10 اردیبهشت، روز غیرت ملی/خلیج فارس قطعه‌ای جدا نشدنی از بهشت ایران

خبرگزاری شبستان: روز دهم اردیبهشت‌ماه به نام روز ملی خلیج فارس نام‌گذاری شده است و نام خلیج فارس با نام ایران از گذشته‌های دور عجین بوده است.

خبرگزاری شبستان// مازندران


10 اردیبهشت در تاریخ ایران، روز مهمی است. شاه عباس صفوی با کمک انگلیسی‌ها در این روز در سال 1621 میلادی توانست هرمز را از چنگ پرتقالی ها درآورد، تا همیشه به خاطر این اقدامش از او به نیکی یاد شود.
 

اما این روز در سال‌های اخیر شرایط دیگری پیدا کرده است. وجه اهمیت تاریخی این روز تحت شعاع تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی و دولت ایران قرار گرفته است که 10 اردیبهشت را به روز ملی خلیج فارس نامگذاری کند.
 

خلیج فارس دارای سابقه کهن و هویت تاریخی و ملی کشور ما محسوب می شود و نام خلیج فارس با نام ایران از گذشته‌های دور عجین بوده است و نام خلیج فارس یک واقعیت تاریخی و هویت یک منطقه است که امکان انکار آن از سوی هیچ کس وجود ندارد.
 

خلیج فارس نامی است به جای مانده از کهن‌ترین منابع، زیرا که از سده‌های پیش از میلاد سر بر آورده ‌است و با پارس و فارس - نام سرزمین ملت ایران - گره خورده‌ است. اولین بار یونانی ها بودند که این خلیج را "پرسیکوس سینوس" یا "سینوس پرسیکوس" که همان خلیج فارس است، نامیده اند.
 

از آنجا که این نام برای اولین بار در منابع درست و معتبر تاریخی که غیر ایرانیان نوشته اند آمده است، هیچ گونه شائبه نژادی در وضع آن وجود ندارد. چنان که یونانیان بودند که نخستین بار، سرزمین ایران را نیز "پارسه" و "پرسپولیس" یعنی شهر یا کشور پارسیان نامیدند.
 

نام خلیج فارس در تمامی نقشه ها و منابع معتبر موجود بوده، اما مدتی است که نام هایی جعلی مانند "خلیج عربی"، "خلیج بصره" یا "خلیج" توسط کشورهای عربی منطقه به کار می رود. هرچند که هیچ کدام از این نام‌ها در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته نمی شود.
 

ولی در سال‌های اخیر تلاش‌های بسیار زیادی برای تحریف نام خلیج فارس صورت گرفته است در شرایطی که اسناد متعدد تاریخی بیانگر این است که این دریا از قدیم‌الایام خلیج فارس بوده و همچنان خواهد بود.


ایران اسلامی در برابر تحریف های نام خلیج فارس مقامت می کند همچون هشت سال دفاع مقدس که در برابر دشمن تا دندان مسلح پایداری کرد.
 

خلیج همیشه فارس برای همیشه در تاریخ جهان می‌درخشد

آیت الله نورالله طبرسی، نماینده ولی فقیه در مازندران، امروز(10 اردیبهشت) با گرامیداشت روز خلیج فارس به خبرنگار شبستان گفت: خلیج همیشه فارس در پهنای کشور ایران اسلامی برای همیشه مثل خورشید در تاریخ جهان می‌درخشد.
 

وی افزود: بدخواهان ملت ایران، حتی عرب‌های حوزه حاشیه خلیج فارس را هم تحریک کردند تا نسبت به عنوان چند صد ساله خلیج فارس حساسیت نشان دهند و آن را به نام خلیج عربی بنامند.
 

آیت الله طبرسی اظهار کرد: خلیج فارس ثبت جهانی بوده اما سخن این است که عداوت، حسادت و تنگ‌نظری هم حدی دارد نه آنگونه که بخواهند در عنوان خلیج همیشه فارس هم دخل و تصرف کنند.
 

*خلیج فارس سرمایه منبع مهم اقتصادی ایران اسلامی


امام جمعه ساری بیان کرد: خلیج فارس سرمایه عظیم کشور و منبع مهم اقتصادی ایران اسلامی بوده که طلای سیاه ایران از دل این دریای عظیم استخراج شده و این سرمایه گران‌بها مایه رونق کشور است.
 

*خلیج فارس جزء هویت ملت ایران است


وی با اشاره به اینکه ایرانیان با استقامت و پایداری و سربلندی در مقابل هجوم دشمن ایستادگی کرده‌اند، ابراز کرد: خلیج فارس به عنوان منطقه‌ ای حساس و استراتژیک جزء هویت ملت ایران محسوب می‌‌شود و هر ایرانی به داشتن چنین هویتی افتخار می کند.
 

آیت الله طبرسی با تاکید بر اینکه خلیج فارس برای ایران اسلامی همواره با عزت و عظمت همراه بوده و این امر از دیرباز وجود داشته و متعلق به دوره خاصی نیست، گفت: تلاش استکبار جهانی و برخی از قدرت‌ های پوشالی برای نادیده انگاشتن این نماد اقتدار، تلاشی بی‌ثمر است.

 

تغییر نام خلیج فارس، تنها توهم دشمنان است

رجبعلی وهابی خنکدار، فرماندار سوادکوه نیز به خبرنگار شبستان گفت: خلیج فارس قطعه‌ای جدا نشدنی از بهشت ایران اسلامی است و به طور یقین هر دست پلیدی که به حریم و خانه ایران وارد شود، قطع می شود و تغییر نام خلیج فارس، تنها توهم دشمنان است و با واقعیت بسیار فاصله دارد.

 

وی با اشاره به اینکه برخی در صدد هستند که تاریخ خلیج فارس را جعل و وارونه نشان دهند، افزود: آنها در تلاش هستند نامی جعلی برای خلیج فارس تثبیت کنند که فراتر از نام در پشت این قضایا و توسعه طلبی‌های سیاسی و اقتصادی مد نظر است.


پاسداشت روز ملی خلیج فارس بسیار با اهمیت است

وهابی خنکدار اظهار کرد: پاسداشت روز ملی خلیج فارس که در واقع یک تلاش ملی برای اخراج پرتغالی‌ها از سواحل و جزایر خلیج فارس بود بسیار با اهمیت است چراکه پس ازآن در تاریخ معاصر ایران به ویژه جنوب کشور شاهد قیام‌های متعدد مردمی بر ضد بیگانگان متجاوز بوده ایم.
 

وی بیان کرد: خلیج فارس از روزگار کهن برای اقوام ایرانی دارای اهمیت زیاد بود که این اهمیت تا روزگار ما نه تنها کم نشده بلکه افزایش یافته است.
 

گفتنی است، مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در 22 تیرماه 1384، دهم اردیبهشت، روز ملی خلیج همیشه فارس نام‌گذاری کرد.
 

پایان پیام/


 

کد خبر 363424

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha