نویسندگان باید تعاریف کلیشه ای از ایثار را کنار بگذارند

مجتبی رحماندوست، گفت: نویسنده دفاع مقدس باید تعاریف جدید ایثار را بداند، مفهوم ایثار در دوران دفاع مقدس زوایایی دارد که برای جوانان امروز قابل فهم نیست برای همین آنها نمی توانند شهدا را درک کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، اولین نشست سرای اهل قلم با موضوع توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از منظر ایثارگران اهل قلم امروز 14 اردیبهشت با تلاوت آیات قرآن کریم توسط مجتبی رحماندوست در بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.

 

دکتر منصور میر، به عنوان مجری این نشست با بیان اینکه ما در مقام یک ماموریت و وظیفه به فرهنگ ایثار می نگریم، گفت: گذشته از همه شعارها باید ببینیم مراد از توسعه ایثار و شهادت در جامعه چیست و ما اکنون در چه مسیری از ترویج فرهنگ ایثار قرار داریم و راهکارهای عملی برای توسعه این فرهنگ چیست؟

 

دکتر مجتبی رحماندوست، مشاور عالی معاون رییس جمهور با بیان اینکه رمز پیشرفت کشور ما پایه کار بودن مردم است، عنوان کرد: بهترین شکل سختی کشیدن مردم در زندگی بچه های جنگ متجلی است، بهترین آثاری که در مخاطب اثر می گذارد، آثار ادبی و فرهنگی است نه تاریخی، تحلیلی و یا علمی کتابهایی که با انسان رابطه برقرار می کنند، دارای رگه های ادبی و هنری هستند.

 

رحماندوست اظهار داشت: کتابهای دفاع مقدس زمانی بیشترین تاثیر را بر مخاطب می گذارد که محتوای چند عنصر باشد، این کتابها باید موجب همزادپنداری مخاطب شوند، حس برانگیز و پرماجرا و باورپذیر باشند و نسلی جذاب داشته باشند، داستانها و خاطرات رزمندگان می تواند، در ترویج فرهنگ ایثار موثر باشد مگر اینکه قلم نویسنده رییس باشد.

 

وی با بیان اینکه دفاع مقدس ظرفیت زیادی برای خلق آثار ادبی و هنری موثر دارد ادامه داد: اگر بتوانیم دفاع مقدس را با قلم قوی با تنیدن لایه های ادبی و هنری منعکس کنیم بزرگترین کار را برای آینده و آیندگان انجام دادیم.

 

براساس این گزارش علی رضا سربخش، فعال فرهنگی و جانباز با اشاره به تفاوت جنگ و دفاع مقدس تصریح کرد: در بسیاری از کشورها جنگ اتفاق می افتد و رزمندگان بر روی مین می روند اما بین جنگ آنها و دفاع مقدس ما و رزمندگان آنها با رزمندگان ما تفاوت وجود دارد رزمندگان ما بااخلاص بر روی مین می رفتند در حقیقت فرق اساسی بین جنگ ما و جنگ آنها اخلاص است.

 

سربخش خاطرنشان کرد: هر چه از جنگ دور می شویم با فوت عده ای از رزمنده ها و شهادت جانبازان گویا از تاثیرات فرهنگ ایثار و شهادت کاسته می شود اما باید این کاستی را از کانال های هنری همچون موسیقی، سینما و داستان و فیلم بازی های رایانه ای، نقاشی، عکاسی و تئاتر جبران کرد.

 

در ادامه این نشست معصومه رامهرمزی رزمنده ای که در دوران دفاع مقدس در عرصه پرستاری در خط مقدم در بیمارستان های صحرایی فعالیت می کرده است عنوان کرد: ما در ارتباط با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت چند حلقه مفقوده داریم وقتی با الگوی 8 سال دفاع مقدس را مطرح می کنیم برای جوانان ما که جنگ را ندیده اند قابل تجربه و باور نیست زیرا آنها هیچ پیش زمینه قوی در این رابطه ندارند.

 

وی با اشاره به فرموده رهبر بزرگ انقلاب اسلامی که دفاع مقدس را جنگ تمام نشدنی دانستند افزود: در حین اینکه دفاع مقدس را به عنوان الگو باید مدنظر داشته باشیم باید به دنبال مصادیق روز باشیم تا بتوانیم فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه ترویج دهیم.

 

رامهرمزی با تاکید بر لزوم یافتن درک جدید جوانان از ایثار و پرداختن به زوایای پیدا و پنهان ایثارگری در دفاع مقدس اظهار داشت: مفهوم ایثار در جامعه امروز به خصوص برای قشر جوان دارای تعاریف جدید است که نویسنده دفاع مقدس باید آن را بداند مفهوم ایثار در دوران دفاع مقدس زوایایی دارد که برای جوانان امروز قابل فهم نیست برای همین آنها نمی توانند شهدا را درک کنند.

 

این نویسنده دفاع مقدس عنوان کرد: همایش و جلسات خوب است اما ترویج ایثار جز در متن جامعه قابل حل نیست و باید از ابزارهای رسانه ای و هنری در این زمینه به خوبی استفاده کنیم.

 

رامهرمزی وجود الگوهای شاخص را برای ترویج فرهنگ شهادت ضروری دانست و گفت: ما نیاز به الگو در عرصه ایثار و شهادت داریم الگوهایی که جوانان بتوانند آنها را ببینند و با آنها ارتباط برقرار کنند.

 

علاوه بر شهدا ما باید زندگی افراد موفق اعم از پرستار، آتش نشان و یا معلم را برای جوانان معرفی و تفهیم کنیم در حقیقت ما باید خاطرات را از جنگ فراتر ببریم و به خاطرات آدمهای موفق در عرصه جامعه بپردازیم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 36169

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha