به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، همزمان با شب میلاد حضرت فاطمه (سلام الله علیها) و در دهمین شب از برگزاری اولین جشنواره نمایش های آئینی کرمان در روستای ده زیار از توابع بخش چترود، از همه "بچه خوان های" شرکت کننده در جشنواره تجلیل شد.
هوشنگ انکوتی، دبیر اولین جشنواره نمایش های آئینی کرمان با اشاره به اینکه تشویق کودکان و نوجوانان شبیه خوان به ماندگاری آنها در عرصه تعزیه کمک می کند، گفت: تجربه ثابت کرده است افرادی که شبیه خوانی را از کودکی شروع کرده اند هیچ موقع این عرصه را ترک نمی کنند.
وی شبیه خوانی را ذاکری و نوکری در خانه اهل بیت (علیهم السلام) و خدمت عاشقانه به حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) دانست و افزود: یک بچه خوان تعزیه می تواند از شبیه حضرت علی اصغر (علیه السلام) آغاز و تا حضرت قاسم (علیه السلام) را شبیه خوانی کند.
انکوتی با بیان اینکه شبیه خوانی طفلان مسلم (علیه السلام)، طفلان زینب(سلام الله علیها)، عبدالله بن حسن (علیه السلام) و حضرت سکینه (سلام الله علیها) از اجراهای دوران کودکی یک شبیه خوان است، خاطر نشان کرد: معرفت و محبت نسبت به اهل بیت از دوران کودکی به شبیه خوانان آموزش داده می شود و همین معرفت است که تا پای مرگ از آنها جدا نمی شود.
وی با اشاره به اینکه بچه ها شبیه خوانی را خیلی دوست دارند، گفت: اثر گذاری تعزیه بر روی کودکان بسیار زیاد است و به راحتی می توان از این طریق آنها را در مسیر سیره اهل بیت (علیهم السلام) هدایت کرد.
دبیر اولین جشنواره نمایش های آئینی کرمان، تصریح کرد: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، آموزش نماز و اهمیت نماز، از خودگذشتگی، درس شجاعت و وفاداری گوشه ای از اثرات خوب تعزیه بر روی کودکان و نوجوانان است.
گفتنی است، در دهمین شب از از برگزاری جشنواره نمایش های آئینی کرمان که در روستای ده زیار در حال برگزاری است و تا (اول اردیبهشت) ادامه دارد از 18 بچه خوان شرکت کننده در این جشنواره با اهداء لوح یادبود و هدیه معنوی تجلیل به عمل آمد.
پایان پیام/
نظر شما