باید از ظرفیت دین برای ارتقا سلامت جامعه بهره برد

خبرگزاری شبستان: استاندار قزوین با تأکید بر لزوم بهره گیری از ظرفیت های دین برای ارتقا سلامت جامعه گفت: دین اسلام مشوق بخش سلامت است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مرتضی روزبه پیش از ظهر امروز (8 اردیبهشت) در همایش سلامت که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: سلامت نعمتی بزرگ است و برای داشتن انسان و جامعه سالم چندین پیش شرط نیاز است.
 

وی ادامه داد: نخستین شرط وجود اسناد بالادستی است که در کشور ما این امر دیده شده و سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، سند چشم انداز و قوانین و آیین نامه ها را داریم ولی با توجه به رویکردی که در شعار وزارت بهداشت وجود دارد مبنی بر یک عمر سلامتی با خودمراقبتی، نقش مردم در این بین بسیار اهمیت دارد.
 

استاندار قزوین اضافه کرد: اگر اسناد و قوانین را نداشته باشیم ولی مردم مراقب سلامت خود باشند، هدف محقق می شود بنابراین نقش اساسی و محوری بر عهده مردم است و باید تدابیری در این راستا داشته باشیم.
 

وی با اشاره به اهمیت مشارکت مردم افزود: در بحث سلامت اگر مردم مشارکت نکنند، نخستین آسیب متوجه خود مردم می شود و این سوال وجود دارد که چگونه سلامت را به متن زندگی مردم ببریم و مردم مسیری را طی کنند که به سلامت آنها ختم شود و در همه ابعاد و اجزای زندگی آنها وجود داشته باشد.
 

روزبه اعلام کرد: در حوزه های دیگر نیز مانند ترافیک این مشکل وجود دارد به طوری که با وجود سرمایه گذاری ها و وضع قوانین، در مشارکت مردم مشکل داریم و فرهنگ ترافیک و رانندگی درست با روش مردم فاصله دارد و با توجه به نامگذاری سال جاری باید به بحث فرهنگ عنایت ویژه ای صورت گیرد.
 

وی تأکید کرد: فرهنگ به تعبیری همان زندگی مردم است و هیچ مقوله فرهنگی نداریم که با زندگی مردم در ارتباط نباشد و اگر ناهنجاری های اجتماعی و کسانی که در دادگاه ها و محاکم رفت و امد می کنند را بررسی کنیم، مشاهده می کنیم ابتدایی ترین آموزه های دینی رعایت نشده و کار به دادگاه کشیده است.
 

استاندار قزوین تصریح کرد: نکته ای که وجود دارد این است که بدون کار کردن روی زیرساخت های فرهنگی، شهرهای ما بزرگ شده است و این سوال وجود دارد آیا به میزان مرتقع شدن ساختمان ها، سطح فرهنگ انسان ها نیز بالا رفته است ولی این امر صورت نگرفته است و به ازای بزرگ شدن شهرها، ناهنجاری های اجتماعی زیاد شده است و به کالبد شهر رسیدیم ولی روح شهر که انسان است را فراموش کرده ایم.
 

وی با اشاره به بحران آب گفت: ما امروز بحران آب را در استان داریم و در دنیایی که مبانی دینی ندارد، مدیریت مصرف برای آب تعریف شده و از قطره قطره آب می دانند که چگونه استفاده کنند ولی ما که مسلمان هستیم و انسان مسرف را فاسق می دانیم بدمصرف و پرمصرف در حوزه آب، برق، گاز و غیره هستیم.
 

روزبه توضیح داد: علت این است که در نظام تربیتی و آموزشی، علوم انسانی را به بازی نگرفتیم و علوم انسانی در مدیریت، برنامه ها و روش ها به حاشیه بردیم و فکر کردیم که یک رشته زائد و تشریفاتی است و آدم های کند ذهن و بدهوش که نمی توانند ریاضی و تجربی بخوانند باید در علوم انسانی تحصیل کنند.
 

وی اعلام کرد: ما حوزه علوم انسانی را به کار نگرفتیم و از این ظرفیت استفاده نکردیم و باید بازنگری داشته باشیم و به علوم انسانی توجه ویژه ای کنیم.
 

استاندار قزوین با تأکید بر لزوم بهره گیری از ظرفیت دین بیان کرد: ما دینی داریم که مشوق بخش سلامت است و در درون ساختار دینی محافلی هست که در خارج نهادهای دین دیده نمی شود و از طرفی نیز روایت های بسیاری در خصوص سلامت داریم ولی این سوال وجود دارد که چرا بیگانه با این ظرفیت هستیم.
 

وی یادآور شد: اگر قرار است سلامت را به متن زندگی مردم ببریم باید به موارد فوق توجه کنیم؛ ما به شکل نمادین هفته سلامت داریم در حالی که باید سال را به عنوان سلامت در نظر گرفت و برنامه ریزی مستمری در این حوزه داشت.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 362786

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha