کتمان واقعیت درباره وجود دانش آموزان معتاد؛ به افزایش آنها منجر می شود

خبرگزاری شبستان: معاون سیاسی اجتماعی فرماندار بیرجند تاکید کرد: کتمان واقعیت‌ها درباره‌ وجود دانشجویان و دانش‌آموزان معتاد تنها به افزایش تعداد آنها منجر می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، سید زمان ابطحی امروز (9 اردیبهشت) در شورای فرعی هماهنگی مبارزه با موادمخدر شهرستان بیرجند اظهار داشت: برخی تحقیقات از وجود افزایش اعتیاد به مواد مخدر و مصرف این مواد در کودکان و نوجوانان زیر 18 سال دارد.


وی با بیان اینکه کتمان واقعیت‌ها درباره‌ی وجود دانشجویان و دانش‌آموزان معتاد تنها به افزایش تعداد آنها منجر خواهد شد، افزود: با گذشت زمان این امر کشور را با مشکلات جدی روبرو می‌کند.


معاون سیاسی اجتماعی فرماندار بیرجند با اشاره به بررسی صورت گرفته در سال 90، گفت: 0.4 درصد از دانش‌آموزان در سنین 16 و 17 سال یک بار ماده‌ی محرک شیشه را استفاده کرده‌اند که اکثر آن مربوط به شب امتحان است.


مصرف مواد محرک توسط نوجوانان در شب امتحان؛ خانواده‌ها هوشیار باشند

ابطحی با توجه به اینکه ایام امتحانات نزدیک است، بیان داشت: برخی از دانشجویان و دانش‌آموزان بخاطر تبلیغات نادرست و از روی نا‌آگاهی برای تقویت حافظه و شب بیداری از ریتالین استفاده می‌کنند.


وی تهوع، بیهوشی، سکته‌های قلبی و مغزی و افسردگی را از عوارض مصرف مواد محرک در شب امتحان عنوان کرد و متذکر شد: باید خانواده‌ها و خود دانشجویان ودانش‌آموزان نسبت به این قضیه هوشیار شوند.


معاون سیاسی اجتماعی فرماندار بیرجند با اشاره به عوامل دخیل در افزایش مصرف مواد مخدر در این گروه جمعیتی، اذعان کرد: بحرانی بودن سن نوجوانی، افزایش دسترسی، کاهش قابل توجه قیمت و نگرش مثبت نسبت به مصرف از جمله این عوامل هستند.


ابطحی ادامه داد: مصرف مواد در کودکان و نوجوانان با مجموعه‌ای از آسیب‌ها و مشکلات حوزه‌ی سلامت عمومی مانند اختلالات رفتاری و روانی و بیماری‌های منتقله از راه جنسی همراه است.


مصرف مواد در دوران نوجوانی مانع از شکل‌گیری مهارت‌های زندگی می‌شود
وی با بیان اینکه شروع مصرف مواد از دوره‌ی کودکی و نوجوانی به شدت عوارض اجتماعی ناشی از مصرف را تشدید کرده، یادآور شد: این امر مانع از شکل‌گیری مهارت‌های لازم برای یک زندگی مولد می‌شود.


معاون سیاسی اجتماعی فرماندار بیرجند آموزش های مهارت‌های فرزند‌پروری به والدین برای فراگیری الگوهای صحیح تربیتی، آموزش مهارتهای زندگی با تاکید بر مهارتهای ارتباطی و قاطعیت ورزی به کودکان و نوجوانان در معرض خطر، آشناسازی آنان با انواع مواد مخدر و عوارض این مواد، تشکیل گروه های همیاری، آگاه‌سازی معلمان و والدین در زمینه راهکارهای پیشگیری از اعتیاد و ارائه بسته‌های آموزشی- تفریحی را از جمله مداخلات پیشگیرانه مناسب در زمینه اعتیاد کودکان و نوجوانان برشمرد.


وی تاکید کرد: آموزش و پرورش در پیشگری از ابتلای کودکان و نوجوانان به اعتیاد می‌تواند موثر داشته باشد.


اجتماعی کردن موضوع مبارزه با موادمخدر یکی از رویکردهای اساسی دولت
معاون سیاسی اجتماعی فرماندار بیرجند با بیان اینکه در حال حاضر اجتماعی کردن موضوع مبارزه با موادمخدر یکی از رویکردهای اساسی دولت است، تصریح کرد: دولت برخواسته از اراده مردم است و همانگونه که در تمامی زمینه‌ها تنها با یاری و همراهی مردم می‌تواند به موفقیت دست پیدا کند در این مورد نیز بدون مشارکت مردم توانایی انجام کاری را ندارد.


ابطحی با اشاره به بحث اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر، افزود: باید علاوه بر حاکمیت و دولت؛ تک‌تک افراد جامعه در این موضوع احساس مسئولیت کنند و در پیشگیری از بروز این آسیب ویرانگر نقش بپذیرند.


استفاده از ظرفیت تشکل‌ها و اقشار مختلف در پیشگیری از مصرف مواد مخدر
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت تشکل‌ها و اقشار مختلف مانند بسیج، معلمان، ورزشکاران، هنرمندان، هیئت‌های مذهبی و مداحان و سمن‌ها، بیان کرد: این اقشار می‌توانند نقش مهمی را برای حضور و مشارکت جدی خانواده‌ها و مردم در زمینه‌های پیشگیری، کاهش آسیب و درمان معتادان ایفا کنند.


معاون سیاسی اجتماعی فرماندار بیرجند با اشاره به برنامه‌های شورای مواد مخدر شهرستان در سال جاری، گفت: شناسایی، تعقیب و انهدام شبکه‌های قاچاق مواد مخدر و مقابله با عوامل داخلی و بین‌المللی، ضربه زدن به بنیادهای اقتصادی قاچاقچیان، اجرای طرح‌های ویژه جمع‌آوری خرده‌فروشان مواد مخدر و معتادان از جمله این برنامه‌ها است.


ابطحی تامین مسکن و اشتغال معتادان بهبود یافته، کاهش هزینه‌های درمان، دسترسی معتادان متقاضی درمان به خدمات مناسب درمانی و ایجاد مصونیت اجتماعی و فرهنگی در برابر تهدید اعتیاد با بهره‌گیری از ظرفیت رسانه‌ها را از دیگر برنامه‌های شورای مبارزه با مواد مخدر شهرستان بیرجند در سال جاری عنوان کرد.


وی تاکید کرد: برای موفقیت در اجرای این برنامه‌ها لازم است اعضای شورا متناسب با وظیفه هر دستگاه و با توجه به حساسیت موضوع، با برنامه‌ریزی مناسب و انجام گام های عملی در جهت تحقق برنامه‌ها تلاش کنند تا آسیب‌های این حوزه به حداقل کاهش پیدا کند.


پایان پیام/

کد خبر 363145

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha