اجرای پروژه های مطالعاتی؛ ضرورت شهری که می خواهد جهانی باشد

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به برگزاری جشنواره پاسداشت نخستین های اتاف مدیریت محلی گفت: اجرای پروژه های مطالعاتی؛ ضرورت شهری است که می خواهد جهانی باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر سید محمدهادی ایازی، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به برگزاری جشنواره پاسداشت نخستین های اتاق مدیریت محلی گفت: شناسایی اثرات اجتماعی و فرهنگی پروژه های اجرایی برای تحقق اصول و معیارهای بین المللی و استانداردهای جهانی در زمینه توسعه شهری یک ضرورت انکار ناپذیر است.


وی افزود: بررسی تاثیرات اجتماعی و فرهنگی پروژه ها یکی از مهمترین و کاربردی ترین دانش‌ها در بیشتر جوامعه توسعه یافته یا در حال توسعه است.


وی گفت: این مفهوم، به بررسی و شناسایی تاثیرات و پیامدهای نهان (مثبت و منفی) اجتماعی و فرهنگی و ارایه راهبرد و راهکار برای هر گونه مداخله در زندگی شهروندان، اعم ازسیاست ها، برنامه ها، طرح ها و پروژه ها در مقیاس فراملی، ملی، منطقه ای، شهری و محلی می پردازد و در نهایت افزایش سطح کیفی پروژه های شهری و در نهایت بهبود سطح کیفیت زندگی شهروندان را دنبال می کند.


معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران تصریح کرد: شهرداری تهران از سال 1386، پیرو مصوبه شورای اسلامی شهر تهران در خصوص انجام ارزیابی زیست محیطی، فنی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی همچنین با توجه به رویکرد ارتقا به یک نهاد اجتماعی به طور جد مقوله ارزشمند ارزیابی تاثیر اجتماعی و فرهنگی (که در ادبیات شهرداری تهران از آن به عنوان پیوست اجتماعی و فرهنگی یاد می شود) را دنبال کرده است.


وی گفت: حمایت از تولید و انتشار ادبیات نظری در این حوزه، تشکیل شورای علمی اتاف با همکاری پژوهشگران و صاحب نظران، برگزاری کارگاه های آموزشی ارزیابی تاثیرات اجتماعی ویژه پژوهشگران محله و دانشجویان، اجرای بیش از 800 پروژه اتاف از جمله اقداماتی هستند که طی سال های گذشته موجب شده است شهرداری تهران، به عنوان مهمترین و معتبرترین مرجع و مجموعه علمی و اجرایی کشور در این زمینه مطرح باشد.


معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ادامه داد: علاوه بر این اقدامات طی سال گذشته 47 عنوان پروژه اتاف تنها در مناطق 22 گانه اجرایی شده و مدیران شهری موظف به بهره گیری از آثار و نتایج آن در اجرای تصمیم گیری ها هستند.


ایازی با اشاره به برگزاری جشنواره پاسداشت نخستین های اتاف مدیریت محلی گفت: رویکردهای مدیریت شهری در دوره جدید مسئولان را موظف می کند تا توسعه فرهنگی را بر دیگر امور رجحان دهند. براین اساس توجه به تاثیرات اجتماعی و فرهنگی از اهمیتی دو چندان برخوردار می شود.


معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران تصریح کرد: برگزاری این جشنواره علاوه بر تبیین ضرورت اجرای پروژه های اتاف به عنوان یکی از راهکارهای تحقق توسعه پایدار و قرار گرفتن در زمره شهرهای توسعه یافته تلاشی برای تقدیر از دست اندکاران و پژوهشگرانی است که با اجرای این پروژه ها در رهگذر توسعه فرهنگی و اجتماعی همراه و همگام بوده اند.


جشنواره پاسداشت نخستین های اتاف مدیریت محلی شنبه 6 اردیبهشت برگزار می شود.

 

گفتنی است، در دستورالعمل شهرداری اتا این چنین تعریف شده: پژوهشی بین‌رشته‌ای با محوریت علوم اجتماعی است که می‌کوشد با سهیم شدن در همه مراحل برنامه‌ریزی، اجرا و ارزیابی نتایج اقدامات توسعه‌ای اعم از سیاست‌ها، برنامه‌ها و طرح‌ها، شناخت معتبری از تغییراتی که این اقدامات در محیط طبیعی و اجتماعی ایجاد می‌کنند ارائه دهد و پیش، حین اجرا و پس از اجرا، تأثیرات اجتماعی ناشی از اجرای آن‌ها را برآورد نماید.

 

 

هم‌ چنین اتا می‌کوشد شرایط اجتماعی موفقیت اقدامات توسعه‌ای را مطالعه کند؛ زمینه­های جلب مشارکت مردم را فراهم آورد؛ تأثیرات منفی این اقدامات را پیش‌بینی نماید و راه‌کارهایی برای مدیریت تأثیرات منفی و مثبت ارائه دهد.
 

پایان پیام/

کد خبر 361468

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha