکا گفت: ما باید با آمریکا رابطه داشته باشیم اما عسلی را که درون آن زهر باشد نمی نوشیم زیرا نمی توان به این بهانه که آنان خطری برای ما ایجاد نکنند به سراغ دوستی با آنان برویم.
وی ادامه داد: این دوستی شاید خطر موقت را کم کند اما در بلند مدت خطر را از بین نمی برد زیرا هر نظام و سیستمی برای خود آرزوهایی دارد و آمریکا هم به دنبال آرزوها و منافع خود است و لذا در شرایط بحران باید بتوانیم بایسیتم و باید به گونه ای زندگی کنیم که با وجود متجاوز، زندگی ما بهم نریزد.
دکتر آقامحمدی با بیان اینکه از نابسامانی ها می توان خوب بهره برداری کرد به شرط اینکه روش انجام کار درست باشد؛ گفت: آمریکایی ها می خواستند در یک هجمه ناگهانی، سوریه را (به دلیل کشف نفت در دریا میان اسرائیل، ترکیه و سوریه) جمع کنند تا با نقشه خود بعد از سوریه، لبنان و سپس ایران را هدف قرار دهند.
وی با اشاره به توانمندی نیروهای مسلح کشورمان و برهم زدن نقشه دشمن توسط ایران و ذکر این مطلب که کشوری که لنگرگاه خود را در منطقه محکم نکند ماندگار نیست؛ افزود: با اینکه ما در بدترین شرایط بودیم اما چون آمریکا داشت خطر ایجاد می کرد ورود کردیم و آنها نه تنها نتوانستند کاری کنند بلکه فهمیدند ایران در شرایط سقوط نیست لذا مذاکره را پذیرفتند چون حساس کردند دارای چنین توانی(مقابله با ایران)نیستند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به جامعه شبکه ای که جامعه ای در هم تنیده است؛ افزود: اگر ما قدرت درهم تنیدگی در این جهان را نداشته باشیم حذف خواهیم شد و اقتصاد مقاومتی برای شرایطی است که بیشتر می خواهیم کار کنیم تا به جای اینکه تاکنون در کناره ساحل شنا می کریم حالا به وسط دریا شنا کنیم و البته حوضچه هایی هم وجود دارد که ممکن است توان ما را بگیرد اما باید خود را قوی کنیم.
وی با تصریح به اینکه ما می خواهیم اندازه خودمان شویم؛ گفت: اندازه ما قدرت اول منطقه و سیزدهم جهان است و لذا باید مخاطرات و تهدیدات را و نقاط آسیب پذیر دشمن را به خوبی بشناسیم.
پیان پیام/
نظر شما