حجت الاسلام منصور مهدوی، مدیر موسسه اشراق حکمت اسلامی در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به شخصیت دوبُعدی و توامان شهید مطهری در محافل علمی حوزه و دانشگاه گفت: استاد تبحر قابل توجهی در علوم حوزوی هم به لطف استعداد خاص و هم اساتید فوق العاده ای همچون حضرات آیات امام خیمنی (ره)، بروجروی و علامه طباطبایی داشت که این مساله موجب شد مهارت ویژه ای در فلسفه، اصول، کلام و ... پیدا کرده و این موضوع فرصت فوق العاده ای می داد تا در محیط های غیر حوزوی همچون دانشگاه ورود داشته باشد چرا که مایه های علمی را داشت.
وی ادامه داد: ویژگی دیگر شهید مطهری این بود که نسبت به موضوعات و مسائل مبتلابه روز حسایست داشت و نشان می داد عالِم به زمان بود و این ویژگی او را به سمت مطالعاتی مانند فلسفه غرب و مارکسیسم سوق می داد تا با علم و آگاهی بر دیدگاه های آنان، اگر شبهه ای مطرح می شد، با علم و دانش پاسخ دهد و روش شهید همین گونه بود؛ یعنی اطلاع پیدا کردن روند علمی جاری در دنیا ضمن اشراف بر علوم حوزوی و دینی.
این کارشناس فلسفه غرب تصریح کرد: اما در مواجهه با جریان مارکسیسم نخست باید به این مساله اشاره کرد که جدا از امکانات فوق العاده ای که این مکتب، آن روزگار برای تروبج افکار خود در دست داشت، روش های سخیفی را برای به استهزاء گرفتن روحانیت و آموزه های دین به کار می گرفت و علامه طباطبایی به دلیل دغدغه ای که داشت، تلاش کرد مقابل جریان مارکسیسم، محتوایی علمی به جامعه عرضه کند که در همین حین، کتاب "اصول فلسفه و روش رئالیسم" را تدوین کرد.
حجت الاسلام مهدوی در ادامه ابراز کرد: پس از تدوین این کتاب، شهید مطهری تلاش می کرد در جلساتی که برگزار می شد، محتوای آن را به بحث گذاشته و حتی تقریراتی را بر آن به نگارش درآورد؛ متن این کتاب به گونه ای بود که تنها اساتید فلسفه می توانستند آن را فهم کنند اما مرحوم مطهری با قلم شیوای خود به گونه ای این کتاب را تفسیر و تشریح کرد که برای عموم طلاب و دانشجویان قابل فهم شد.
مولف کتاب "سنجش سنت و دولت مرد چهارم" عنوان کرد: از سوی دیگر مارکسیست ها تلاش می کردند برای خود تاریخ سازی کنند و به افرادی همچون حافظ و حلاج که محصول حوزه بودند، تفکرات کمونیستی نسبت دهند. شهید مطهری در این بین، تاریخچه های باطل را تفصیل و ثابت می کرد که این شخصیت ها که مارکسیست آن ها را ماتریالیست معرفی می کردند، شخصیتی حوزوی داشتند.
مدیر موسسه اشراق حکمت اسلامی یادآور شد: بنابراین شهید مطهری با تطور فکری و کار علمی که داشت، مقابل جریان باطل می ایستاد. از سوی دیگر استاد منظومه فکری دیگری نیز به نام مناظره در مقابل جریان باطل داشت که آنها هیچ گاه حاضر به پذیرش چنین پیشنهادی نشدند.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: مارکسیستها تلاش میکردند برای خود تاریخ سازی کنند و به افرادی همچون حافظ و حلاج که محصول حوزه بودند، تفکرات کمونیستی نسبت دهند. شهید مطهری در این بین، تاریخچههای باطل را تفصیل و ثابت میکرد.
کد خبر 362544
نظر شما