به گزارش خبرگزاری شبستان، نیروهای آل خلیفه در سال 2011 میلادی برای خاموش کردن صدای انقلابی مردم همزمان با خیزش انقلاب در دیگر کشورهایی همچون تونس، لیبی و مصر، دست به تخریب 38 مسجد زدند که همین امر موجی از اعتراضات را در پی داشت.
با گذشت سه سال از این حادثه و هشدار مسئول دیده بان حقوق بشر و محکومیت سازمانهای حقوق بشری و درخواست بازسازی مساجد ویران شده، این مساجد همچنان آواره هستند.
مردم بحرین از آن زمان تاکنون تصمیم گرفتند تا تحقق خواسته هایشان و بازسازی کامل مساجد، بر روی ویرانه های مساجد نماز اقامه کنند و هر هر هفته شنبه ها بر مکان تخریب مساجد در شهرهای مختلف حاضر شده و با وجود مخالفتها و درگیریهای نیروهای امنیتی نماز را به جماعت در آنجا اقامه می کنند.
همچنین، بار دیگر شهروندان بحرینی روز گذشته ضمن اعتراض به مقامهای رسمی مبنی بر بی توجهی به بازسازی مساجد، بر روی ویرانه های مساجد نماز اقامه کردند.
مسئول دیده بان حقوق بشر بحرین: اعتراض به بازسازی مساجد نشان دهنده بازبودن پرونده در عرصه اجتماعی است
میثم سلمان، مسئول دیده با حقوق بشر بحرین گفت: حضور گسترده مردم با گذشت سه سال از تخریب مساجد بر ویرانه های آن برای اقامه نماز و پاسخ به درخواست جمعیت اسلامی«وفاق» و شرکت در تظاهراتهای مسالمت آمیز حاکی از آن است که این مسئله همچنان برای مردم در عرصه اجتماعی و بین المللی مهم است.
وی افزود: از سویی دیگر اصرار وزارت عدل و امور اسلامی و بقیه مقامات رسمی به سرپوش گذاشتن بر اقدامات دولت و به تاخیر انداختن ساخت مساجد تخریب شده این حقیقت را نشان می دهد که آنها به دنبال بازسازی کامل مساجد نیستند.
میثم سلمان اظهار داشت: درخواست مردم و درخواستهای بین المللی برای بازسازی کامل مساجد تخریب شده، شفاف و روشن است و آنها خواهان محاکمه عادلانه جنایتکارانی هستند که دست به تخریب مساجد زدند.
وضعیت برخی مساجد ویران شده در بحرین
مقامات آل خلیفه پس از مدتها سکوت و بارها انکار این مسئله، چندی پیش عنوان کرده اند که مساجد را در غیر از مکان اصلی خود بنا می کنند و همین تغییر مکان ساخت مسجد و کاستن مساحت آن اعتراضهایی دیگر را به همراه آورده است.
از جمله این مساجد، مسجد «امام عسکری(ع)» در شهر دوار حمد است که این مسجد شیعیان نیز سال 2011 میلادی به دست نیروهای آل خلیفه تخریب شد.
شیخ محمد المنسی، عضو شورای علمایی و رئیس کمیته مساجد تخریب شده در شهر«حمد» بحرین گفت: مسجد«امام عسکری(ع) قرار است در مکانی غیر از مکان اصلی خود ساخته شود که این جنایتی دیگر پس از تخریب مساجد و آتش زدن قرآنها به شمار می رود.
المنسی افزود: ما یک وجب هم از خاک مساجد صرفنظر نمی کنیم و این مخالف حکم خداوند است و هر کس دست به این کار بزند، جنایت مرتکب شده است.
وی اظهار داشت: یک هزار مسجد را اگر به نام امام عسکری(ع) بسازید و جای مساجد تخریب شده را تغییر دهید هیچ ارزشی ندارد و مکان اصلی مسجد باید حفظ شود.
اهالی منطقه الدوار با نصب تابلویی نوشتند که این مسجد سه سال پیش از سوی آل خلیفه تخریب شده و باید در مکان اصلی خود ساخته شود.
از سویی دیگر، مسئول بخش آزادیهای دینی در دیده بان حقوق بشر بحرین از دریافت خبری مبنی بر قصد مصادره بخشی از زمین مسجد «مومن» در بربوره نویدرات ابراز نگرانی عمیق کرد. مسجد«مومن» یکی از قدیمی ترین مساجد منطقه بربوره است که به دست نیروهای رژیم آل خلیفه تخریب شده است.
عضو جمعیت الوفاق بحرین: رژیم آل خلیفه مساجد و آثار باستانی شیعیان را ویران می کند
عبدعلی حسن، عضو جمعیت الوفاق در زمینه اقدام نظام آل خلیفه به ویرانی مساجد شیعیان بحرینی گفت: با وجود آنکه مساجد قدیمی علاوه بر قدمت، از آثار باستانی نیز برخوردارند رژیم آنها را خراب می کند و پس از دعوت مردم به بازسازی آنها رژیم بحرین به این درخواستها بی اعتنایی می کند.
وی افزود: مسجد مومن، مسجدی قدیمی در منطقه تاریخی به نام بربوره قرار دارد که این مسجد به دست نیروهای آل خلیفه تخریب شد و ما بارها با مسئولان اوقاف تماس گرفته ایم و آنها تنها وعده همکاری داده اند.
عضو جمعیت وفاق ملی تصریح کرد: در کنار مسجد مومن نیز مسجدی قدیمی به نام «ابوذر غفاری»قرار داشت که آن را هم آل خلیفه به بوستان عمومی تبدیل کرد و اعتراضها به جایی نرسید.
اعتراض شیعیان بحرین با شعار « بحرین، کشور مساجد ویران شده»
در ادامه اقدامات آل خلیفه و بی توجهی به بازسازی مساجد، هزاران شیعه بحرینی در اعتراض به تخریب مساجد و تغییر مکان ساخت آن تظاهرات کردند.
تظاهرکنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی که بر روی آنها نوشته شده بود«بحرین، کشور مساجد ویران شده»، شعارهایی را سر دادند.
گفتنی است، این تظاهرات نشان می دهدکه مردم بحرین همچنان استوارند و تا تحقق خواسته هایشان به راهشان ادامه می دهند.
پایان پیام/
نظر شما