شهرستانی هابیشتر ازتهرانی هامطالعه می کنند/جوانان بیشترین بازدیدکننده

وزیر ارشاد گفت: 5/73 درصد بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب سال گذشته کمتر از 30 سال، 70 درصد داری تحصیلات دانشگاهی، 63 درصد مجرد هستند و 60 درصد پاسخگویان نیز گفته‌اند که در حد زیاد و خیلی زیاد مطالعه می‌کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین افتتاحیه نمایشگاه کتاب تهران که عصر دیروز با حضور محمود احمدی نژاد، رییس جمهور، مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران، وزیر دادگستری، در مصلی برگزار شد، گفت: این نمایشگاه از بعضی جهات همچون فضای نمایشگاه و تعداد ناشران شرکت‌کننده در آن قابل رقابت با معروف‌ترین نمایشگاه‌های کتاب جهان مثل نمایشگاه فرانکفورت که سابقه چندین ساله دارد، است.

 

وی در ادامه با اشاره به نقش قابل توجه افزایش سرانه مطالعه کتاب و توسعه فرهنگی در تعیین شاخص های توسعه هر جامعه‌ای خاطرنشان کرد: اگر فرهنگ را برگ برنده یک ملت بدانیم راه توسعه آن ترویج مطالعه است، جمله معروفی است که می‌گوید وقتی جامعه‌ای فرزانگی و سعادت می‌یابد که افرادش با کتاب مأنوس باشند و مطالعه وارد فرهنگ ملت شود.

 

وی تصریح کرد: کتاب با وجود توسعه تکنولوژی‌های گوناگون ارتباطی، هنوز حافظه بشریت است و مجموعه دانش و تاریخ مدون چند هزار ساله یک ملت را در کتاب می‌توان یافت. همچنین افکار بلند شخصیت‌ها و سیره و روش این بزرگان در کتاب‌ها ثبت شده است.

 

حسینی در ادامه یاد و خاطره شهید مطهری و معلمان شهید را گرامی داشت و گفت: جایگاه معلم بسیار بالاست اما به قول مرحوم محیط طباطبایی کتاب بالاتر از معلم به انسان دانش می‌آموزد.

 

وی در ادامه با اشاره به نقل قول‌هایی از شخصیت‌های برجسته همچون انیشتین، مقام معظم رهبری، مونتسکیو و حافظ در تمجید از کتاب‌خوانی خاطرنشان کرد: کتاب‌خوانی حلاوت خاصی برای انسان دارد و ما باید کودکان را در آغاز زندگی با کتاب مأنوس کنیم، شاید در آغاز این کار برای نوجوان تکلیف باشد اما هر چه بگذرد کتاب‌خوانی طبیعت او می‌شود.

 

وزیر ارشاد در ادامه با اشاره به خاطره‌ای از جرج جردای مسیحی، نویسنده کتاب هایی درباره خصایل والای امام علی علی (ع) متذکر شد: ایشان می‌گوید من 200 بار نهج‌البلاغه را مطالعه کردم تا بتوانم شخصیت علی ابن ابیطالب را درک کنم و بعد از این مطالعه بود که پی بردم اعراب مسلمان هیچ گاه علی را درک نکردند. همچنین ابن ابی الحدید می‌نویسد هزار بار خطبه همام را که مربوط به پارسایان است مطالعه کردم، این اهتمام بزرگان به کتاب خوانی، گویای عشق و علاقه به کتاب است.

 

حسینی در ادامه با اشاره به تشکیل کارگروه‌های فرهنگی در 30 استان اظهار داشت: در این کارگروه‌ها صحبت‌هایی که درباره مفاخر و مشاهیر هر استان می‌شود، متوجه می‌شویم که هر استانی به اندازه یک کشور مفاخر و مشاهیری دارد که اینها افتخاری بزرگ برای کشور محسوب می‌شود.

 

وی در ادامه با اشاره به آنچه توقف رشد فرهنگی ایران در دوره حاکمیت قاجار و پهلوی خواند، گفت: در این دوره سلاطین بی‌فرهنگی در این کشور حاکم شدند و ما از قافله تمدن و دانش عقب ماندیم، اما خوشبختانه  این بعد از انقلاب اسلامی حرکت رو به جلوی قافله دانش و تمدن ادامه یافت، طوری که امروز شاهد برگزاری بیست و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران به عنوان بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی در کشور هستیم.

 

وزیر ارشاد در ادامه با اشاره به نتایج یک نظرسنجی از بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب تهران که سال گذشته توسط پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات انجام شده، گفت: در این طرح به طور اتفاقی هر 10 دقیقه یک بار از بازدیدکنندگان نظرسنجی شده است، که آمارها نشان می دهد، 5/73 درصد بازدیدکنندگان کمتر از 30 سال هستند، اگرچه تنوع بازدیدکننده را داشتیم و کودکان و خانواده‌ها از این نمایشگاه بازدید کرده‌اند، حتی شخصیت برجسته‌ای چون علامه حسن‌زاده با وجود کهولت سن هر سال مقید به بازدید از نمایشگاه هستند.

 

به گفته حسینی همچنین 70 درصد بازدیدکنندگان تحصیلات دانشگاهی دارند و 63 درصد نیز مجرد هستند، 60 درصد پاسخگویان نیز گفته‌اند که در حد زیاد و خیلی زیاد مطالعه می‌کنند.

 

وزیر ارشاد افزود: 32 درصد از بازدیدکنندگان نمایشگاه سال 89 برتر از سال 88 خوانده‌اند، 48 درصد نیز رضایت زیادی از نمایشگاه داشته‌اند و بیشترین رضایت نیز از رفتار غرفه‌داران بوده است که من ضمن تشکر از آنها امیدوارم امسال نیز این ارتباط با بازدیدکنندگان استمرار داشته باشد.

 

وی در ادامه با هشدار به تهرانی‌ها درباره سرانه مطالعه کتاب شهروندان این استان؛ گفت: این نظرسنجی نشان می‌دهد غیر تهرانی‌ها در مقایسه با تهرانی‌ها بیشتر مطالعه می‌کنند.

 

حسینی افزایش امکانات رفاهی، برپایی نمایشگاه‌های کتاب در اطلاع‌رسانی در بخش کتاب‌ها، توزیع گسترده‌تر بن کتاب، ترویج کتاب‌های دینی را از جمله درخواست‌های بازدیدکنندگان برشمرد.

 

بهمن دری، معاون فرهنگی وزیر ارشاد، و رییس بیست و چهامین نمایشگاه کتاب تهران نیز در این مراسم، نمایشگاه کتاب را بزرگترین آوردگاه، مانور فرهنگی کشور خواند و متذکر شد: در این نمایشگاه 400 هزار عنوان کتاب ارزشمند توسط ناشران داخلی و خارجی در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.

 

وی با اشاره به نام‌گذاری نمایشگاه به نام «معرفت دینی و بصیرت فرهنگی در سال جهاد اقتصادی» گفت: در این سال تلاش می‌کنیم تا نمایشگاه کتاب را به بزرگ‌ترین، پویاترین و سالم‌ترین رویداد فرهنگی کشور و جهان تبدیل کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 36010

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha