خودمراقبتی باید به سبک زندگی مردم تبدیل شود

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه تغییر سبک زندگی مقوله ای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است، خاطرنشان کرد: خودمراقبتی باید به سبک زندگی مردم تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، علی ربیعی، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در همایش هفته سلامت که در سالن همایش های رازی برگزار شد، گفت: علوم انسانی و علوم اجتماعی حرف های مهمی درباره سلامت سبک زندگی و خودمراقبتی دارد.

 

وی با بیان اینکه سلامت و بهداشت امروز موضوع و دانشی بین رشته‌ای شده است، خاطرنشان کرد:‌ علوم انسانی و علوم اجتماعی به طرق مختلف در بحث سلامت ورود پیدا کرده‌اند.

 

ربیعی تصریح کرد: اقتصاد سلامت، اقتصاد سیاسی سلامت و مطالعات فرهنگی در حوزه سلامت به تکمیل دانش در این حوزه کمک کرد.

 

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: مدیریت بهداشت و سلامت باید چند وجهی و چند بعدی باشد و به ابعاد مختلف توجه داشته باشد.

 

وی افزود: مسایل مرتبط با حوزه سلامت و تغییرات رفتاری اخلاقی و ارزش های رفتاری باید مورد تاکید قرار گیرد.

 

ربیعی با بیان اینکه ابعاد اجتماعی و حتی اقتصادی سلامت نباید از نظرها دور بماند، خاطرنشان کرد: بکارگیری حوزه‌های مختلف در بخش های سلامت اثرگذاری سلامت را فراگیرتر می‌کند.

 

وی با بیان اینکه پیمایش های ملی سبک زندگی در بسیاری کشورها انجام می‌شود، اظهار داشت: باید بین علوم اجتماعی و پزشکی در راستای سبک زندگی ارتباط برقرار کنیم چرا که علوم اجتماعی اقتصادی و جامعه‌شناسی حاضرند ریشه‌های شکل‌گیری تغییر سبک زندگی را شناسایی کند.

 

وی گفت: تغییر سبک زندگی مقوله اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی است و نباید صرفاً در حوزه پزشکی به آن بپردازیم.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به برنامه‌های وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در این راستا اظهار داشت: این سازمان همکاری خود را از طریق نظام‌های ایمنی انجام می‌دهد و تلاش می کند با تعامل با بخش‌های مختلف بهداشت و سلامت سیاست‌های پیشگیرانه را افزایش دهد.

 

ربیعی ادامه داد: تاکید بر خودمراقبتی و سلامت پیشگیری و وضع بهداشت سلامت جامعه بر مبنای درمان‌محوری از رویکردهای این سازمان است.

 

وی پیشگیر محور شدن را نیازمند صرف هزینه و اختصاص منابع دانست و گفت: کاستن آلودگی هوا، رژیم‌های غذایی،‌ ایجاد زیرساخت‌های ورزشی، بهبود کشاورزی، کاستن قیمت غذای سالم از مواردی است که در پیشگیرمحور شدن موثر است.

 

وی ادامه داد: مساله سبک زندگی پیشگیری و رفتن به سوی خودمراقبتی علاوه بر فرهنگ باید در چارچوب توزیع منابع و منافع نیز موردتوجه قرار گیرد.

 

ربیعی با بیان اینکه در 6 ماهه اول اقداماتی دراین راستا انجام شده است، اظهارداشت: ارزان کردن و تحت پوشش قرار دادن آزمایشات ژنتیکی در سلامت جامعه موثر است.

 

ربیعی با اشاره به نقش رسانه‌ها خاطرنشان کرد: برای خودمراقبتی، سلامت بهداشت و پیشگیری محور ارایه آموزش لازم است.

 

وی اذعان داشت: جهتگیری نظام بیمه‌ای و سازمانهای بیمه‌گر ساختار جهت‌گیری فعالان اقتصادی مکمل یکدیگرند که می‌توانند سلامتی را برای ایرانیان به ارمغان آورند.

 

وی با گرامیداشت هفته کار و کارگر گفت:‌ بیش از 35 میلیون بیمه شده تامین اجتماعی بیانگر اهمیت جامعه بزرگ و رویکرد افزایش مشارکت و نقش کارگران و کارفرمایان بر فعالیت‌های نظام بیمه‌ای است.

 

وی با اشاره به گامهای اساسی دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: دولت برای بالا بردن اشراف مشارکت کنندگان بر نظام بیمه‌ای اقدامات مناسبی انجام داده است.

 

ربیعی، گفتگوی سه‌جانبه پیرامون مسایل اجتماعی و درمانی سرلوحه وزارت کار که براساس آن امنیت فکری امنیت شغلی و امنیت در زندگی آینده از اولویت‌های سازمان تامین اجتماعی است.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 362016

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha