حجت الاسلام عباسعلی ابراهیمی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، امروز (15اردیبهشت) به خبرنگار شبستان گفت: کتابخانه های مساجد، کتابخانه هایی هستند که در داخل مسجد در یکی از شبستان های آن و یا در جوار مساجد تاسیس می شوند و آنگونه که از مستندات تاریخی بر می آید، همه مساجد اسلامی دارای کتابخانه های مستقل نبوده اند اما تقریبا در همه مساجد جامع، کتابخانه ای وجود داشته است.
وی افزود: کتابخانه های مساجد را می توان به عنوان جزئی از کتابخانه های عمومی به حساب آورد اما از آنجا که این نوع کتابخانه ها، ویژگی های خاص خود را دارند و همچنین در جامعه اسلامی به عنوان نهاد مستقلی با ویژگی هایی خاص خود درنظر گرفته شده اند، تعداد آنها از کتابخانه های عمومی بیشتر است.
حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به اینکه کتابخانه های مساجد کاردکردهایی بیش از عملکرد های کتابخانه های عمومی بر عهده دارند، تصریح کرد: این کتابخانه ها را به عنوان هویتی مستقل در کنار سایر انواع کتابخانه ها باید در نظر گرفت که به تشکیلات و برنامه ریزی های خاص خود نیاز دارند.
این مسئول فرهنگی اضافه کرد: مردمی بودن مهم ترین خصیصه ای است که کتابخانه های مساجد را از سایر کتابخانه های متمایز می کند و این نوع کتابخانه ها با توجه به نیازهای خاص جامعه مسجد محور که اغلب از جوانان تشکیل می شود، مجموعه سازی می شوند.
حجت الاسلام ابراهیمی تصریح کرد: والدین با اطمینانی که هیچگاه در سایر مراکز تربیتی، آموزشی و تعلیمی آن را نمی بینند، فرزندان خود را به حضور در این مکان ها تشویق می کنند.
دبیر هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران ابراز کرد: کتابخانه مساجد، محل روشنگری و ایجاد بصیرت و بیداری و حرکت دادن آحاد جامعه به ویژه جوانان در راستای اهداف و برنامه های حکومت اسلامی است که در این راستا مسئولان فرهنگی باید در ترویج و نشر اهداف این مکان ها اهتمام ورزند.
حجت الاسلام ابراهیمی با بیان اینکه 164 کتابخانه در مساجد استان مازندران وجود دارد، تاکید کرد: کتابداران مساجد باید به عنوان سنگربان فرهنگی به مسجد و کتاب اهمیت داده و آن دو را جدا از هم تلقی نکنند و در ارتقای بیش از پیش کتابخانه ها که تحت پوشش دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد فعالیت می کنند، تلاش کنند.
وی با اشاره به اینکه جامعه ای که از کتاب بهره نگیرد، مرده است، یادآور شد: جامعه پیشرفته، جامعه ای است که اصحاب صاحب نظر و اهل علم داشته باشد و بعضی کتاب ها، ضاله هستند و مطالعه آنها انسان ها را به گمراهی می کشاند که باید در انتخاب کتاب، دقت لازم و کافی صورت گیرد.
حجت الاسلام ابراهیمی بیان کرد: کتاب و کتابخوانی در سلامت روانی و اخلاقی فرد و جامعه و تعلیم و تربیت مؤثر است که در این راستا کانون های فرهنگی و هنری مساجد در امر ترویج فرهنگ کتابخوانی تقش مهمی دارند.
پایان پیام/
نظر شما