به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، محمد خانی نوذری، مدیرکل بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد امروز (30 فروردین) در نشستی با خبرنگاران استان به مناسب سالروز تشکیل حساب ۱۰۰ گزارشی از عملکرد بنیاد مسکن ارائه داد.
خانی نوذری دغدغه اصلی مسئولین کشور را بحث مسکن و خانه دار شدن مردم عنوان کرد و گفت: سالانه ۵ تا ۷ هزار واحد مسکن روستایی در این استان مقاوم سازی می شوند، دولت پیش بینیهای قابل قبولی برای مردم انجام داده است.
وی افزود: در استان بافت های با ارزشی وجود دارد که نیاز به مرمت دارند و لازم است در حفاظت و مرمت آن تلاش شود.
این مسئول ادامه داد: حفاظت از این بافت کاری سخت و نیازمند حوصله و دقت بوده که باید روستاهای مورد نظر را بررسی و تا جایی که محدودیت وجود نداشته و امکان آن فراهم باشد، در این زمینه تلاش خواهیم کرد.
وی با بیان این که با توجه به مشکلات و کمبودها در بحث تحریم ها پیشرفت های خوبی داشته ایم، تصریح کرد: در سال ۹۱ کل اعتبارات اختصاص داده شده در بحث عمران روستایی ۱۴ میلیارد تومان بود در حالی که در سال ۹۲ این اعتبارات به ۱۷ میلیارد تومان افزایش یافت.
مدیرکل بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: رانش و ریزش کوه و قرار گرقتن در معرض سیلاب از دلایل لزوم جابجایی این روستاهاست.
وی بیان کرد: با این حال جابجایی در هیچ استانی به صورت ۱۰۰درصد موفق نبوده است؛ زیرا روستاییان به مکان آباء و اجدادیشان عرق دارند و از طرفی زیرساخت های تامین معیشت شان در آن روستاست.
نوذری به شناسایی نقاط پر خطر در این استان اشاره کرد و گفت: متاسفانه در استان نقشه جامع ریز پهنه بندی انجام نشده و محل های پرخطر، کم خطر و بی خطر شناسایی و مشخص نشده اند.
وی تصریح کرد: با تهیه نقشه ریز پهنه بندی، آمار دقیق مناطق در معرض خطر مشخص می شود و در این صورت می توان بهتر برای پیشگیری از بحران ها و حوادث غیر مترقبه برنامه ریزی کرد.
خانی نوذری گفت: برای تهیه و اجرای طرح هادی به شرطی که اعتبارات به موقع تخصیص داده شود پیشرفت ها محسوس خواهد بود.
وی اظهار داشت: در اجرای طرح هادی از میانگین کشوری جلوتر هستیم؛ لذا این طرح که یک چشم انداز ۱۰ ساله است نیاز به اختصاص اعتبار بیشتری دارد و اولویت بندی روستا ها در اجرای طرح هادی در مشارکت مردمی است.
مدیرکل بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد گفت: هر چه مشارکت مردمی بیشتر باشد، اعتبارات تخصیص داده شده نیز بیشتر است و روستاه های فعال بهواسطه مشارکت مردمی در اولویت قرار می گیرند.
خانی نوذری بیان کرد: طرح هادی باعث بهبود وضعیت عمرانی و خدماتی، بهبود وضعیت بهداشت، تجاری شدن روستاه ها، ساماندهی فضاها و ایجاد پارک و فضای سبز می شود.
وی هدف از مشارکت مردم را ساماندهی نظام مالکیت اراضی دانست و افزود:بهره مندی روستاها از تسهیلات بانکی، افزایش ارزش حقوقی و اقتصادی ملک از دیگر اهداف این طرح به شمار می رود.
مدیرکل بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد ساخت و بهسازی مسکن روستایی از برنامه های این بنیاد به شمار می رود و در این زمینه اصلاح معابر، ساخت و اصلاح شبکه های ارتباطی در راس عملیات قرار دارد.
خانی نوذری با بیان این که توزیع اعتبارات بر اساس شاخص ها است، افزود: اولویت اعتبارات در این زمینه مختص پروژه های نیمه تمام است.
وی با اشاره به این که ساخت مسکن روستایی یا طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی در سال ۹۳ با موفقیت های بیشتری روبرو خواهد شد، خاطرنشان کرد: مقاوم سازی ۵۰ هزار واحد ساختمانی بی دوام و کم دوام را از برنامه های بنیاد مسکن استان است.
این مسئول گفت: در بحث حساب ۱۰۰ امام حدود ۳۰۰ واحد مسکونی برای افراد بی بضاعت با اعتبارات بلاعوض احداث شده است.
وی از نقش کمرنگ خیرین استان در زمینه ساخت مسکن خبر داد و افزود: با کمک خیرین استان شاهد پیشرفت هایی در زمینه ساخت مسکن برای روستاییان خواهیم بود.
مدیرکل بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد با ابراز گلایه از عدم همکاری برخی بانک ها در پرداخت تسهیلات به متقاضیان گفت: سهم این استان برای مقاوم سازی مسکن روستایی در سال گذشته چهار هزار و ۵۱۰ واحد بوده که از این تعداد سه هزار و ۸۵۰ واحد به بانک ها معرفی شده اند؛ اما تنها یک هزار و ۴۲۴ واحد انعقاد قرار داد شده است.
وی ادامه داد: در بحث مسکن شهری نیز فعالیت های خوبی انجام شده است که ساخت ۶۰ واحد مسکونی در استان که ۳۵ واحد آن به اتمام رسیده است از نمونه این اقدامات است و البته این ساختمان ها به قشر متوسط اختصاص داده شده که این کار می تواند تاثیر مستقیمی در پایین آمدن قیمت مسکن داشته باشد.
نوذری همچنین با بیان اینکه برخی روستاها در معرض خطر رانش و سایر خطرات هستند، گفت: برخی از این روستاها باید جابجا شوند و اکثر آنها با انجام تمهیدات عمرانی، نیاز به جابجایی ندارند.
پایان پیام/
نظر شما