گزارشی از مساجد شهر بروکن هیل و کانبرا در استرالیا+تصویر

خبرگزاری شبستان: مسجد بروکن هیل قدمتی بیش از صدسال دارد و بعد از گذشت 16سال از ساخت اولین مسجد در استرالیا تاسیس شد، مسجد کانبرا نیز در سال 1950 طی مذاکرات سفیر اندونزی در استرالیا با برخی وزرای این کشور بناشد.

خبرگزاری شبستان: افغان ها پایه گذاران مسجد در استرالیا به شمار می آیند. تا قبل از ورود شتربانان افغان، هیچ اثری از سازمان های اسلامی وجود نداشت و به عبارت دیگر اسلام هیچ نمود ظاهری نداشت. از این مساجد می توان به عنوان اولین و ساده ترین مساجد استرالیا یاد کرد، در ادامه گزارش از تاریخچه مساجد در استرالیا به معرفی دو مسجد دیگر در این کشور می پردازیم.

 گفتنی است ضمن معرفی تعدادی از مساجد معروف، آماری از مساجد و مصلی های فعال و نیمه فعال در سراسر استرالیا ارائه داده است. این گزارش پژوهشی است که به صورت اختصاصی از سوی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی/رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در استرالیا در اختیار سرویس خبرگزاری شبستان قرار گرفته است که در بخش های مختلف ارایه می شود.
 

مسجد بروکن هیل
تاریخ ساخت این مسجد به حدود سال 1891 باز می شود. اولین مسجد ایالت نیوساوت ویلز در سال 1887 (یا به عبارت دیگر 16 سال پس از ساخت اولین مسجد استرالیا در سال 1861 در شمال استرالیای جنوبی در شهر ماری) بنا شد. مسجد بروکن هیل نیز توسط ساربانان افغانی ساخته شد و هنوز نیز پا برجاست. این مسجد از ورقه های آهن و چوب رنگ شده قرمز (که یک رنگ معمول درشهر بروکن هیل می بود) ساخته شده است.


اتاقی نیز در مجاورت آن وجود دارد که از مواد مشابه ساخته شده است. این مسجد درخیابانی از درختان خرما که در سال 1965 توسط مسئولین شهر بروکن هیل کاشته شده بودند، ساخته شد. در ورودی این محل نیز دو درخت زیتون توسط شورای اسلامیایالت نیوساوت ویلز در دسامبر سال 2008 کاشته شد.
 


 

نمای بیرونی مسجد بروکن هیل در سال 1927

 

نمای داخلی مسجد بروکن هیل در سال 1977

 

نمونه ای از کتب و ادعیه مذهبی در مسجد بروکن هیل

 

اولین مسجد در کانبرا

اولین ایده ساخت مسجد در کانبرا در سال 1950 توسط آقای دکتر حلمی سفیر اندونزی در استرالیا در مذاکره با آقای سرگردن فریت وزیر کشور و کار دولت استرالیا مطرح شد. او همچنین قول همکاری و حمایت مالی از سوی نمایندگی دو کشور مسلمان دیگر را نیز ارائه کرد. طرح مسجد در شهر ملبورن آماده شد و سنگ بنای آن در سال 1960 با مبلغ 18000 پوند انگلیس که از سوی سفارت اندونزی، سفارت مالایا (مالزی فعلی) و سفارت پاکستان تأمین شده بود در منطقه یارالوملا در زمینی که دولت به اجاره یک شیلینگ در سال در اختیار گذاشته بود، نهاده شد.

سفارت خانه های مذکور به عنوان اعضای مؤسس مسجد انتخاب شدند. مراسم آغاز بنای مسجد در 26 ژانویه 1960 توسط دکتر حلمی با حضور مسلمانان کانبرا و مهمانان دیگر برگزار گردید. در این مراسم آقای هارون بن ابراهیم سفیر مالایا و آقای احسان الله خان سفیر پاکستان و آرشیتکت استرالیایی آقای جی بلوک نیز حضور داشتند.

پس از ساخت مسجد، آقای حاجی سلطان شیرالدین که یکی از اعضای سفارت اندونزی بود به عنوان اولین امام و متولی مسجد منصوب شد. بعدها کشور استرالیا نیز او را به عنوان مسئول عقد و ثبت ازدواج مسلمانان تعیین کردو اسناد امضا شده توسط او را در مراجع قانونی به رسمیت شناخت.


مسجد کانبرا در حال حاضر تنها مسجدی است که از ابتدا با مناره ساخته شده است. مساجد و مصلی های دیگری نیز در کانبرا موجود است که ظاهر بیرونی آنها به هیچ وجه شبیه مسجد نیست. هم اکنون نماز جمعه علاوه بر چندین مصلی دیگر در این محل با شکوه بیشتری و با حضور دیپلمات های مسلمان ساکن کانبرا برگزار می شود. این مسجد در طول سالیان دراز گسترش یافته و هم اکنون نیز بعضی تغییرات در آن در حال انجام است. این مسجد همچنین در روزهای شنبه و یکشنبه برنامه هایی مذهبی برای مسلمانان مشتاق به علوم تربیتی و دینی دارد.
 


 

به ترتیب: آقای احسان الله خان نماینده پاکستان و آقای بلاک معمار مسجد/آقای هارون نماینده مالزی و آقای بلاک معمار

 

مسجد/دکتر حلمی سفیر اندونزی


 

نمای بیرونی مسجد کانبرا در سال 1961

نمای بیرونی مسجد کانبرا در سال 2013

پایان پیام/

کد خبر 361464

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha