به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، دریادار پیمان جعفری، معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران عصرامروز(9اردیبهشت) در مراسم جشن بزرگ خلیج ایرانی اظهار داشت: خلیج فارس انبار انرژی جهان نامگذاری شده است و از اهمیت بسزایی در حوزه اقتصادی و سیاسی در منطقه برخوردار می باشد.
وی افزود: تاریخ همواره نشان میدهد که قدرت ایران در منطقه خلیج فارس نسبت به سایر کشورها برتر بوده و به همین دلیل نظارت بر امور کشتیرانی منطقه تحت عنوان دولت فارس بوده است.
جعفری گفت: ایران از شمال و جنوب در ساحل دریا قرار گرفته و یک سوم مرزهای کشور دریایی است که در این راستا با 12 کشور مرز دریایی دارد و فقط با کشورهای ترکیه، ارمنستان و افغانستان از طریق خشکی در ارتباط است.
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: به دلیل اهمیت خلیج فارس و تنگه هرمز ناوگان پنجم آمریکا در این منطقه قرار گرفته است و طولانیترین مرز در خلیج فارس متعلق به جمهوری اسلامی ایران است.
دریادار جعفری اظهار داشت: دریا علاوه بر اینکه یک مسیر مناسب برای حمل و نقل ارزان و ارتباط با سایر کشورها است بستری برای تجارت و استفاده از منابع غذایی و انرژی امواج نیز به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه فقط هفت درصد از صادرات و واردات کشور به صورت زمینی انجام می شود، تصریح کرد: دریاها دارای ذخایز و منابع عظیمی هستند که حمل ونقل مناسب و ارزان را میسر کرده و از طریق دریا می توانیم با تمامی کشورهای دنیا رابطه داشته باشیم.
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه داشتن مرزهای دریایی زمینهای برای اعمال قدرت است، گفت: 93 درصد صادارت و واردات کشورازطریق مرزهای دریایی انجام میشود.
وی کارکردهای نیروی دریایی را شامل علمی، نظامی،سیاسی و بین المللی برشمرد و گفت: نیروی دریایی راهبردی یعنی نیرویی است که بتواند بر سیاست های کلان ملی اثرگذار باشد.
دریادار جعفری با اشاره به اینکه دو سوم سطح کره زمین را آب فرا گرفته است، افزود:درحال حاضر 44 کشور دنیا راه به دریا ندارندواگر ویژگی های ژئوپلیتیک این کشورها را مطالعه کنیم، می بنیم که این کشورها پیشرفت نداشته اند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در حوزه دریا سه مولفه نظامی، تجاری و زیرساخت واقع شده است، افزود: توجه به هر سه مولفه برای حفظ منافع ملی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
دریادار جعفری با بیان اینکه سواحل دریای عمان در زمان هخامنش با عنوان سواحل مکران نامگذاری شده بود و باید این اسامی را حفظ کنیم، اظهار داشت: اگر بخواهیم خلیج فارس و موقعیت خود را حفظ کنیم پیشنیاز آن حضور در سواحل مکران است چون اگر حضور خود را در این قسمت گسترش دهیم دیگر از تنگه هرمز بینیاز میشویم و میتوانیم تبادلات تجاری خود را از این طریق انجام دهیم.
وی با بیان اینکه بیش از یک سوم مرزهای ایران دریایی و بقیه زمینی است، افزود: 37 درصد از مرزهای کشور دریایی است که در سه حوزه دریای مکران(عمان)،دریای خلیج فارس و دریای خزر واقع شده اند.
وی با اشاره به فرمایش فرمانده کل قوا در خصوص خلیج فارس گفت: مقام معظم رهبری در سال 1378 فرمودند که این ساحل عظیم یک گنج است و از همان زمان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران حضور گسترده خود را در این منطقه آغاز کرد.
دریادار جعفری گفت: ایرانیان در عرصه دریانوری از گذشته ید طولایی داشته و مستندات به جا مانده حاکی از آن است که در تمامی نقشه ها نام خلیج فارس به درستی بیان شده و نظارت بر امور کشتیرانی در منطقه تحت عنوان دولت فارس اعمال می شده است.
پایان پیام/
نظر شما