کاهش 20درصدی زباله های گیلان/ اجبار و آموزش دو راهکار کاهش زباله

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان خاطرنشان کرد: اجرای طرح تفکیک از مبدا باعث کاهش 20 درصدی زباله های جمع آوری شده در گیلان شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، مهندس حجت شعبان پور، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان در جلسه کارگروه مدیریت پسماند گیلان که عصر امروز( 6 اردیبهشت) در سالن شهید انصاری استانداری گیلان در رشت برگزار شد، اظهار کرد: جمع آوری زباله و مدیریت پسماند از مباحث مهم برای زمین و اقلیم گیلان است.


وی با اشاره به تولید 2هزار و 500 تن زباله طی هر روز در گیلان خاطرنشان کرد: مدیریت پسماند در گیلان جز با همکاری همه دستگاه‌ها و هدفمند کردن جمع آوری زباله صورت نمی‌گیرد.


معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان اعلام کرد: دفن زباله در شهرهای ساحلی مردود است و در تمام دنیا طرحی رد شده برای جمع آوری زباله است.


وی یادآور شد: در هر ثانیه 20 لیتر شیرابه وارد آّب‌های زیر زمینی می‌شود و منابع زیرسطحی ما را آلوده می‌کند.


طرح تفکیک از مبدا زباله در گیلان
شعبان پور با اشاره به اجرایی شدن طرح تفکیک از مبدا زباله در گیلان از چند سال پیش تاکنون، اظهار کرد: تفکیک از مبدا توانسته است زباله‌های جمع آوری شده گیلان را 20 درصد کاهش دهد.


وی با اشاره به معضل جدید زباله‌های روستایی، اظهار کرد: تا چند سال پیش پدیده‌ای به نام زباله روستایی وجود نداشت و روستائیان زباله‌های خود را در روستاها مدیریت می‌کردند.


معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان اعلام کرد: آموزش دهیاران را استانداری انجام می‌دهد و هزینه‌های آن را تقبل می‌کند.


وی روش قهری و آموزشی را دو راهکار اساسی برای کاهش زباله در گیلان دانست و گفت: برای نسل ما که عادت به تفکیک از مبدا نکرده‌ایم راهکار اجبار و جریمه و برای نسل جدید آموزش و فرهنگ سازی باید اجرایی شود.


اعتبار خرید زباله سوز اختصاص یافته، شهرداری رشت تعلل می‌کند

شعبان پور با اشاره به تامین اعتبار برای خرید دستگاه زباله سوز رشت، اظهار کرد: 9 میلیارد و 800 میلیون تومان به شهرداری رشت برای خرید زباله سوز اختصاص داده شده است.


وی تاکید کرد: صرف زمان چند ماهه برای پیداکردن زمین و نصب دستگاه زباله سوز توجیه ندارد.


معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان یادآور شد: 40 درصد از نیروگاه زباله سوز با مشارکت سرمایه گذار خصوصی است و 60 درصد اعتبار آن را دولت هزینه می‌کند.


وی با بیان اینکه همه نقاط استان برای حل مشکل زباله به دستگاه زباله سوز احتیاج ندارند، گفت: با هفت دستگاه زباله سوز می‌شود مشکل زباله استان را حل کرد.


مهندس شعبان پور تصریح کرد: توانایی اعتباری لازم برای خرید دستگاه زباله سوز برای همه نقاط استان وجود ندارد.


پایان پیام/

کد خبر 362180

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha