به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در زنجان، مهرداد حمیدی، معاون غذا و دارویی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان امروز(6 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران با اشاره به لزوم استفاده از غذاهای حاوی موارد مورد نیاز بدن اظهار کرد: متاسفانه ورود فست فودها و کمبود وقت برای آماده کردن غذای سالم از سوی مادران موجب گرایش بسیاری از خانواده ها به سمت غذاهای آماده شده است.
وی با اشاره به اینکه سبک غذای افراد و خانواده ها تفاوت کرده و مادران شاغل کمتر فرصت تهیه غذاهای سالم را دارند، افزود: عدم توجه به مصرف غذاهای سالم و حاوی مواد مورد نیاز بدن بخصوص پروتین، سبزیجات، غلات و نان ها موجب بروز بسیاری از بیماری ها در جامعه می شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه رابطه مستقیمی بین رژیم غذایی و استرس وجود دارد، خاطرنشان کرد: در 10سال اخیر میانگین زمان یک ایرانی بر سر سفره غذا نصف شده است.
حمیدی از عدم توجه والدین در مصرف صبحانه از سوی کودکان انتقاد کرد و افزود: تحقیقات ثابت کرده است که یادگیری و عملکرد دانش آموزانی که صبحانه مصرف نمی کنند پایین تر از دیگر افراد است.
وی توجه به محتوای غذاها را نیز مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: برخی از تنقلات یک وعده غذای افراد را به خود اختصاص داده است که در نتیجه عدم زمان کافی برای صرف غذاست.
این مقام مسئول به عوارض ناشی از عدم توجه به سبک غذا در خانواده ها اشاره کرد و افزود: در دراز مدت شاهد برخی لطمه های جبران ناپذیر در بی توجهی به این مهم هستیم.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان به شعار هفته سلامت اشاره کرد و گفت: خودمراقبتی یعنی مدیریت زندگی و در سالی که با نام فرهنگ مزین شده است باید بتوان فرهنگ مدیریت زندگی را کسب کرد.
وی به فروش برخی داروهای چاقی و لاغری اشاره کرد و گفت: این داروها با داروهای روان گردان ترکیب شده است و عوارض بسیار ناگواری را برای مصرف کنندگان به دنبال خواهد داشت.
به گفته حمیدی 30 درصد پیوند کلیه و بخش بالایی از فشار خون و پیوند کبد در نتیجه عوارض جانبی داروهاست.
وی ادامه داد: سبک زندگی غلط باعث شده است تاخانواده ها به جای توجه به غذاهای سالم به سمت داروهای مکمل گرایش پیدا کنند.
این مقام مسئول همچنین به نقش رسانه ها و مطبوعات در ترویج فرهنگ سبک غذای سالم در بین خانواده ها اشاره کرد و گفت: باید بتوان فرهنگ خود مراقبتی را در جامعه نهادینه کرد.
پایان پیام/
نظر شما