اسرار شگفت انگیز مسجدی در «غار کهف»

خبرگزاری شبستان: مسجد«یاران غار» در تعز یمن یکی از ده ها مسجد شگفت انگیز در این کشور است که به اعتقاد برخی مورخان این مسجد در مکان پنهان شدن یاران«کهف» ساخته شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، شهرهای یمن مملو از دهها مساجد است که هر کدام به عصرهای مختلف باز می گردد. در این میان، مسجد«یاران غار» واقع در تپه «جبل صبر» تعز جنوب یمن یکی از برجسته ترین مساجد بحث برانگیز است که اسرار زیادی را با خود دارد.

منابع تاریخی درباره مکان غار اهل کهف اختلاف نظر دارند و برخی اندیشمندان مکانهای مختلفی را بیان کرده اند و هیچ کدام از آنها به درستی مکان اصلی آن را ثابت نکرده است. مردم یمن هم روایت خود را از غار کهف دارند.

 


 

روایات تاریخی حاکی از آن است که مسجدی که در المعقاب در بالای جبل صبر واقع شده و سه هزار متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد بر قبر اصحاب کهف بنا شده است و البته این سخن قطعی نیست.
فضل الجثام، محقق و پژوهشگر یمنی طی مطالعات دقیقی که از طریق بازرسی های میدانی انجام داده، به این نتیجه رسیده است که بر اساس نشانه ها و مشخصاتی که در قرآن برای این غار ذکر شده، صحیح تر آن است که غار یافع را همان غاری بدانیم که ماجرای اصحاب کهف در آن رخ داده است.
این غار نسبت به دیگر اماکنی که در اردن، ترکیه و سوریه وجود دارد شباهت بیشتری به توصیفات قرآنی دارد؛ همچنین گفته های تاریخ نویسان قدیم نیز شاهدی بر این ادعا است.

 


وی افزود: غار دارای یک ورودی طبیعی است که بین دو کوه که گنجایش پناه دادن به هفت نفر را دارد و نه تاریک و نه روشن است، قرار دارد آیه هفدهم سوره«کهف» نیز این موضوع را تائید می کند که ورودی غار به سمت شمال است « وترى الشمس إذا طلعت تزاور عن کهفهم ذات الیمین وإذا غربت تقرضهم ذات الشمال وهم فی فجوة منه»(17، کهف)

 


این محقق یمنی در ادامه تصریح کرد: در 50 متری غار یافع، مسجدی با نه گنبد، به نام مسجد سبعه وجود دارد و هفت قبر خارج از مسجد دیده می شود. افرادی که این غار را از نزدیک دیده اند، می گویند بر دیوارهای آن چیزهایی مکتوب است که چون به خطی غیر متداول نوشته شده قابل خواندن نیست.
هنوز تاریخ دقیق ساخت مسجد قدیمی مشخص نیست ولی ساکنان و مورخان محلی می گویند: شکل کنونی مسجد به زمان حکومت «سلاله مسلمه» در سال 1229 تا 1454 میلادی باز می گردد.

 


عبدالله محمد یحیی، مسئول مسجد می گوید: تمامی اطلاعات از پیشینیان به ما رسیده است و دو دهه گذشته این مسجد مرمت شده است.
هم اکنون این مسجد از سوی مقامات مورد بی توجهی قرار گرفته است و نیاز به مرمت دوباره دارد.
مسئول مسجد اظهار داشت: یک فرد الجزائری به نام «عبدالرحمن بن بکر الجزائری» برای تحقیق درباره محل غار کهف به آنجا آمده و در آنجا فوت کرده و مدفون شده است.این فرد نیز بر اینکه اینجا محل غار کهف است، با توجه به آیات قرآنی تاکید کرده است.

 


روایات تاریخی همچنین نشان می دهد که یاران غار از ظلم دقیانوس به این غار پناه آورده اند و کارشناسان یمنی نیز در کتابهای خود بر آن تاکید کرده اند.
مصلح، مسئول سابق دفتر آثار باستانی تعز گفت: ریشه های تاریخی در یمن ثابت می کند که مسجد یاران غار در مکان غار ساخته شده است.
وی افزود: این مسجد پنجره ندارد و اتاق مستطیلی شکلی دارد و چند قبر در آنجا قرار دارد و بنا به روایتی صوفی ها نیز در این مکان مراسم خاصی برگزار می کردند.

 


مصلح در ادامه تصریح کرد: یک فرمانده ترکی به نام «حسین بن حسن پاشا» سال 1593 میلادی به این مکان آمده بود و گفته بود نسبت به این مکان تاریخی بی توجهی شده است.
بلال طیب، یکی از روزنامه نگاران این منطقه گفته است: این مسجد به شکلی است که کسی نمی تواند در آن وارد شود.
با این وجود هنوز مکان قطعی غار کهف مشخص نیست و کشورهای سوریه ، اردن و ترکیه نیز می گویند غار کهف در آنجا قرار دارد.
پایان پیام/

 

کد خبر 361964

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha