قلب بیماران مرگ مغزی استفاده نمی‌شود

خبرگزاری شبستان: معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در ایران یک میلیون بیمار در مراحل مختلف مرتبط با نارسایی قلبی وجود دارد.

به گزارش خبرنگار شبستان: دکتر محمد اقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مراسم چهارمین کنگره قلب که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد گفت: اینکه سلامت در اولویت های اول برنامه‌ریزی ها قرار می‌گیرد آرزوی دیرینی بود که در حال حاضر محقق شده است و اعتبارات قابل توجهی برای این حوزه در نظر گرفته شده که قبل از شروع سال منابع خوبی اختصاص یافته است.

 

وی افزود: مجلس و دولت 10 هزار میلیارد تومان علاوه بر اعتبارات معمول سلامت به توسعه خدمات بهداشت و درمان اختصاص داده که سه هزار میلیارد تومان آن در ارتباط با ارزش افزوده و 7 هزار میلیارد تومان آن به عنوان یارانه سلامت تخصیص یافته است.

 

آقاجانی با اشاره به اجرای 7 برنامه ملی در بیمارستانهای دولتی اظهار کرد: در 7 اردیبهشت برنامه تحول نظام سلامت در حوزه درمان در قالب 7 برنامه ملی به بیمارستانها ابلاغ شد که به عنوان عزم جدی از 15 اردیبهشت به عنوان نقطه آغازین اجرایی می‌شود.

 

وی ابراز امیدواری کرد: با برنامه‌ریزی‌ها و حرکت‌های صورت گرفته از ابتدای سال جاری قدم‌های بزرگی در بخش عدالت در دسترسی ارتقای کیفیت خدمات و هزینه‌های درمانی صورت بگیرد.

 

44 درصد مرگ و میرها به دلیل بیماریهای قلبی و عروقی است 

معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه کشور ما مانند کشورهای در حال توسعه با رشد عوامل خطر مواجه است گفت: در مطالعه کشوری صورت گرفته در سال 90 نشان داده شده که فشارخون در 17 درصد افراد 15 تا 64 سال شیوع داشته است.

 

همچنین 15 درصد به چاقی 28 درصد اضافه وزن، 41 درصد کم تحرکی، 8 درصد مصرف دخانیات، ده درصد قند خون بالا، 33 درصد کلسترول، 19 درصد تری گلیسیرید مبتلا هستند.

 

به گفته آقاجانی 44 درصد مرگ و میرها در کشور به دلیل بیماریهای قلبی و عروقی جان خود را از دست می‌دهند که سکته قلبی با 24 درصد در راس آنها بیشترین آمار را به خود اختصاص داده‌اند.

 

وی ادامه داد: علت شیوع نارسایی قلبی به دلیل پیرشدن جمعیت، بروز چاقی، دیابت، فشاربالا، افزایش طول عمر پس از سکته قلبی هستند.

 

وی خاطرنشان کرد: یک میلیون ایرانی در مراحل مختلف بیماری نارسایی قلبی وجود دارد. بار اقتصادی سنگینی را در بهداشت و درمان تحمیل کرده‌اند.

 

وی با اشاره به وجود ده مرکز پیوند قلب در کشور گفت: 6 مرکز پیوند قلب در تهران و 4 مرکز در استان‌های اصفهان، مشهد، شیراز و یزد وجود دارد که سال گذشته با 90 پیوند صورت گرفته که جمعاً به 597 مورد رسیده است.

 

به گفته آقاجانی آمار پیوندهای صورت گرفته با آمار ایده‌آل که باید سالانه به 250 پیوند برسد فاصله دارد.

 

دوسوم قلبهای به دست آمده از بیماران مرگ مغزی استفاده نمی‌شود 

آقاجانی با اشاره به اینکه در سال گذشته 665 بیمار مرگ مغزی اهدا عضو داشته‌اند تصریح کرد: رقم‌های ایده‌آل برای این موضوع 1500 بیمار مرگ مغزی است.

 

وی ادامه داد: 33 درصد از موارد پیشنهادی پیوند می‌شود و دو سوم از قلبهای به دست آمده از بیماران مرگ مغزی استفاده نمی‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه از لحاظ علم پیوند با مشکل مواجه نیستیم اظهار کرد: مشکلات در حوزه پیوند به مراقبت‌های پس از پیوند داروها، تجهیزات و تکنیک‌های مراقبت مربوط می‌شود که امیدواریم با راه‌اندازی شبکه پیوند و اهداء عضو در مراحل پایانی نارسایی قلب از روشهای موجود استفاده کنیم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 363517

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha