شوراها باید مدل آفرین باشند/شوراها عرصه گاه تولید فکر جدید هستند

خبرگزاری شبستان: استاندار گلستان گفت: شوراها باید به گونه ای فعالیت کنند که مدل آفرین باشند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، حسن صادقلو، استاندار گلستان، امروز (8 اردیبهشت) در نشست استانی شوراهای اسلامی شهرهای استان، افزود: نوع شورا در کشور ما به گونه ای است که کپسول کردن ظرفیت عقل جامعه و در اختیار مدیریت جامعه قرار دادن به عنوان یک اصل محسوب می شود.


وی ادامه داد: مدل شورای اسلامی مدلی ویژه است که باید در کنار توجهات ویژه به تفکرات و اقدامات اساسی و کارشناسی، کارآمدی را هم در برگیرد.
 

صادقلو ضمن تاکید بر مدل آفرینی شوراها، خاطرنشان کرد: مدل فقط لفظ نیست بلکه در رفتار نیز باید دیده شود و به همین جهت باید مسئولیت آینده بینی را هم داشته باشیم و در افق های پیش رو و تدوین برنامه های مختلف در بازه های زمانی متفاوت، نسبت بدان حساس باشیم.
 

استاندار گلستان با بیان اینکه باید از تعریف و تعارفی کردن جلسات نیز بیرون آییم، اظهار داشت: این کارها تنها ایجاد هزینه می کند و به همین دلیل باید از آن پرهیز کرده و آن ها را تبدیل به کارآیی و کارآمدی کنیم، زیرا این دو رکن به عنوان اصول اساسی در موفقیت و پیشبرد اهداف محسوب می شوند.
 

وی با اشاره به اینکه آگاهی در زمینه های مختلف سبب جلوگیری از بسیاری انحرافات می شود، اذعان داشت: در مواردی دیده می شود برخی فرصتی برای مطالعه قوانین شوراها نمی گذارند، در صورتی که آگاهی از قانون تاثیر مهمی در اخذ تصمیمات و رفتارهای درست دارد.
 

روح واحد در جلسات شوراها باید رفع مشکلات مردم باشد
صادقلو بیان داشت: ظرفیتی که در اختیار ما جهت انجام خدمت و مسئولیت قرار دارد، ظرفیتی است که نظام در اختیار ما قرار داده و باید به نحو احسن از آن بهره مند شده و دیگران را به بهره برسانیم.


استاندار گلستان با تاکید بر اینکه روح واحد در جلسات شوراها باید رفع مشکلات مردم باشد، افزود: خدمت مسئولین در قبال مردم باید در دل یک روح واحد انجام گیرد، تا اینگونه جلوی مسائلی که موجب سستی، عدم پیشرفت و یا پرهزینه شدن می شود را بگیرد.
 

وی با بیان اینکه شوراها عرصه گاه تولید فکر جدید هستند، تصریح کرد: اگر در جایی تولید فکر جدید تعطیل شود و یا پرداختن بدان قوت نداشته باشد، باید بدانیم شرایط آن جا بد خواهد شد.
 

صادقلو خاطرنشان کرد: شوراها باید کارآمدی داشته باشند و این کارآمدی نکته حساسی است که باید از آغاز ورود و تا مراحل ادامه و زمان خروج، مورد بازنگری و حساسیت ما باشد.
 

استاندار گلستان اذعان داشت: در روند انجام فعالیت ها باید افکار و تصمیمات تبیین شوند و در نهایت میزان کارآمدی ان ها مورد سنجش و بررسی قرار گیرد و این مهم یک فرایند یکطرفه نیست، بلکه همه جانبه است.
 

وی احیای ظرفیت های نظام که از دل آموزه های انقلابی بیرون آورده را در زمره مسئولیت های مهم برشمرد و افزود: بحث شورا در زمان پیامبر (ص) عملیاتی می شده است و نکته این موضوع، تنها عنوان و تاریخ آن مدنظر نیست بلکه برداشت صحیح از آن و آنچه را که باید برای ما به شکل مدل ترسیم شود اصل قضیه است.
 

صادقلو ادامه داد: آنچه پیامبر انجام داده یک مدل رفتاری مناسی و به عنوان اسناد بالادستی مطرح است که باید در جایگاه یک تکلیف رفتاری گریزناپذیر در جامعه مطرح باشد.
 

وی با اشاره به کلام امام علی(ع) که شرا را جمع عقول می دانستند، تصریح کرد: شورا مشارکت عقول است و زمانی که انسان می خواهد کارآمدی و نقش رجال را در صحنه ترسیم کند، توجه به عقل رجال به عنوان یک اصل و اساس باید مدنظر باشد.
 

استاندار گلستان با اشاره به اینکه جمع عقول رجال، ماموریت ما در مدیریت جامعه است، خاطرنشان کرد: حساسیت این موضوع از همان ابتدا آشکار بود و به همین جهت امام راحل از ابتدای بنیان گذاری انقلاب اسلامی، این مسئله را مطرح کردند و جمهوریت نظام را که در قالب مشارکت عقلی عنوان می شود را در گستره اصولی پیشرفته بیان می کنند.


توسعه استان منهای توسعه شهری معنا ندارد

صادقلو با بیان اینکه ما هزینه نمی کنیم که فقط یک شورا و یک دوره را شکل دهیم، تصریح کرد: ما باید پاسخگوی دو جنبه این مسئولیت خطیر هم در دنیا و هم آخرت باشیم، چرا که این موضوع به نام نظام اسلامی مطرح می شود.
 

وی اذعان داشت: در این راستا باید نسبت به تمام مصوبات شوراها و فکرهای جدید و الگویی ارزیابی داشته و مناسب ترین آن ها را جهت اجرا به کار گیریم.
 

استاندار گلستان با اشاره به اینکه از ارکان توسعه استان، توسعه شهری محسوب می شود، یادآور شد: توسعه استان منهای توسعه عمران و توسعه شهری معنا ندارد و این واقعیتی است که باید مورد توجه باشد.
 

صادقلو اذعان داشت: دیگر زمان آن رسیده که از برخی قالب های سنتی و رفتارهای کهنه در حوزه مدیریت شهری جدا شد و به سمت تحول آفرینی، تولید فکر جدید و ایده های نو حرکت کرد تا دچار عقب ماندگی نشویم.
 

وی با بیان اینکه ظرفیت قانون شهرداری ها عجیب است، افزود: این ظرفیت به دلیل فراوانی قوانین شهرداری ها است که باید با دقت مطالعه و در معرض برسسی ها و اقدامات کارشناسانه قرار گیرد.
 

استاندار گلستان مردم مداری را یک اصل مهم در انجام مسئولیت ها دانست و عنوان کرد: ضمن رعایت الزامات قانونی، در تفسیر قانون باید در جاهایی که لازم است، اولویت مردمی رعایت شود.
 

وی با بیان اینکه در شهرها اقدامات بسیار و متعددی است که باید انجام گیرد، تصریح کرد: گاهی ورود همه جانبه به همه چیز، یک چیز هم تولید نمی کند و بنا بر همین اصل مهم باید در پرداختن به طرح ها، اهم و مهم کنیم و با در دست گرفتن چند طرح محدود که می توانند نقطه تحولی در استان و یا شهر ایجاد کنند، آن ها را به پایان برسانیم.
 

صادقلو با اشاره به استان گلستان که در بر دارنده اقوام مختلف است، افزود: خروج از طایفه گرایی در راستای همگرایی می تواند مسیر پیشرفت را هموارتر کرده و ما را از برخی اختلافات احتمالی دور سازد.
 

استاندار گلستان با بیان اینکه همگرایی واقعیتی مهم است که باید در مسائل و مصوبات مدنظر باشد، اذعان داشت: در این راستا باید قالب همگرایی در استان را تمرین کرده و با همدلی و قرار گرفتن در کنار یکدیگر حرکت کنیم.
 

وی در بحث ایجاد درآمد پایدار و توسعه ای در استان گفت: اگر درآمد شهر، آسیب زا باشد فایده ای ندارد.
 

صادقلو با اشاره به سخن رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی به عنوان راهبردی اساسی در نظام، تصریح کرد: در راستای تقویت این اصل باید به سمت تولید منابع برویم و به همین جهت باید در به سمت پایدار کردن درآمد شهرها برویم.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 362924

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha