شاهنامه از مرز تاریخ گذشت/ کتابخانه سلطنتی برای چه به وجود آمد؟

خبرگزاری شبستان: شاهنامه شاه طهماسبی و تمام آثاری از این دست به دریایی می‌ماند که آرام یافته و ارمغان جهان جدید است؛ چرا که می توان با صنعت نفیس نشر بدیلی از آثار فاخر منتشر و به دست علاقه‌مندان رساند.

به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم رونمایی از شاهنامه شاه طهماسبی عصر روز گذشته 8 اردیبهشت ماه با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی مرادخانی معاون امور هنری، مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد، علی معلم دامغانی رییس فرهنگستان هنر، رضا داوری اردکانی، مجید ملانوری و جمعی از علاقه‌مندان و اهالی فرهنگی در سالن ایران فرهنگستان هنر برگزار شد.

 

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم طی سخنانی ادبی گفت: رنج سی ساله حکیم ابوالقاسم فردوسی گنج هزاران ساله شد حکیم می‌دانست که آرشین تیرش در شبان و روزان تاریخ از پروازی بلند و بالا فرو نخواهد ایستاد و نامور نامه‌اش شناسنامه تاریخی ملتی دیرسال خواهد بود.

 

شاهنامه ابوالقاسم فردوسی در هزاره گذشته یکی از مهمترین منابع الهام و مصادر جوشش ذوق هنرمندان، داستانسرایان، شاعران، نمایشگران، خنیاگران، نغمه پردازان و نگارگران بوده و همگی اقبالی خاص و عدالتی خالص به شاهنامه داشته‌اند.

 

وی ادامه داد: هنر در گذشته افتخارآفرین این سرزمین هم رسانای پیامها و اندیشه‌ها و هم رکن رکین آموزش و انتقال مفاهیم آموزنده و هم مایه مباهات و نشانه‌ای از فرهیختگی بود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به چگونگی به وجود آمدن کتابخانه‌های سلطنتی شاهان گذشته توضیح داد شاهان و حکمرانان بلادها نمی‌توانستند از چنین پدیده‌ای چشم فرو بندند و قدرش را ندانند و آنان که بر ایران حکومت یافتند به درایت و فراست و همچنین به تجربه دریافتند که اگرچه ملک و دولت دنیا از اعتماد نشاید لاکن اهتمام باید! شاید از این روی که در دستگاه شاهان و حاکمان نهادی به نام کتابخانه سلطنتی برآمد تا آفرینش‌های هنری و کتاب‌آرایی را تحت نظر عالی‌ترین مقامات و با اخلاص‌ترین خلعت‌ها پی بگیرد؛ روشی که آنگونه ارتقا یافت که شاهان و شاهزادگان خود با هنرآموزی روی آوردند تا در صف اول هنر ایستادند.

 

وی خاطرنشان کرد: شاهنامه شاه طهماسبی و تمام آثاری از این دست به دریایی می‌ماند که آرام یافته است و ارمغان جهان جدید است. چرا که می توان با چاپی که دیگر از مرز صنعت گذشته و در نمونه‌های بسیار رنگ و بوی هنر گرفته و با صنعت نفیس همنشین شده، بدیلی از آثار فاخر منتشر و به دست علاقه‌مندان رساند.

 

جنتی با ابراز خوشحالی از حضور آیین رونمایی کتاب «باز نشر نگاره‌های شاهنامه طهماسبی» گفت: من این حضور را به فال نیک می گیرم زیرا در آستانه گشایش 27امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هستیم و یادروز حکیم ابوالقاسم فردوسی نیز در راه است.

 

وی در ادامه بیان کرد: جهان امروز مشتاق دانستن از ماست و جوان امروز جویای شناختی از خود و خاستگاه خود است. بی‌تردید آموزه‌های فرهنگ ایرانی اسلامی با معرفی درست می‌تواند ما را نسبت به صمیمی تر و صبورتر رفتارمان را نیکوتر و زیباتر و ایرانمان را آبادتر و شکوهمندتر کند.

 

جنتی گفت: شاهنامه شاه طهماسبی در سالهای اول قرن 11 هجری از ایران به عثمانی رفت تا چشم سلطان سلیم دوم را باز کند و روابط تیره و تار دو کشور را به نور خود روشن نماید این اثر از مرزهای تاریخ و جغرافیا گذشت محققان بریتانیا و ایتالیا امریکا و هنرشناسان فرانسه و آلمان سالها به ان پرداختند و شیفتگی و شیدایی خود را صادقانه بازگو کردند.

 

وی در پایان اظهار کرد: شاهنامه شاه طهماسبی برای ایران سفیر عالیرتبه ای با پیامهای رحمت و اخلاق و انصاف است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 363005

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha