به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سیدحسن هفده تن، معاون روابط کار و دبیر همایش در همایش نقش کار در رشد و بهره وری تولید که در مجموعه فرهنگی ورزشی تلاش برگزار شد، با اشاره به شعار سال، گفت: تبیین ارتباط بین فرهنگ و اقتصاد در گره گشایی اقتصاد می تواند نقش آفرینی کند.
وی با اشاره به غنای فرهنگی اسلام در بخش کار و تولید، افزود: فرهنگ کار و بهره وری هر دو از شاخصه های ثروت و کارآفرینی می باشند.
هفده تن ادامه داد: در نظام اسلامی فرهنگ غنی بیش از 8هزار سال ارزش آفرینی ایران را به رخ تمدن نوظهور اروپا می کشد چگونه است که با این فرهنگ و ادبیات غنی، کارکرد فرهنگ کار ضعیف است.
وی با اشاره به ضرورت های پرداختن به فرهنگ کار، بهره وری و نوآوری، خاطرنشان کرد: اقتصاد ایران باید در وضعیتی قرار گیرد که بتواند خود را با اقتصادهای یکپارچه دنیاف تغییرات بسیار سریع تکنولوژی، حمل و نقل سریع و ... هماهنگ سازد.
دبیر همایش تاکید کرد: باید اقتصاد کشور را به تن پوش نوآوری و پای افزار تجاری سازی مجهز می شود تا بتواند ملت ایران را از شان و عزت برخوردار کند.
هفده تن اظهارکرد: علاوه بر بهره وری نیروی انسانی و سرمایه ها، از محل نوآوری بهره وری هم با سرعت و شتاب بیشتری در حال حرکت است.
وی با اشاره به تفاوت میان سرمایه انسانی و منابع انسانی، خاطرنشان کرد: سرمایه های انسانی مهم ترین سرمایه نامشهود کشور محسوب می شوند.
هفده تن ادامه داد: نداشتن برنامه های راهبردی برای تبدیل منابع انسانی به سرمایه انسانی مهم ترین مشکل سیستم آموزشی کشور است.
وی افزود: استقرار نظام قسط و سهم بری عادلانه نیروی انسانی در زنجیره تولید ارزشی متناسب با میزان ارزش آفرینی آنها و توانمندسازی نیروی انسانی دو رویکرد اصلی است که می تواند در تحقق این سیاست موثر باشد.
هفده تن، میانه روی و اعتدال را مهم ترین زیرساخت رشد اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: اگر بتوانیم حداقل 80درصد از منابع انسانی را به سرمایه های انسانی تبدیل کنیم CDP سرانه از 10 هزار دلار به 50هزار دلار در سال افزایش می یابد بنابراین اقتصاد 600میلیارد دلاری کشور 5برابر بزرگتر و به یک اقتصاد 3هزار میلیارد دلاری تبدیل خواهد شد.
وی با بیان اینکه فرهنگ کار زیرساخت و بستر رشد اقتصاد مقاومتی است، اظهارکرد: مسئولیت پذیری، نظم مداری، اخلاق مداری، قانون گرایی، اندیشه ورزی و دانش مداری، خلاقیت و نوآوری از شاخصه ها و فرایندهای فرهنگ کار در اقتصاد ملی است.
این مسئول تصریح کرد: برای رشد فرهنگ کار باید کار را به عادت ارزشمند تبدیل کنیم. یعنی نیروی کار متناسب با سهمش در ایجاد ارزش و ستانده در سود کار و محصول شریک کنیم.
معاون روابط کار و دبیر همایش نقش فرهنگ کار در رشد بهره وری تولید گفت: طراحی و تدوین بسته کامل و جامع در عرصه های فرهنگی، اطلاع رسانی، اقتصاد خرد و بنگاه ها، سیاسی، اجتماعی، رسانه ملی، نظام پولی باید مورد توجه قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما