دومین جلسه ستاد اوقات فراغت کانون های مساجد مازندران تشکیل شد

خبرگزاری شسبتان: دومین جلسه ستاد اوقات فراغت کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران با رویکرد اصلاح نگرش و فرهنگ سازی و بهینه سازی زیرساخت های فراغتی تشکیل شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، محمد فوقی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران، امروز (3 اردیبهشت) در دومین جلسه ستاد اوقات فراغت کانونهای این استان در ساری اظهار کرد: ارائه الگوهای عملی اثرات مثبت گذران اوقات فراغت در سلامت جسم و روح و افزایش بهره وری، کنترل و ارزیابی کیفی برنامه های اجرا شده سال های گذشته در زمینه اوقات فراغت، استفاده از شیوه های جدید آموزشی به ویژه بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات در گسترش اوقات فراغت و انجام پژوهش های بنیادی و کاربردی مستمر در زمینه شیوه ها و الگوها و محتوای اوقات فراغت از برنامه های اصلاح نگرش و فرهنگ سازی است.


وی درباره چگونگی تقویت نقش خانواده ها و نهادها و بخش های خصوصی در برنامه های اوقات فراغت، گفت: گسترش تولید کالاهای فراغتی، واگذاری مدیریت اجرایی اوقات فراغت به نهادهای مدنی و بخش خصوصی، ارائه تمهیدات به بخش خصوصی و تولید کالاهای فراغتی، استفاده از نظرات خانوده ها در تنظیم برنامه های فراغتی جوانان و ایجاد فضاهای فراغتی مخصوص خانوده و افزایش برنامه های فراغتی از جمله عوامل محسوب می شود.


فوقی بیان کرد: شناسایی فضاهای فعال و مرتبط با برنامه های فراغتی، ساماندهی و مناسب سازی فضاهای فراغتی، گسترش فضاهای فراغتی برای جوانان با اولویت دختران و زنان و بهره گیری مطلوب از جامعه و فضاهای اماکن مذهبی از برنامه های بهینه سازی زیرساخت های فراغتی محسوب می شود.


چگونگی گذران اوقات فراغت مشخصه مطالعه سبک زندگی

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران ابراز کرد: اوقات فراغت را می‌توان مهمترین و دلپذیرترین اوقات انسان دانست و این اوقات ممکن است که برای عده‌ای متضمن تعمق و تفکر و ساختن و ابداع باشد و برای عده‌ای بیشتر شامل بازآفرینی قوای جسمی و روانی و برای برخی دیگر فقط سرگرمی و تفریح باشد.


فوقی تصریح کرد: در گذشته فراغت کم و بیش با بیکاری و بی‌مصرفی همراه بود اما امروزه فراغت، مبنای یک اخلاق جدید مبتنی بر کار و سازندگی است که نشاط و پویایی را همراه دارد.

 

وی با اشاره به اینکه چگونگی گذران اوقات فراغت به عنوان مشخصه ای برای مطالعه سبک زندگی به شمار می آید، بیان کرد: گذران اوقات فراغت مسئله ای بسیار مهم است که حتی از آن می توان به سبک زندگی پی برد.


فوقی تصریح کرد: افرادی که با خدا انس و الفت بیشتری دارند، اوقات فراغتشان را برای کسب رضای پروردگار و رساندن افراد جامعه به حقیقت خدا می گذرانند و حتی ذره ای به خود برای دریافت زندگی سعادتمندانه اخروی، تردید راه نمی دهند.


مسجد، تجلی هویت ملی و فرهنگ عمومی جامعه اسلامی

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران به نیروهای مسجدی اشاره کرد و گفت: نیروهای مسجدی با توانمند کردن هر چه بیشتر خود به علم و معرفت، سعی وافری در سوق دادن تمام آحاد جامعه به ویژه جوانان و نونهالان به مسجد، نخستین مرکز هویت ساز برای جامعه و تجلی هویت ملی و فرهنگ عمومی جامعه اسلامی دارند.


وی سپری کردن اوقات فراغت در مسجد، پایگاه عبودیت و انسانیت را مطلوب توصیف کرد و افزود: مسئولان مساجد به ویژه هیئت امنا باید تدابیری اتخاذ کنند که تمام اقشار به این اماکن جذب شوند و اوقات فراغت خود را به فراغ خاطر در مساجد پرسازند.


لزوم اتخاذ تدبیری اساسی در برنامه های اوقات فراغت کانون های مساجد

فوقی، کانون های فرهنگی و هنری مساجد را گسترده ترین شبکه فرهنگی نظام دانست و اظهار کرد: کانون های مساجد در رسیدن به شعار مقام معظم رهبری برای سال جاری مبنی بر اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نقش بسیار مهمی دارند که برای رسیدن به این مهم باید تدبیری اساسی در برنامه های اوقات فراغت کانون های مساجد اتخاذ شود.


مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران بیان کرد: برنامه های اوقات فراغت در کانون های مساجد باید پرورش دهنده فرد با تخصص و تعهد باشد چرا که سعادت دنیا و آخرت در گرو همین آمیختگی با مساجد است.


نیاز سنجی برای اوقات فراغت امر ضروری و غیر قابل انکار

وی، نیاز سنجی برای اوقات فراغت را یک امر ضروری و غیرقابل انکار دانست و ابراز کرد: هنگامی که زمان اضافه ای موجود باشد برای استفاده بهتر و بهینه از آن مهمترین نیازها را باید جستجو نموده و بهره وری از زمان را به حداکثر رساند.


فوقی گفت: نیازسنجی هدفمند می تواند ظهور و بروز ناهنجاری های اجتماعی به وجود آمده توسط دشمنان نظام در قالب تهاجم فرهنگی و یا بروز بیکاری را کاهش دهد.


پایان پیام/

 

کد خبر 361267

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha