به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت ولادت حضرت فاطمه (س) از معاونت قرآن و عترت بازدید کرد. علی جنتی با تبریک ولادت حضرت صدیقۀ کبری (س)، بازدید از معاونت قرآن و عترت را در چنین روزی به فال نیک گرفت.
علی جنتی با اشاره به اینکه معاونت قرآن و عترت، معاونتی نوپاست، این معاونت را امتیازی بزرگ برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست. وی تبیین کرد: چنین معاونتی صبغۀ دینی به وزارت داده است؛ البته موسیقی، سینما، هنرهای نمایشی و مانند آن هم باید هدفدار و دارای صبغۀ دینی باشند.
جنتی با بیان نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری به نام اقتصاد و فرهنگ، مسئولیت این وزارتخانه را در تحقق منویات ایشان در این زمینه سنگینتر دانست. وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سابقۀ فعالیتهای قرآنی حجت الاسلام و المسلمین حشمتی گفت: انتظارات مقام معظم رهبری در حوزۀ قرآنی بیشتر از سایر حوزه هاست؛ ایشان بر تربیت ده میلیون حافظ قرآن تأکید دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تشریح این مسئله گفت: از عقب ماندگی های ما در مقابل سایر کشورها بخصوص کشورهای عربی، بحث قرائت و حفظ قرآن است. ما باید این نقیصه را جبران کنیم. وی با اشاره به اینکه در کشور باید همۀ مجامع را در کنار هم جمع کنیم، بر همکاری مشترک با برادران اهل سنت در ترویج قرآن کریم تاکید کرد.
علی جنتی در مورد همکاری معاونت قرآن و عترت با مجلس شورای اسلامی، هماهنگی و برقراری ارتباط با فراکسیون قرآن و عترت و نماز را متذکر شد و بیان داشت: باید انتظارات مجلس در حوزۀ قرآن و عترت را برآورده سازیم. جنتی با نظراتش در مورد نمایشگاه بین المللی قرآن کریم گفت: باید از ابتکارات و تجربیات دیگران استفاده کنیم. وی افزود: مهم این است که در برپایی نمایشگاه، کار نو و جدیدی صورت گیرد. وی با تاکید بر به کارگیری تجربیات نمایشگاه کتاب، بر اجرای برنامه های جنبی در حول نمایشگاه تاکید کرد. علی جنتی افزود: باید گنجینۀ آثار قرآنی از جمله قرآنهای نفیس، قرآنهای خطی و دارای چاپ فاخر را در سراسر کشور پیدا کنیم و در نمایشگاه در معرض دید عموم قرار دهیم. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر لزوم جمع آوری، تهیه و تدوین بانک اطلاعات برای مجامع و شخصیتهای قرآنی اعم از خادمان، مفسران و قرآن پژوهان تاکید کرد.
جنتی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اعتبارات اختصاص یافته به حوزۀ قرآن و عترت گفت: باید برنامه ریزی شود که امسال چه کارهایی در این حوزه صورت بگیرد. وی بر لزوم مکتوب شدن، اولویت بندی، برآورد هزینه ها و ارائۀ گزارش تأکید کرد و گفت: نباید بدون ایجاد اعتبار، تعهدی ایجاد کرد.
او در بخش دیگری از سخنانش در خصوص بیمۀ فعالان قرآنی با اشاره اینکه این کار در گذشته بی رویه صورت گرفته است، به صندوق حمایت از هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران اشاره کرد که در مقطعی به خادمان قرآن خدماتی ارائی می کرد و بودجۀ آن از صندوق هدفمندی یارانه تأمین می شده است. وی در ادامه گفت: مشکل اعتباری این صندوق دو راه حل دارد: راه موقت این است که معاونت از محل اعتبارات خود، برای آن تعدادی که تحت پوشش هستند، این تعهد را ادامه دهد؛ در دراز مدت هم حوزۀ معاونت قرآن و عترت می تواند با همکاری کانونهای فرهنگی هنری مساجد صندوقی جدید برای این کار ایجاد کنند.
در ابتدای این جلسه معاون قرآن و عترت، ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه (س)، گفت: یکی از مشکلترین و حساسترین حوزه های دولت که فرهنگ قرآن و اهل بیت است که به این معاونت سپرده شده است.
حجت ااسلام و المسلمین محمدرضا حشمتی افزود: از دغدغه های مهم معاونت این است که قرآن حقیقی را به جامعه معرفی و معارف قرآن و اهل بیت و سیرۀ عملی آنها را بیان نماییم. وی گفت: توقع ما در این حوزه، از وزارت متبوع این است که در این راه هم همراه و مشاور ما باشد و هم اینکه اسباب این حرکت را فراهم و تسهیل نماید.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت : لزوم تحقق کار قرآنی در جامعه، جامعه شمول بودن آن است؛ قرآن اختصاص به قشری خاصی از جامعه ندارد؛ باید از همۀ آحاد جامعه برای انجام فعالیتهای قرآنی دعوت کنیم، از هنرمندان و نویسندگان گرفته تا اندیشمندان و نخبگان.
در ادامۀ این مراسم مدیران مجموعه، گزارشی از وضعیت موجود و کارهای پیشِ روی معاونت در سال جاری ارائه دادند و پیشنهادها، مشکلات و موانع خود مطرح نمودند.
شایان ذکر است در پایان این مراسم، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی احکام مدیران جدید معاونت را به آنها اعطا کرد.
پایان پیام/
نظر شما