گزارش معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری از جزییات حادثه اتوبوس اسکانیا

معاون حمل ونقل ترافیک شهرداری تهران با اشاره به اینکه شهرداری 350 دستگاه از اتوبوسهای اسکانیا را از وزارت کشور دریافت کرده گفت: در مقاطع مختلف زمانی درخصوص مشکلات این اتوبوسها به شرکت سازنده نامه‌نگاری شده بود.

به گزارش خبرنگار شبستان، سیدجعفر هاشمی تشکری معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران در جلسه علنی امروز شورای شهر با اشاره به اینکه وقوع چنین حوادثی در طی چندین سال اخیر نادر بوده است گفت: از لحاظ حادثه مجموعه شهرداری از اولین ساعات وقوع حادثه نسبت به رسیدگی فوری اقدام کرد.

 

وی افزود: پس از حادثه آتش نشانی، اورژانس، امداد هوایی، پلیس راهنمایی و رانندگی، و شرکت شهر سالم با 11 آمبولانس نسبت به انتقال به موقع مصدومان اقدام کردند.

 

وی ادامه داد: همچنین شهردار تهران طبق ابلاغی دستور دادند اقدامات تکمیلی درخصوص درمان مجروحان صورت گرفته و تمام مراحل درمانی تا آخرین مرحله رفع صدمات جسمی و روحی توسط شرکت شهر سالم پیگیری شود.

 

به گفته تشکری هاشمی 24 نفر در این حادثه توسط اورژانس درمان و 19 نفر تا صبح امروز بستری بوده‌اند که مجموعاً در حال حاضر 11 نفر برای ارایه خدمات تخصصی به بیمارستان مدائن اعزام شده‌اند.

 

معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران ادامه داد: یک مورد از مجروحان نیز نیاز به عمل جراحی صورت داد که برای ارایه خدمات تخصصی به بیمارستان موردنظر اعزام شده است.

 

شناسایی 7 نفر از فوت شدگان صورت گرفته و برای رسیدگی با بهشت زهرا اقدامات لازم صورت گرفته و تنها یکی از جان باختگان هنوز شناسایی نشده است.

 

وی درخصوص شرح حادثه تشریح کرد: این اتوبوس راس 8 و 46 دقیقه از ایستگاه متروی چیتگر مسافرگیری و به سمت تقاطع همت حرکت کرد که براساس گزارشات تمام مسافران آن نشسته بوده‌اند.

 

وی افزود: طبق اطلاعات ثبت شده به وسیله جی پی اس اتوبوس در ساعت 9 و 1دقیقه اخرین ایستگاه را ترک و با طی مسافتی به خروجی بزرگراه آزادگان به سمت حکیم قصد خروج داشته است.

 

تشکری ادامه داد: طبق گفته شاهدان حادثه یک خودروی سواری در کندروی بزرگراه قصد ورود به مسیر حکیم را داشته که ناگهان ترمز و اقدام به تغییر مسیر به سمت جنوب بزرگراه آزادگان می کند، راننده اتوبوس نیز برای ردشدن از کنار این وسیله کنترل را از دست داده و با گاردریل ابتدای لوپ بزرگراه ازادگان برخورد می کند.

 

به گفته وی سرعت اتوبوس در هنگام برخورد 50 کیلومتر در ساعت بوده که هر چند براساس این سرعت برای بزرگراه در زمره سرعت تایید شده بود اما برای ورود به رمپ کاهش می‌یافته که راننده به دلیل عدم توانایی در کنترل با گارد ریل برخورد و به محض برخورد با گاردیل خم شده و اتوبوس به لبه جدول برخورد می‌کند.

 

وی ادامه داد: پس از برخورد اتوبوس با لبه جدول سمت راننده خوابیده و چند متر روی فضای سبز سر می‌خورد.

 

هاشمی تشکری معتقد است شدت تصادف به حدی نبوده که فاجعه ای این چنینی رخ دهد، این موضوع که ذهن کارشناسان را به خود جلب کرده است.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه این اتوبوس از اتوبوسهای شرکت اسکانیا بوده اظهار کرد:‌ 350 دستگاه اتوبوس اسکانیا از سال 86 تا ابتدای 90 در اختیار شهرداری قرار گرفته که اکثراً در مجموعه شرکت‌های خصوصی فعالیت دارند.

 

به گفته وی راننده مالک اتوبوس نبوده و به صورت روزمزد با این شرکت خصوصی همکاری داشته است.

 

وی خاطرنشان کرد: در دوره تحویل این اتوبوسها معایبی به صورت مرتب از سوی رانندگان از قبیل: شکستن خودبه خود شیشه جلو بدون وقوع هیچ تصادفی و ضعف در مونتاژ و جابجایی شیشه ها از دو طرف اتوبوس مطرح میشد همچنین شکایاتی نسبت به راهنمایی نامناسب تابلوی برق و باطری در زیرپای راننده دریافت می شد که در این حادثه خوشبختانه باطریها به خارج از اتوبوس پرتاب شده‌اند که اگر این اتفاق نمی افتاد احتمال آتش سوزی دور از ذهن نبود.

 

وی خاطرنشان کرد: هیچ شیشه سالمی در بدنه این اتوبوس وجود ندارد و بدنه اتوبوس هیچ مقاومتی نداشته است همچنین صندلی از جنس فایبرگلاس بوده که به دلیل عدم انعطاف پذیری دچار شکستگی با لبه تیز و از جاکندگی شده که شدت حادثه را نیز به هم زده است.

 

وی توضیح داد: همچنین شیشه های استفاده شده برای این اتوبوسها باید سه جداره بوده و لایه میانی از جنسی تعبیه شود که از حفر شدن چکه های بزرگ جلوگیری می‌کند که شیشه های این اتوبوس دارای این ویژگی نبوده و تقریباً اکثر اسیب‌دیده ها از بریدگی شدید دچار جراحت شده‌اند.

 

اتوبوسهای گازسوز بمب های متحرک شهر

 

جعفر هاشمی تشکری در ادامه با اشاره به اینکه سه هزار اتوبوس گازسوز در تهران داریم اظهار کرد: این اتوبوسها باید هر سه سال یکبار طبق هیدروستاتیک شوند که بارها با سازمان استاندارد مکاتبه شده و 13 شرکت معرفی شده اند که فقط می‌توانند شکل ظاهری را انجام دهند.

 

به گفته معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران همچنین بیش از 2 هزار اتوبوس تهران بالای ده سال کار کرده‌اند که باید به روزرسانی شود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 363196

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha