قباد میمنت آبادی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، پیرامون نقش کتابخانه های مساجد در افزایش سرانه مطالعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی به خبرنگار شبستان گفت: مساجد همواره در طول تاریخ و برهه های زمانی حساس محور حرکات اسلامی و کانون تصمیم گیری های کلان بوده اند.
وی با بیان اینکه کتابخانه های مساجدی که با وقف کتاب ها از سوی دانشمندان، علمای اسلامی و مردم تجهیز می شوند در بین مسلمانان از حرمت و قداست خاصی برخوردار است، تصریح کرد: می توان گفت که مردمی بودن مهمترین خصیصه ای است که کتابخانه های مساجد را از سایر کتابخانه ها متمایز می کند و این نوع کتابخانه ها با توجه به نیازهای خاص جامعه مسجد روز که اغلب از جوانان تشکیل می شود، مجموعه سازی می شوند و والدین با اطمینانی، مثال زدنی فرزندان خود را به حضور در این مکان تشویق می کنند.
وی بیان داشت: حضور کتابخانه در جامعه یک مرجع فرهنگی برای انسان ها تلقی می شود و نقش این مرجع فرهنگی این است که با قرار دادن افکار، عقاید و حاصل اندیشه های خلاق در کنار یکدیگر، وسیله ای برای ایجاد علاقه به مطالعه و تحقیق برای افراد جامعه پدید آورد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان اظهار داشت: نقش کتابخانه ها را به عنوان یک نهاد فرهنگی در توسعه این بخش نمی توان نادیده گرفت، کتابخانه دروازه ای است به سوی دانش که شرایط اساسی را برای یادگیری مداوم، تصمیم گیری مستقل، و توسعه فرهنگی افراد و گروه های اجتماعی فراهم می آورد.
وی بیان داشت: کتابخانه ها و کانون های فرهنگی هنری مساجد یک بستر بسیار مناسب و مطمئن برای تمرکز امکانات در مساجد برای به ثمر رساندن طرح ها و برنامه های فرهنگی است.
پایان پیام/
نظر شما