به گزارش خبرگزاری شبستان، «افشین یداللهی» شاعر و ترانهسرا درباره برگزاری این دوره از نمایشگاه، اظهار کرد: مطمئنا این دوره از نمایشگاه در مقایسه با دورههای گذشته مخاطبان بیشتری را جذب خواهد کرد زیرا بازشدن فضای فرهنگی، تبادل آزادانه افکار را در پی خواهد داشت و اقشار مختلف جامعه با نگاههای متفاوت میتوانند در چنین فضایی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. همچنین با کوتاه شدن مسیر اخذ مجوز امیدواریم آثار متنوعتری در نمایشگاه به خوانندگان عرضه شود که این مسئله میتواند به یکی از دلایل رغبت بیشتر به نمایشگاه تبدیل شود.
وی با اشاره بر این موضوع که هر ساله علاقهمندان به کتاب مشکلات نمایشگاه را میپذیرند و با اشتیاق در این گردهمایی فرهنگی شرکت میکنند، گفت: مسائلی نظیر ترافیک، ازدحام، گرمی هوا و نبود امکانات لازم و کمبود پارکینگ، شرایط دشواری را برای بازدیدکنندگان ایجاد میکند که امیدواریم در بیستوهفتمین دوره این مصائب به حداقل برسد.
این ترانهسرا با بیان اینکه یکی از مجموعه اشعارش قرار است به صورت کتاب صوتی عرضه شود، بیان کرد: این مجموعه در دوره پیش، موفق به اخذ مجوز نشده بود اما در دوره دولت و مدیران فرهنگی جدید مجوز گرفته است که میتوان روند جدید در اعطای مجوز را به فال نیک گرفت.
یداللهی در پایان تاکید کرد باید سیاستهای مثبت فرهنگی ادامه یابد و یادآور شد: فکر میکنم مداخله جز به جز و تصویر به تصویر در شعر تاثیری جز برهم زدن نظم اثر نخواهد داشت. هنرمند از دل جامعه برخاسته است و چارچوبها را میشناسد. دولتی که ثبات دارد، کمتر نگران حرفهای زاویهدار است و با ایجاد فضایی آزاد این ثبات را نشان میدهد. امید است با توجه به انتظار و امیدواری مردم نسبت به دولت جدید، فشار تحمیل شده بر اهالی فرهنگ و ادب در حوزه ممیزی از بین برود.
پیشنهاد «مهدی چمران» برای مکان برگزاری نمایشگاه کتاب
«مهدی چمران» عضو شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: استقبال پرشور مردم از نمایشگاه کتاب بیانگر اهمیت آن در میان مردم است.
وی با بیان این که با گرانی کاغذ و به تبع آن کتاب در یکی 2 سال گذشته، مشکلات زیادی در عرصه نشر کشور رخ داد، گفت: مردم همیشه از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران استقبال زیادی میکنند اما با افزایش قیمت کتاب، کسی نمیتواند کتاب بخرد و ممکن است همه فقط برای بازدید به نمایشگاه بیایند.
چمران با تاکید بر این که مشکل گرانی قیمت کتاب باید رفع شود، افزود: در زمان وزارت آقای احمد مسجدجامعی، قرار شد نمایشگاه کتاب تعطیل شود اما با تلاشهای بسیار مانع از این کار شدیم و نمایشگاه همچنان در میان استقبال بالای مردم ادامه یافته است.
وی همچنین با اشاره به محل برگزاری این رویداد فرهنگی، اظهار کرد: شهر آفتاب در کنار بهشت زهرا (س) و نزدیکی فرودگاه امام خمینی (ره) در حال تکمیل شدن است و در صورت انتقال نمایشگاه کتاب به این مکان، میتوان از ظرفیتهای بالای مکانی آن بهره برد.
این عضو شورای شهر تهران همچنین تاکید کرد، نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران باید به صورت مستقل و تنها با موضوع کتاب، برگزار شود.
ثبات قیمت کاغذ به نمایشگاه امسال رونق می دهد
«مهدی فضائلی» مدیر انتشارات «سروش» با بیان این که این رویداد بزرگ فرهنگی محصول یک سال تلاس ناشران و مولفان و اهالی قلم است، اظهار کرد: سال گذشته ناشران شرایط سختی را با توجه به تورم و افزایش قیمت کاغذ، تجربه کردند و به نظر میرسد با وضعیت ثباتی که در نوسانات کاغذ و در چند ماه گذشته داشتهایم، امسال، نمایشگاه رونق بگیرد.
