به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، حسین صادقلو، شهردار مرکز گلستان در نشست استانی شوراهای اسلامی شهرهای استان، افزود: نباید شرایط به گونه ای باشد که به محض اینکه با کمبودهایی مواجه شدیم، سراغ فروش اموال و املاک شهرداری برویم.
وی با بیان اینکه اموال، املاک و یا اراضی شهرداری نباید پول توجیبی شهردار باشد، اظهار داشت: در صورت عدم اعتبار نباید سریع به دنبال لایحه ای به شورا باشیم و یا با آگهی مزایده این کمبودها را جبران کنیم.
صادقلو با اشاره به اینکه خام فروشی اموال و املاک شهرداری ها خطر بزرگی است که شهرداری را تهدید می کند، خاطرنشان کرد: این پول ها برای پرسنل نیست و ما اختیاری برای استفاده اعتبارات جاری نداریم اما متاسفانه این امر متداول است.
جای خالی مشارکت بخش خصوصی در لایحه درآمدی شهرداری ها
شهردار گرگان با اشاره به منابع درآمدی شهرداری، تصریح کرد: متاسفانه مسئله مهمی با عنوان مشارکت بخش خصوصی در لایحه درآمدی شهرداری ها همیشه نادیده گرفته می شود.
وی با بیان اینکه هدف ما کسب درآمد از عوارض به عنوان کسب درآمد پایدار نیست، افزود: امسال توانستیم مبلغ 20 میلیارد تومان به عنوان فاز اول مشارکت بخش خصوصی در جهت شهرسازی اختصاص دهیم.
صادقلو ضمن تاکید بر شایسته سالاری، بیان داشت: مدیرانی که در راستای فعالیت های شهرداری انتخاب می شوند، باید تجربه وآگاهی کافی در امور شهرداری را داشته باشند و بندهای قانون شهرداری توسط میران مربوطه به درستی مطالعه و پذیرفته شود.
شهردار مرکز گلستان در بحث به حداقل رساندن مشکلات در شهرداری اذعان داشت: برای اینکه کار را از دسترس سلیقه ها و پرسنل بگیریم، راهی جز سیستماتیک کردن کارها نداریم و در این صورت می شود که نگاه های منفی بسته می شود و نظر سیستم برای همه افراد یکسان خواهد بود و سوء تفاهمی پیش نخواهد آمد.
صادقلو با اشاره به گذشت چهار دوره از عمر شوراها، گفت: تا کنون آن بلوغ اجتماعی مدنظر در شوراها اتفاق نیفتاده و این مهم نه بدان معنا که شوراییان به این بلوغ نرسیده اند، بلکه باید کارهای آموزش و مدیریتی بیشتری در شوراها انجام گیرد.
وی افزود: اگر استانداری به ویژه معاونت عمرانی و دفتر امور شهری با تشکیل کارگروه های آموزشی برای شهرداری ها و شوراییان به قرائت بند بند مصوبات بپردازند، این مصوبات دیگر برگشت نخواهند داشت و حاشیه ها در این زمینه توان مدیریتی مسئولان را صلب نخواهد کرد.
شهردار گرگان همچنین بر بعد آموزشی تاکید کرد و افزود: باید شرایط را درجهت استفاده از تجارب دیگران و برگزاری سمینارها، نشست ها و کارگروه های آموزشی در راه کارشناسی تر کردن مدیریت ها سوق دهیم.
لزوم کنترل عملکرد شهرداری ها توسط شوراها
جباری ایری، رئیس شورای گلستان نیز تشکیل شوراها را از موفقیت های بزرگ جمهوری اسلامی دانست و تصریح کرد: شورای شهر مکانی مقدس است که باید به دست منتخبین مردم و به نفع خود مردم پیش رود.
وی ادامه داد: در منشور انقلاب اسلامی مواردی همچون حل عملگرایانه مشکلات عینی و مردمی در راستای تسهیل زندگی شهروندی و حفظ هویت و اصالت شهرها و روستاها و پایبندی به معماری اسلامی و ایرانی به عنوان اصل مطرح هستند.
رئیس شورای استان خاطرنشان کرد: گسترش نهادهای دینی، اخلاقی، عدالت، توسعه و توجه به نیازمندی های جانبازان و معلولین از دیگر اصولی است که در انجام آنها باید دقت و همت کنیم و همواره خدا را ناظر بر اعمال خود بدانیم.
ایری تهیه برنامه پنج ساله شهرداری ها و دهیاری ها با در نظر گرفتن قانونمندی های مناسب را از ضرورت های لازم جهت کنترل عملکرد شهرداری ها توسط شوراها دانست و افزود: با تهیه و اجرای چنین طرح هایی، شهرداری ها از روزمرگی خارج می شوند و به سمت پویایی پیش می روند.
وی پیشنهاد کرد: تشکیل شورا یاران شهری می تواند گامی در جهت تسهیل مشکلات و انجام بهتر نظارت ها در امور باشد و اینگونه از نقطه نظرات آنها در راستای تولید درآمدهای پایدار بهره جست.
رئیس شورای استان با بیان اینکه شعار سال 93 را باید سرلوحه کار خود قرار دهیم، تصریح کرد: به منظور رسیدگی به خودکفایی، با عنایت به زیرساخت های استان، جذب سرمایه گذاران صادق و سالم و استفاده از کارشناسان دولتی و غیر دولتی باید عزم ملی و مدیریت جهادی را قوی تر از گذشته به اجرا درآوریم.
اولین مولفه مدیریت برنامه ریزی است
ابوالفضل پاکدامن، رئیس شورای اسلامی شهرستان علی آباد نیز با اشاره به اینکه هر فرد در شورا باید به جایگاه خود واقف باشد، افزود: از 34 بند موجود در راستای وظایف شوراییان، 50 درصد وظیفه قانون گذاری و نیمه دیگر آن، وظیفه برنامه ریزی، تعامل، همکاری و نظارت است.
وی با بیان اینکه اعضای شوراها وظایف مهمی بر دوش دارند، اظهار داشت: اگر قرار است در نظام شهری، تغییر و تحولی اجرا کنیم، باید قدرت آن را داشته باشیم و در این راه ابتدا باید افکار را در راستای همسویی و همراهی تغییر دهیم.
رئیس شورای اسلامی شهرستان علی آباد خاطرنشان کرد: اشرافیت به مباحث قانون گذاری و نظارتی می تواند ما را بیش از پیش در را توسعه شهری موفق سازد.
پاکدامن با تاکید بر اجرای برنامه های توانمندسازی و آموزشی شوراها، عنوان کرد: بسیاری از رضایتمندی ها با صرف حداقل هزینه ها به دست می آید.
وی اولین مولفه مدیریت را برنامه ریزی عنوان کرد و افزود: با توجه به شرایط کنونی، جای نظام برنامه ریزی و برنامه ریزی استراتژیک در مدیریت شهری ما خالی است.
رئیس شورای اسلامی شهرستان علی آباد ادامه داد: شورایی موفق است که از دلش طرح بیرون آید و در کنار رسیدگی به امور خود، شهرداری را نیز آسیب شناسی کند.
پاکدامن ضمن تاکید بر شوراهای فرادستی اذعان داشت: توجه به صنعت گردشگری و توریست در تمام نقاط استان باید تقویت شود و در غیر این صورت نباید انتظار رشد و پیشرفت آن را داشت.
وی خاطرنشان کرد: شورای استانی و شوراهای فرادستی می توانند با تشکیل اتاق فکر و کارگروه های تخصصی و با استفاده از تجارب نخبگان و تحصیل کرده ها، به تدوین سندهایی در جهت رشد شوراهای فرو دستی بپردازند.
اراده مسئولان در استفاده از آرا و نظرات مردم باشد
مهین عاج، رئیس شورای اسلامی شهر گالیکش، با بیان اینکه فلسفه وجودی شوراها برپایه آموزه های دینی است، افزود: مردم باید به صورت آگاهانه در تصمیم سازی های مسئولان مشارکت کنند و در این راستا اراده مسئولین، استفاده از نظرات و آرا مردم باشد.
وی با بیان اینکه شوراها بازوهای توانمند شهرها هستند، خاطرنشان کرد: از ظرفیت شوراها باید استفاده بهینه کرد و شوراها نیز باید مأمنن مناسبی برای ارائه مشکلات و مسائل شهروندان باشد.
رئیس شورای اسلامی شهر گالیکش اذعان داشت: حضور زنان در شوراهای اسلامی شهر، مولفه بسیار خوبی در انجام امور است.
عاج با اشاره به اینکه نیمی از جمعیت جامعه را بانوان شکل می دهند، افزود: اگر فرهنگ احترام آمیز به زنان نهادینه شود، زنان به پیشرفت های بی شماری نائل خواهند شد و مهم تر از آن از زنان رفع محرومیت می شود.
پایان پیام/
نظر شما