به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور در همایش هفته سلامت که در سالن همایش های رازی برگزار شد، گفت: توسعه پایدار نیاز هر جامعه ای است و در واقع یکی از تلاش هایی که مردم و مسئولان هر جامعه ای انجام میدهند این است که کشور در مسیر توسعه قرار گیرد و به توسعه همه جانبهای دست یابد.
وی افزود: توسعه پایدار مستلزم سلامت آحاد جامعه است و با جامعه سالم میتوانیم به توسعه پایدار دسترسی یابیم.
جهانگیزی افزود: توسعه انسانی در میان شاخصهای توسعه پایدار اصلیترین جایگاه را دارد و شاخص سلامت از مهمترین موارد موردتوجه در بخش توسعه انسانی است.
معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: سلامت ضامن ارامش ،آسایش پیشرفت و آبادانی کشور است در واقع سلامت به جامعه امیدواری میدهد و این امیدواری میتواند بسیاری از مشکلات را از پیش رو بردارد.
وی تاکید کرد: سلامت حق مردم است و خصومت برای احقاق این حق باید برنامهریزی کند.
وی ادامه داد: برای توسعه پایدار و داشتن اقتصاد شکوفا ،آسایش ، امید و رفاه برای مردم باید تلاش کنیم.
جهانگیری با اشاره به جایگاه نظام سلامت در توسعه کشور خاطرنشان کرد: دولتها براساس قوانین حاکم و اسناد بالادستی سیستمی برای سلامت جامعه طراحی میکنند که این سیستم وظیفه دارد با برنامهریزی به یک هدف درست برسند.
معاون اول رییس جمهور یادآور شد: جمهوری اسلامی که بنیان و اساسش بر دوش مردم است حتماً یکی از اولویتهایش بخش سلامت میباشد که در سالهای گذشته قدمهای مهمی در این راستا برداشته شدهاست.
جهانگیری افزود: شاخصهای سلامت و شاخص امید به زندگی نسبت به گذشته وضعیت مثبتی داشته است.
وی با اشاره به ابعاد مختلف نظام سلامت تاکید کرد: ابعاد روحی و روانی مسایل اجتماعی و اقتصادی و ... از مواردی است که در نظام سلامت باید به آن پرداخته شودکه این موضوع مختص یک وزارتخانه نیست بلکه رویکرد مشارکتی همه نهادها و مردم را میطلبد.
وی با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی نظام سلامت از سوی مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: ابلاغ این سیاستها یک فرصت جدید و مناسب در اختیار مسئولان بخش سلامت قرار داد که مسئولان باید با کمک این سیاسته ا بخش های مختلف را درگیر نموده و وارد عمل شوند.
جهانگیری با اشاره به نقش مردم در مسایل پیچیده به ویژه مسایل اجتماعی و سیاسی خاطرنشان کرد: در برههای از زمان مسایل اجتماعی ،سیاسی و اقتصادی کشور به نقطهای رسیده بود که ورود مردم ،جامعه را از یک تلاطم به حوزه آرامش رساند.
جهانگیری با بیان اینکه باید این آگاهی را به مردم بدهیم که مواظب سلامت خود و جامعه باشند تصریح کرد: سلامت از مواردی است که با مشارکت مردم می توان ان را به نقطه مطلوب رساند.
جهانگیری به نقش رسانهها و دستگاههای فرهنگی در تبیین سیاستهای کلی نظام سلامت به ویژه بند 11 این سیاست خاطرنشان کرد: همه دستگاهها باید کمک کنند تا وزارت بهداشت عنوان متولی اصلی نظام سلامت با سیاستگذاری و برنامهریزی دقیق در این بخش اقدام نماید.
جهانگیری دغدغه جدی مردم را بخش درمان عنوان کرد و گفت: وجه پزشکی کشور بسیار مطلوب است و تمام صاحب نظران خارجی به این موضوع اقرار دارند.
وی با اشاره به حضور بیماران از مناطق مختلف کشورهای اروپایی خاورمیانه خاطرنشان کرد: توانایی پزشکی کشور به نقطهای رسیده است که از کشورهای مختلف در ایران حضور مییابند.
وی با بیان اینکه درمان یکی از اصلیترین دغدغههای مردم ایران است خاطرنشان کرد: باید به سمتی برویم که بیماران فقط رنج بیماری داشته باشند و دغدغه دیگری گریبانگیر آنها نباشد.
جهانگیری ادامه داد: کاهش هزینههای درمان از جیب مردم از اولویتهایی است که در دستور کار رییسجمهور و دولت قرار گرفته است که برای تحقق این امر تامین مالی باید موردتوجه قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه دولت کار خود را در شرایط اقتصادی سختی آغاز کرد یادآور شد: امروز بسیاری از این سختی ها را پشت سر گذاشتهایم و تلاش می کنیم به نقطه مطلوب برسیم.
وی با اشاره به اجرای طرح هدفمندی یارانهها خاطرنشان کرد: با اجرای طرح هدفمندی یارانهها بنابراین بود که یک جراحی بزرگ اقتصادی رخ دهد و تحول اساسی ایجاد شده و تعادلی در میزان عرضه و تقاضای انرژی ایجاد شود.
جهانگیری ادامه داد: با شروع این طرح هدفهای اصلی به فراموشی سپرده شد و تامین و توزیع منابع در میان مردم جای ان را گرفت.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه سالانه 42 هزار میلیارد تومان در قالب یارانه هدفمندسازی یارانهها در میان مردم توزیع میشد یادآور شد: برای تامین این میزان حدود 12 هزار میلیارد تومان از محل بودجه دولت نیز باید اختصاص مییافت. بنابراین در دولت به این جمع بندی رسیدیم که فاز دوم هدفمندسازی را اغاز کنیم.
وی ادامه داد: در فاز دوم هدفمندسازی یارانهها تلاش کردیم تا بخشی از کسری جبران شود و منابع حاصل به بخشهای بهداشت و درمان، امنیت غذایی و تولید و اشتغال اختصاص یابد.
جهانگیری تاکید کرد: منابعی که به بخش درمان کشور اختصاص داده شده در شرایط فعلی منابع خوبی است به طوریکه 2 هزار و 800 میلیارد تومان در اسفندماه سال گذشته غیر از بودجه وزارت بهداشت به این بخش تخصیص یافت.
وی ادامه داد: از محل هدفمندسازی یارانهها نیز 4 هزار و 800 میلیارد تومان به این بخش پرداخت میشود و 3 هزار میلیارد تومان هم از منابع دیگری به بخش بهداشت و درمان اختصاص مییابد که در مجموع دولت 10 هزار میلیارد تومان به این حوزه اختصاص داده است.
معاون اول رییس جمهور اذعان داشت: دولت در شرایط سخت اقتصادی منابع قابل توجهی برای اصلاح وضع درمان اختصاص داده است و باید با اختصاص مطلوب این منابع به اعتماد دولت پاسخ دهیم.
جهانگیری تاکید کرد : اگر اعتماد مردم در بخش بهداشت و درمان جلب شود این اعتماد به بدنه دولت نیز تسری یافته و باعث افزایش اعتماد مردم به دولت میشود.
وی تاکید کرد: دولت مصمم است مشکلات اقتصادی کشور را حل کرده مسایلش با دنیا را مرتفع سازد و گرههای موجود در زندگی مردم را بگشاید.
معاون اول رییسجمهور از مردم خواست تا با نقد سیاستها دولت را یاری دهند تا بتواند در راستای افزایش رفاه و سطح خدمات کارهای مثمرثمری را انجام دهد.
وی تاکید کرد: در بحث انصراف از دریافت یارانهها تصمیم گیری را به خود مردم واگذار کردیم و از بزرگواری مردم تشکر می کنیم.
جهانگیری یادآور شد: در جایی که منافع ملی و مصالح کشور در میان است هیچ مصلحت دیگری توجیه ندارد و مصالح ملی از مصالح فرعی و احزاب مقدم است.
پایان پیام
نظر شما