به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، سباستین کرتز وزیر خارجه کشور اتریش ظهر امروز پس از دیدار با محمدجواد ظریف در نشست مشترک مطبوعاتی با وی گفت: خوشحال هستم که امروز این فرصت را دارم که در ایران باشم. در کنفرانس امنیتی مونیخ من و اقای ظریف با هم آشنا شدیم و مجدداً چند بار در حاشیه گفتگوهای 1+5 توانستم با ایشان و خانم اشتون صحبت کنم و اگاهی هایی در خصوص محتویات مذاکرات داشته باشم.
وی با بیان اینکه خوشحالم از اینکه از من دعوت کردیم که به ایران آمدم افزود: این سفر یک مقدمه ای برای سفر رییس جمهور ما به ایران است و وی از من خواسته است که بهترین پیامها و سلامها را به شما ابلاغ کنم.
کرتز با اشاره به تاریخ روابط ایران و اتریش اظهار داشت: ما یک تبادل قوی بین ملتها داریم حدود سی هزار ایرانی در اتریش زندگی می کنند و 2 هزار و 500 دانشجوی ایرانی در کشورما هستند و روابط فرهنگی بین افراد پیش روی دو جانبه برقرار است این روابط از ابتدا همواره اکنده از احترام متقابل بوده ولی در عین حال در مقاطع دشوار همیشه گفتگوها بین ایران و اتریش زنده نگه داشته شده است.
وزیر خارجه جمهوری اتریش با تاکید بر این نکته که ایران و این کشور حتی در زمانهایی که اختلاف نظر داشته اند با یکدیگر گفتگو انجام داده اند خاطرنشان کرد: امروز هم برهمین اساس از فرصت استفاده کردم و درخصوص مسایلی دو کشور اتفاق نظر ندارند گفتگو کردم.
وی به اختلاف نظر ایران و اتریش در زمینه حقوق بشر و مسایل هسته ای اشاره کرد و افزود: من نگرانی خودم را درخصوص مساله حقوق بشر به اقای ظریف بیان کردم برای ما مهم نیست که حالت گارد بگیریم نظرات خودمان را هم اعلام می کنیم ان چیزی که تصور ما از احترام به انسان و حقوق بشر است به اقای ظریف بیان کردم و ما به صورت کامل و شفاف حکم اعدام را رد می کنیم و خواهان رفع حکم اعدام در تمام دنیا هستیم.
وی ادامه داد: درخصوص مسایل هسته ای اتریش همواره موضعش بر این بوده که بسیار شفاف بوده و صلاح هسته ای را با قید و شرط رد می کنیم و معتقدیم نه تنها این سلاح باعث ثبات امنیت در این منطقه نمی شود بلکه در هیچ منطقه دیگری هم ثبات امنیت ایجاد نمی کند.
کرتز با اشاره به مذاکرات ایران و 1+5 در وین عنوان کرد: فرصت خیلی خوبی از طریق این مذاکرات به وجود آمد و بعد از مدتها یک راه حل باثبات پایداری برای مشکل هسته ای ایران پیدا شد و مطمئن شدیم که اهداف نظامی پشت سر فناوری هسته ای ایران نیست و امیدواریم که گفتگوهای نهایی بستری ایجاد کند که کل تحریمها در برابر ایران رفع شود.
وزیر خارجه کشور اتریش در پاسخ به سوال خبرنگاری از ایران درخصوص تقویت روابط اقتصادی ایران و این کشور گفت: ما همواره روابط اقتصادی بسیار خوبی با ایران داشتیم برای اتریش به عنوان عضو اتحادیه اروپا تحریمها علیه ایران متضرر بود و شرکتهای اتریشی نظرشان این است که روند مثبتی در ارتباطات اینده ایران و اتریش وجود داشته باشد. و امیدواریم که تا اخر ماه ژوئیه ایران و 1+5 به یک توافق نهایی در مذاکرات برسند و از طرفی مطمئن شوند که بمب اتمی وجودن داشته باشد و از طرف دیگر تحریمهایی علیه ایران وجود نداشته باشد.
کرتز در پاسخ به سوال دیگری از سوی خبرنگار اتریشی درخصوص توافق هسته ای ایران و 1+5 یادآور شد: نه تنها گفتگوهای هسته ای باعث ثبات امنیت در منطقه می شود بلکه منجر به این می شود که اعتماد بیشتر بین مذاکره کنندگان مختلف به وجود آید و در نتیجه کمک اقتصادی بزرگی به وجود می آورد و پایان تحریمها برای ملت ایران خواهد بود و ما خواهان این هستیم که تمام تلاش انجام شود تا این مذاکرات به توافق نهایی برسد.
وی در پاسخ به سوال دیگری درخصوص موضع اتریش در مقابل کشورهایی که فناوری موشکی و هسته ای دارند توضیح داد: درخصوص سلاحهای هسته ای ما یک کشوری هستیم که حتی از استفاده صلح امیز از انرژی هسته ای صرفنظر کرده ایم و نه تنها با انرژی هسته ای مخالفیم بلکه با سلاح هسته ای هم مخالفیم و در سطح بین المللی هم می خواهیم برای خلع سلاح هسته ای تلاش های زیادی انجام دهیم.
وزیر خارجه اتریش با اعلام این خبر که نیمه دوم سال جاری میلادی در شهر وین کنفرانسی مربوط به خلع سلاح هسته ای از کشورهای جهان برگزار می شود تشریح کرد: گفتگوهای بین ایران و گروه 1+5 یک نشانه مثبت در این زمینه است اگر هم به توافق نرسد یک روند بسیار دراماتیک و منفی خواهد داشت درخصوص تسلیح هسته ای جهان.
وی در پایان درخصوص تعمیق روابط فرهنگی جهان و اتریش خاطرنشان کرد: آن چیزی که بیشتر در پی ان هستیم در این روابط برای گفتگوی بین ادیان دو کشور و حقوق بشر است زیرا ما تجربه بسیار فراوانی در این زمینه داریم و اتریش جامعه ای سرشار از مذاهب متنوع است که مسالمت آمیز در کنار هم زندگی می کنند. و مشابه آن بسیار کم مشاهده می شود.
پایان پیام/
نظر شما