به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری شورای فرهنگ عمومی کشور حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین شاهمرادی، دبیر کل شورای فرهنگ عمومی در محل این شورا برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین شاهمرادی در این نشست با اشاره به اینکه شورای فرهنگ عمومی کشور بر طبق نیاز فرهنگی کشور و توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تأسیس شده است، در اینباره توضیح داد: شورای فرهنگ عمومی از بالاترین سطح مدیریتی کشور تشکیل شده است و وظایف دهگانهای برای آن در نظر گرفته شد که بر اساس آن بر مدیریت فرهنگی کشور اشراف داشته باشد که از جمله این وظایف میتوانم به بررسی کارشناسانه و تحلیل شرایط و جریانات فرهنگی دنیا و داخل کشور و ارایه راهحلهای مناسب برای آنها، برنامهریزی و هدایت فرهنگ عمومی کشور در راستای تحقق اهداف کلان، تدوین و تهیه طرح به منظور انجام کارهای فرهنگی و هنری برای سازمانها و غیره اشاره کنم.
وی در مورد اعضای شورای فرهنگ عمومی کشور بیان کرد: مسئولانی که در این شورا حضور دارند متشکل از 32 نفر هستند که 29 نفر از آنها اعضای حقوقی شامل وزارت ارشاد، سازمان صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی، ناجا، شهرداری و ... و سه نفر حقیقی هستند.
به گفته شاهمرادی، شورای فرهنگ عمومی کشور تاکنون 615 جلسه برگزار کرده و در دوران مختلف با مدیریت و دبیریهای مختلف بررسیها و تحلیلهای خوبی به سرانجام رسانده است.
دبیر کل شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به دغدغههای مقام معظم رهبری در زمینه فرهنگ گفت: امسال که رهبر معظم انقلاب به عنوان یک دغدغه مسئله فرهنگ و عزم جهادی را عنوان کردند شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی به عنوان یک قرارگاه فرهنگی باید مسایل، مشکلات و هنجارهای مربوط به آحاد مردم را بررسی کنند. فرمایشات ایشان دو اولویت داشت که اول عزم ملی و دوم نگاه جهادی است؛ عزم ملی که مرتبط با همه دستگاهها و مردم میشود، مدیریت جهادی نیز مربوط به مسئولانی است که مسئولیت فرهنگی کشور را در دست دارند که باید با نگاه جهادی اقدامشان را به نتیجه برسانند.
وی در ادامه درباره رویکرد سال 93 شورا توضیح داد: آن چیزی که وظیفه ما را سنگین میکند توجه ویژه رهبری به مقوله فرهنگ و نامگذاری امسال بر این اساس است. یکی از مطالبی را که ایشان در سخنانشان مورد اهمیت قرار دادند سبک زندگی ایرانی و اسلامی است. ما در الگوی مصرفمان اهل اسراف هستیم و اگر بخواهیم در اقتصاد مقاومتی با توجه به فرمایشات بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و رهبر روی پای خودمان بایستیم ناگزیریم اقتصاد مقاومتی را جدی بگیریم و درصدد نهادینهساختن این فرهنگ برآییم.
شاهمرادی توجه به هنجارها را از دیگر رویکردهای شورا دانست و افزود: از دیرزمان تاکنون با توجه به آموزههای دینی توجهات و تأکیدات قرآن و دین راهگشای ما بودند و اگر شورای فرهنگ عمومی و دستگاهها بتوانند بر روی آن تأکید داشته باشند شاهد تحول بزرگی خواهیم بود. مسایل فرهنگی زودبازده نیست و با فرصت زمان کم نتیجه آن قابل پیشبینی است اما وقتی ما به میوه خوب فرهنگی خواهیم رسید که از همه ظرفیتهای موجود به بهترین شکل استفاده کنیم.
وی در پایان سخنان خود بیان کرد: کشور ما رنگینکمان فرهنگی از تنوع آداب و رسوم و اقوام است که با استفاده از این ظرفیت بزرگ میتوانیم در جهت پیشبرد رویکردهای فرهنگیمان اقدام کنیم.
پایان پیام/
نظر شما