به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بهروز علیشیری، رییس سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران گزارشی از عملکرد سال 92 این سازمان ارایه کرده و اهداف و اقدامات سال 93 را نیز تشریح کرد.
وی راجع به اینکه منابع خارجی ایرانی از دو راه فاینانس و سرمایه گذاری مستقیم خارجی تامین میشود گفت: در سال گذشته 800 سرمایه گذار خارجی به صورت فردی و گروهی برای سرمایهگذاری وارد ایران شدند.
وی افزود: در سال 92 بخش فاینانس و استفاده از بانکهای توسعهای 726 میلیون دلار پروژه گشایش اعتبار شد که 343 میلیون دلار در بخش برق منطقهای اصفهان و آب و فاضلاب استان فارس و همچنین 382 میلیون دلار به صورت آماده برای گشایش اعتبار وجود داشت که در مجموع 726 میلیون دلار رقم میزد.
علیشیری از گشایش اعتبار 975/16 میلیون دلاری در بخش فاضلاب بیرجند در خراسان جنوبی خبر داد.
رییس کل سازمان سرمایهگذاری و کمک اقتصادی ایران کل طرحهای سال 92 که به مرحله گشایش اعتبار رسید حدود 2/7 میلیارد دلار بود که در بخش های اب و برق، صنعت و معدن، نفت و پتروشیمی و بخش های عمومی هزینه خواهد شد.
وی تصریح کرد: طرح های آماده گشایش اعتبار چه تمامی کارهای آن انجام گرفته به دلیل برخی مشکلات در حوزه مجریان طرحها یا پذیرفتن عاملیت با مشکل روبرو شد و 7 میلیون دلار سرمایه آماده گشایش اعتبار است. همچنین حجم کل منابع مالی خارجی تجهیز شده در سال 92، 29 طرح به اعتبار 325/15 میلیارد دلار میباشد.
علیشیری افزود: حجم کل منابع مالی استقراضی تجهیز شده از بانکهای توسعه تجارت اسلامی تجارت را توسعه اکو و بانکهای تجاری 068/16 میلیارد دلار بود.
وی با اشاره به اینکه بیشترین جذب سرمایهگذار در بخش معدن و اکتشافات و استخراجات بوده است افزود: 73 درصد سرمایه گذاریها در این بخش و 21 درصد در بخش صنعت و معدن بوده است.
اهم اقدامات و اهداف سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصاد فنی ایران تشریح شد
بهروز علیشیری در نشست خبری امروز اهداف و اقدامات این سازمان را برای سال 93 تشریح کرد و گفت: پیشراند در حکمرانی مطلوب اقتصادی پیشرو در ایجاد اصلاحات نهادی و پایدار در انضباط مالی و اقدامات ما در تدوین چشمانداز است. همچنین از جمله اهداف راهبردی ما تقویت انضباط مالی و اداری، ارتقا و همافزایی درون سازمانی، همکاری فراسازمانی و مشارکت فعال و موثر در سیاستگذاری و قانونگذاری، توسعه هدفمند سرمایههای انسانی و سازمانی و ایجاد یکپارچگی سامانههای اطلاعاتی و عملیاتی است.
این مسئول ارشد نظام سرمایهگذاری از 25 هدف کمی و سنجشپذیر تعریف شده برای سازمان سرمایهگذاری گفت و افزود: جذب سرمایهگذار خارجی تصویب طرحهای سرمایه گذاری خارجی، تجهیز منابع خارجی فاینانس از طریق بانک تجاری خارجی و توسعهای، تمرکز بر پروژههای خارجی از بحث نفت و گاز، افزایش میزان سرمایهگذاری مجدد، تشویق سرمایهگذارهای خارجی و ایجاد زمینه برنامهریزی و انجام عملیات از فعالیتهای اولویتدار ما در برنامههای راهبردی و عملیاتی است و طرحهای مشوقهای سرمایهگذاری تا پایان سال برای جذف سرمایهگذاران به کار گرفته میشوند.
وی تصریح کرد: در بخش تامین منابع مالی پایدار برای دولت و کاهش اتکا به منابع دولتی و تجهیز منابع مالی از طریق فاینانس های تجاری و توسعهای در محصول کار ماست.
علیشیری افزود: اهداف و برنامههای راهبردی در قالب گروهها و اقدامات ویژه تعریف شده و در اختیار دفتر سرمایهگذاری قرار گرفته است و هدف این است که سازمانی کوچکتر با کارایی بیشتر و چابک داشته باشیم.
وی درباره مهمترین برنامهها در حوزههای مختلف این بخش گفت: تمرکز و بازاریابی بینالمللی کار با مجامع بین المللی، برگزاری همایشهای بین المللی، تمرکز بر تشویق سرمایهگذاران، یافتن شرکای جدید، طراحی یکپارچه جامع خدمات ارزی و تلاش برای رفع مشکلات سرمایهگذاران از جمله نقل و انتقالات مالی از مهمترین برنامههای مورد تمرکز است.
علیشیری در مقایسه حجم سرمایههای ورودی سال 91 و 92 گفت: منابع سال 91 و 92 و ارزیابی این دو، افزایش 80 درصدی جذب منابع را نشان میدهد و از 5/7 میلیون دلار به 16 میلیارد دلار افزایش یافته است.
وی درباره تاثیر توافق ژنو بر افزایش سرمایهگذاری های خارجی گفت: متاسفانه در توافقنامه ژنو بندی تعریف شده است که سرمایهگذاران خارجی را از هرگونه سرمایهگذاری پیش از قطعی شدن مذاکرات برحذف میدارد و تاکید شده است در صورتی که مذاکرات به نتیجه نرسد این شرکتها نیز تحریم میشوند. اما علی رغم این بخشنامه حجم عظیمی از گفتگوها صورت گرفته و شرکتهای زیادی نیز به ایران آمدهاند. همچنین همایشهایی در آلمان و ایتالیا برگزار کردیم و بانکهایی نیز برای همکاری با ما گفتگوهایی داشتهاند.
وی در ادامه از تمایل بانکهای خارجی جهت ایجاد بانک در ایران خبر داد و گفت: تاکنون چندین تقاضا به بانک مرکزی ارایه شده است و در حال حاضر هیچ محدودیتی برای ایجاد بانک به صورت مستقل یا مشترک با ایران وجود ندارد بلکه تنها باید مدارک و مستندات به بانک مرکزی ارایه شود و پس از محرز شدن صلاحیت اقدامات انجام میگیرد.
وی تصریح کرد: درباره ایجاد شرکتهای بیمهای نیز گفتگوهایی با یکی از بیمههای داخلی انجام گرفته و در حال مذاکرات نهایی هستیم و بیمههای خارجی میتوانند بیمه های مشترکی با بیمههای داخلی ایجاد کند.
علیشیری درباره نقش سرمایهگذاریها در بورس گفت: طرحهای صنعتی دولت و وزارت اقتصاد و تقاضا برای حضور در بازارهای بینالمللی و جذب منابع ملی خارجی در بورس است و تاکنون اقدامات مثبتی صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: سمیناری در لندن در این رابطه قرار بود برگزار شود که به دلیل برخی ناهماهنگی ها این مساله به تعلیق افتاد. اما بورس یکی از زمینههای جذاب برای حضور سرمایهگذاران خارجی است.
رییس سازمان سرمایهگذاری از ایجاد کارگروه مشترک بین این سازمان، سازمان خصوصیسازی و بورس خبر داد و گفت: بازار بورس به زودی بسیار اثرگذارتر از پیش خواهد بود.
این مقام مسئول در اقتصاد کشور درباره وضعیت ایران در فضای کسب و کار بینالمللی گفت: رتبه بینالمللی ما در جولای منتشر میشود و در وزارت اقتصاد کسب و کار از قشر سرمایهگذاری به معاونت اقتصادی منتقل شد و اداره کلی برای این بخش در نظر گرفته شد سرمایهگذاران ما مشکلاتی دارند که پایهای است و نیاز به تغییر برخی قانونها در حوزه کسب و کار خارجی است. همچنین مصوبهای برای دولت مهیا شد تا نسبت به رفع موانع تولید و بهبود شاخصهای کسب و کار مفید خواهد بود.
علیشیری در پایان این نشست از تصویب اساسنامه صندوق ارزی ایرانیان خارجی از کشور خبر داد و افزود: مرامنامه و رویکرد صندوق ارزی در اختیار بورس قرار گرفته و بررسی شده است و آخرین مکاتبات برای صدور مجوز تاسیس صندوق ارزی هفته پیش انجام گرفت و امیدواریم طی فصل بهار این طرح اجرایی شود زیرا دستگاههای نظارتی بورس و سازمان بورس برای این مساله مخالفتی ندارند و این مساله از ابزارهای خوبی است که می توانند منابع ایرانیان خارجی را جذب کنند.
پایان پیام/
نظر شما