وی معتقد است ماهها از سیر نزولی و ثبات قیمت کاغذ و کتاب میگذرد و با وجود افزایش قیمت نسبت به پیش از آغاز بحران کاغذ، مخاطبان کتاب خود را با این قیمتهای جدید وفق دادهاند.
این ناشر با اظهار امیدواری از استقبال بازدیدکنندگان از دوره بیستوهفتم نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، اظهار کرد: با وجود آن که سال گذشته آمار بازدید، بالا بود اما فروش چندانی را نداشتیم و ناشران همه امیدوار هستند امسال علاوه بر رشد بازدید، فروش خوبی داشته باشند.
فضائلی در بخش دیگری از سخنان خود انتقادات مطرح شده به نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را بیشتر متوجه مکان دانست و گفت: بخشی از انتقاداتی که هر ساله مطرح میشود از سوی مسئولان رفع شده اما اغلب مشکلاتی که هر سال مردم و اهالی قلم به آن اشاره میکنند به قوت خود باقی است که البته این مشکلات بیشتر متوجه مکان برگزاری نمایشگاه است.
مدیر انتشارات «سروش» ادامه داد: تا زمانی که نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، مکان مناسبی برای برگزاری نداشته باشد، صحبت از مشکلات، نتیجهای نخواهد داشت زیرا چه بخواهیم و چه نخواهیم، مصلی امام خمینی (ره) محل مناسبی برای برگزاری نمایشگاه کتاب نیست و در این وضعیت، نمیتوان انتظارات جدید را هم مطرح کرد.
وی از دولت جدید خواست اهتمام جدی برای تعیین و آمادهسازی مکان جدید و دائمی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران داشته باشد.
فضائلی همچنین پیشنهادی را برای برگزاری بهتر نمایشگاه کتاب و کاهش مشکلات آن ارائه کرد و گفت: به اعتقاد من باید برای نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، بلیتفروشی کرد تا مخاطبان واقعی به این رویداد بیایند و آمارهای بازدید، واقعیتر و از حجم افرادی که برای گشتزنی به این مکان میآیند، کاسته شود.
احتمال افزایش تعداد غرفههای ناشران عمومی
«محمود آموزگار» با بیان این که 1099 غرفه در بخش ناشران عمومی این رویداد، برپاخواهد شد، گفت: تا کنون 1426 ناشر در بخش ناشران عمومی اعلام حضور کردهاند که از این میان، 210 ناشر همراه هستند و 117 ناشر، نمایندگی خود را به دیگر ناشران واگذار کردهاند.
وی افزود: پیشبینی شده با توجه به حجم تقاضای ناشرانی که از ثبتنام جا ماندهاند، این آمار همچنان افزایش پیدا کند و از این رو بنا داریم بخشی از نیمطبقه دوم شبستان را به این گروه، اختصاص دهیم.
بنابر این خبر، پیش از این اعلام شد 1296 ناشر از میان ناشران ثبتنام کننده تا تاریخ 31 فروردین برای حضور در نمایشگاه و دریافت غرفه، اعلام آمادگی کرده بودند که این آمار با افزایش به 1426 ناشر رسیده است.
حضور تیمهای رصد مواد غذایی در نمایشگاه کتاب
«نیکنام حسینپور» مدیر کمیته رفاهی درباره شرایط فروش مواد غذایی در نمایشگاه کتاب تهران و نظارت بر آنها گفت: فروش و عرضه مواد غذایی در اختیار مصلی است. امسال پیمانکار مواد غذایی در مصلی تغییر کرده است و فرد جدیدی مسئولیت این کار را بر عهده دارد.
وی افزود: با هماهنگیهای انجام شده با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دستورالعملی به پیمانکار مواد غذایی ابلاغ شده است که طی آن از وی خواسته شده تا در چارچوب مشخص شده به فعالیت بپردازد و بر توزیع مواد غذایی در ایام برگزاری نمایشگاه نظارت جدی داشته باشد.
حسینپور از حضور تیمهای نظارت از سوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در محل برگزاری نمایشگاه خبر داد و گفت: با دانشگاه علوم پرشکی شهید بهشتی هماهنگیهایی انجام شده است تا در محیط مصلی چند تیم رصد داشته باشند و مرتب بر مواد غذایی مورد استفاده در اغذیه فروشیها نظارت داشته باشند تا مشکلی برای بازدیدکنندگان ایجاد نشود.
وی افزود: همچنین در پی شناسایی برندهای مشهور تولید کننده مواد غذایی هستیم تا این برندهای شناخته شده و با کیفیت را به اغذیه فروشیهای حاضر در نمایشگاه معرفی کنیم. زیرا برندهای شناخته شده و مشهور به دنبال تخریب نام خود نیستند و با مواد غذایی این شرکتها، مشکلی برا بازدیدکنندگان ایجاد نخواهد شد.
مدیر کمیته رفاهی همچنین از حضور قاضی در مصلی امام خمینی (ره) خبر داد و گفت: هماهنگیهایی با وزارت دادگستری انجام شده است تا قاضی در محل برگزاری نمایشگاه کتاب حضور داشته باشد و در صورت تخلف هر یک از اغذیه فروشیها بلافاصله به صدور حکم بپردازد. همچنین با سلامت شهرداری نیز هماهنگیهایی انجام شده است تا نظارت در این دوره بیش از پیش باشد.
منشور اخلاقی کارکنان بیستوهفتمین نمایشگاه کتاب تهران منتشر شد
در مفاد این منشور اخلاقی به موضوعاتی همچون اخلاق، رعایت موازین شرعی، مسئولیتپذیری و پاسخگویی کارکنان بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تاکید شده است. در متن این منشور اخلاقی آماده است:
ما برپا کنندگان و کارکنان بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور شاداب مردم فکور و فرهنگ دوست ایران اسلامی را در این نمایشگاه، گرامی میداریم و تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا با رعایت اصول زیر میزبان شایستهای برای بازدیدکنندگان شریف و مهمانان عزیز باشیم.
-خداوند متعال را در همه حال ناظر بر گفتار و کردار خود میدانیم و با عزم ملی و روحیه جهادی با جدیت و خستگی ناپذیری کار را برای خدا و به منظور رونق اقتصاد و فرهنگ و بهبود نشر کشور انجام میدهیم تا بر عزت، عظمت و موفقیت این مجموعه انسانی که حاصل تلاش و کار صادقانه است، بیفزاییم.
- با اهتمام به ایجاد محیطی صمیمی و شاداب و با تقویت روحیه کار جمعی و گسترش ارزشهای اسلامی و انسانی میکوشیم تا در کارمان اخلاص، در اندیشهمان خیرخواهی، در گفتارمان صداقت، در رفتارمان محبت و حیا باشد.
-به مثابه یک عضو فعال در پیکرهای واحد و منسجم، رعایت اخلاق اسلامی از جمله نظم و انضباط، قدردانی، خوشرویی، مسئولیت پذیری، وجدان کاری و وقتشناسی را سر لوحه کار خود قرار میدهیم.
-رعایت موازین شرعی به خصوص عفاف و حجاب اسلامی و کلیه قوانین و مقررات نمایشگاه را در همه حال مد نظر قرار میدهیم تا با ایجاد فضای فرهنگی سالم شرایط مناسبی برای تعامل و ارتباط اصحاب قلم مهیا سازیم.
-با ارج نهادن به عزت انسانی، شرافت بازدیدکنندگان از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را یک اصل دانسته و در جهت تکریم مراجعه کنندگان مشارکتی فعال خواهیم داشت. رعایت ادب را در روابط خود با همکاران، بازدیدکنندگان، دست اندرکاران و مسوولان نمایشگاه همواره مد نظر داریم و میکوشیم که مبادا لحظهای از این اصل عدول نماییم.
-از امکانات، تجهیزات و سرمایههای نظام اداری حفاظت میکنیم و با ترویج فرهنگ صرفه جویی از هر گونه اسراف در اموال پرهیز کرده و در حفظ و استفاده صحیح از منابع مالی، کوشا هستیم.
-پاسخگویی متواضعانه و تلاش مسوولانه در ارایه خدمات شایسته و پذیرش انتقادهای احتمالی را از جمله مسئولیتهای حرفهای مسوولان، دستاندرکاران و برپا کنندگان نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران میدانیم.
بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در روزهای 10 تا 20 اردیبهشت 1393 در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما