تاملی بر ارزش های ایرانی در «سنگ سلام» و «بچه های کارون»

خبرگزاری شبستان: داستان های سنگ سلام و بچه های کارون به عنوان دو اثر ارزشی، منطبق با فرهنگ ایرانی نوشته شده اند و به دنبال شناساندن ارزش های والای گاهاً فراموش شده این مرز و بومند.

حسین فتاحی، نویسنده، مولف و مترجم با نام بردن دو کتاب «سنگ سلام» و «بچه های کارون» به عنوان دو اثر قابل تامل در حوزه ادبیات داستانی، به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: «سنگ سلام» اثر محمد رضا بایرامی از تولیدات انتشارات «عصر داستان» وابسته به بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان است که در سال 2014 شایسته تقدیر مسابقه زیباترین طراحی کتاب جهان شده است.

 

فتاحی با تاکید بر این که این کتاب می تواند ارزش های قابل تامل موجود در فرهنگ ایرانی را به نسل های امروز بشناساند گفت: «سنگ سلام» روایت سفر چند جوان به روستایی است که هرساله به بهانه مراسم مذهبی سنتی اش افراد بسیاری را دور هم جمع می کند و در پی آن، با رقم خوردن حوادث و وقایع بسیار به اندوخته های این مسافران می افزاید.

 

وی ضمن اشاره به جذابیت و روانی شیوه روایت این داستان اذعان کرد: نویسنده این کتاب، داستان را منطبق با فرهنگ ایرانی و تمرکز بر روی آثار فرهنگی گمنام و مدفونی که در اطراف ما هستند اما از دیدگانمان مخفی مانده اند نوشته است و از این حیث، می تواند ارزش های والا و شایسته ای را به جوانان و نوجوانان امروز به ویژه جوانان متدین و مسجدی بشناساند.

 

وی همچنین در رابطه با رمان «بچه های کارون» به عنوان آخرین اثر احمد دهقان گفت: این کتاب که روایتی از مبارزات مردم خرمشهر در سال های جنگ و دفاع مقدس در دفاع از مرز و بوم خود است توانسته به خوبی با انعکاس وقایع جنگ تحمیلی، ارزش های مربوط به آن سال ها را برای نوجوانان و جوانان امروز ملموس سازد.

 

نویسنده رمان «عشق سال های جنگ» در ادامه با اشاره به عدم همگانی شدن فرهنگ مطالعه در بین مردم ایران به عنوان معضلی بزرگ در حوزه فرهنگ گفت: آن چه مطالعه را آسان و دل چسب می سازد کتاب مناسب است و کتاب مناسب، کتابی است که در کلمه روان است و در مفهوم پربار و گیرا؛ در غیر این صورت یک کتاب با داشتن جذابیت صرف، هرگز نمی تواند خواننده را ارضا کند.

 

این نویسنده با تاکید بر این که کتابخانه مساجد به دلیل عدم برخورداری از کتب مناسب، نتوانسته اند در رسالت خود چندان موفق عمل کنند، توضیح داد: مساجد معمولاً از روحیه مذهبی بالایی برخوردارند و در مقابل از فضا و روحیات هنری قابل توجه تهی هستند؛ از سوی دیگر به تجربه ثابت شده است که روحیه مذهبی به تنهایی نمی تواند در کودکان و نوجوانان فضای جذابی ایجاد کند و بهترین حرف اگر به صورت جذاب و گیرا گفته نشود مطمئنا هیچ تاثیری بر فرد نخواهد داشت.

 

فتاحی افزود: در حال حاضر به ندرت می توان مسجدی را دید که با انجام کار فرهنگی به روز بتواند جوان را به سوی خود جذب کند؛ به عنوان نمونه در کتابخانه مساجد بیشتر از هر چیز اسم و بار مذهبی کتاب اهمیت دارد در حالی که کتاب باید حرف مسجدی باشد اما شیوه بیان هنرمندانه ای داشته باشد.

 

وی گفت: مسئولین کتابخانه های مساجد عموماً افرادی اند که چندان با کتاب و شیوه راهنمایی مراجعین برای انتخاب درست و مناسب آشنایی ندارند و این خود عاملی برای سردرگمی مراجعه کننده و عدم رغبت او به حضور در فضای آن کتابخانه است.

 

این مولف با انتقاد از فقر فرهنگ کتاب و کتاب خوانی در سطح کلان کشور اظهار کرد: اگر کتابداران مساجد و در مجموع کتابخانه های کشور، پدران و مادران، معلمان، نیروهای آموزش و پرورش و مطبوعات بتوانند مخاطب را بشناسند و با آشنایی با نیاز او جامعه را به شناخت لازم برسانند کتاب های خوب هرگز گمنام نمی مانند و ما شاهد رونق فرهنگ بالای کتاب خوانی در تمامی گروه های سنی و در میان تمامی اقشار جامعه خواهیم بود.
پایان پیام/
 

کد خبر 362485

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha