ایجاد کانون های تخصصی سلامت در کشور

خبرگزاری شبستان: کانون های تخصصی سلامت به منظور تربیت رابطان سلامت و تبیین سبک زندگی سالم در کانون های مساجد کشور با همکاری ستادعالی و دفتر آموزش و ارتقای سلامت ایجاد می شود.

 سعید سعادتی، مشاور اجرایی معاونت طرح و برنامه‌ریزی ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور از ایجاد کانون های تخصصی سلامت در 10 استان کشور در مرحله اول خبر داد و به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: موضوع سلامت یکی از اولویت های مهم در کشور به شمار می آید و پژوهش ها و تحقیقات نشان داده است اگر آگاهی ها نسبت به سلامت افزایش یابد به همان نسبت رفتارهایی که منتج به ارتقای سلامت می شود هم افزایش می یابد. در واقع سلامت ابعاد مختلفی همچون بعد اجتماعی، جسمی و حتی معنوی را هم مورد بررسی قرار می دهد بنابراین اگر آگاهی ها و دانش سلامت در ابعاد مختلف آن در این زمینه افزایش یابد، موجب ارتقای رفتارهای سلامت در جامعه می شود.

 

سعادتی اظهار کرد: متولی اصلی سلامت وزارت بهداشت و درمان و دفتر آموزش و ارتقای سلامت است اما در این زمینه مشارکت و همکاری دستگاه ها و نهادهای مختلف را هم می طلبد. از همین رو پیرو بند 11 ابلاغ سیاست های کلی سلامت از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی بر این مسئله تاکید شده است که وزارت بهداشت و درمان باید از ظرفیت دستگاه ها و نهادها در این زمینه استفاده کرده و به بحث آموزش های اسلامی و انسانی نیز توجه کنیم. از اینرو کانون های مساجد که علما، روحانیون و ائمه جماعات مطلع در راس آن حضور دارند برای تحقق این نقش آفرینی مناسب ترین گزینه هستند.

 

مشاور اجرایی معاونت طرح و برنامه‌ریزی ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور گفت: به منظور ایجاد کانون های تخصصی سلامت نشست های مشترکی با وزارت بهداشت و دفتر آموزش و ارتقای سلامت از سال 1386 و 1387تاکنون برگزار شد تا در میان کانون های تخصصی یا رشته های تخصصی، رشته تخصصی سلامت طراحی شود.

 

وی ادامه داد: برگزاری این جلسات منتج به تهیه شیوه نامه تشکیل کانون های تخصصی سلامت شد که در آن تعهدات طرفین مشخص شد و محتواهایی که در کانون های تخصصی سلامت باید مورد توجه باشد، تهیه و برای 10 استان که ظرفیت کانون تخصصی سلامت را دارند، ابلاغ شد.

 

سعادتی استان های چهار محال بختیاری، همدان، مازندران، فارس، قزوین، خراسان رضوی و هرمزگان، اردبیل، کرمانشاه، کرمان و یزد را از جمله استان هایی نام برد که در فاز اول ایجاد کانون های تخصصی سلامت به  آنها ابلاغ شده است و خاطر نشان کرد: در حال حاضر استان های اردبیل، چهار محال و بختیاری، خوزستان، کردستان، مازندران، یزد، کرمان، خراسان شمالی، کرمانشاه و اصفهان اقدام به راه اندازی کانون های تخصصی سلامت کرده اند.

 

 وی  بیان کرد: پس از تشکیل کانون های تخصصی سلامت برای تعیین راهبردهایی محتوایی برای این کانون ها و برنامه و فعالیت های آنها چشم انداز ترسیم شد تا بتوانند در رشته تخصصی فعالیت کنند.

 

سعادتی تصریح کرد: بر اساس این تفاهم نامه که میان ستاد عالی کانون های مساجد کشور با دفتر آموزش و ارتقای سلامت به امضا رسید، مقرر شد ستاد عالی کانون های مساجد کشور بستری مناسب برای تربیت رابطان سلامت از میان اعضای کانون های مساجد را فراهم کند و نسبت به معرفی کانون هایی که امکانات برای برنامه های مشترک در زمینه نظام اطلاع رسانی در حوزه معنویت و اخلاق اسلامی و تلاش برای تحقق منویات رهبری در تحقق افق چشم انداز سلامت دارند، تلاش کنند.

 

وی اظهار کرد: دفتر آموزش و ارتقای سلامت هم براساس این تفاهم نامه وظیفه دارد برای تربیت رابطان سلامت و سبک زندگی سالم از میان اعضای کانون ها اقدام به تامین محتوای آموزشی، تامین مدرس و بسته های آموزشی کند و برپایی نمایشگاه های مختلف، کنگره نخبگان روستایی، کارگروه بهداشت و سلامت و بازدید روحانیون، اعضای سلامت کانون ها از دانشگاه ها و بیمارستان ها و تهیه دستورالعمل سلامت و نیز برگزاری دوره های آموزشی توسط دفتر سلامت و آموزش وزارت بهداشت در دستور کار باشد.

 

سعادتی با اشاره به راه اندازی دهمین کانون سلامت در کاشان ادامه داد: در حال حاضر 663 کانون تخصصی در قالب 22 رشته تخصصی در 32 استان کشور فعالیت می کنند.

 

پایان پیام/ 

 

 

کد خبر 362133

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha