به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اردبیل، آیت الله سید حسن عاملی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل، در مراسم سیزدهمین گرامیداشت ارتحال آیت الله مروج، نماینده اسبق ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل، که در موسسه فرهنگی تحقیقاتی آیت الله مروج برگزار شد، اظهار داشت: تجلیل از بزرگان به معنی این نیست که یک خیابان یا کوچه را به اسم آنها بگذاریم یا تندیس آنها را بسازیم بلکه این حق بر گردن همه مردم است تا علم، تفکر و اندیشه آنها را ترویج دهیم که خواسته خود علما نیز هست.
وی، با اشاره به اینکه علما در ترویج علم و اخلاق در جامعه تاثیر دارند، افزود: آیت الله مروج خود را وقف استان اردبیل کرده بود و در تربیت سالم مردم تاثیر داشت که این باعث عزت استان اردبیل است.
آیت الله عاملی، با بیان این مطلب که آیت الله مروج موجب عزت روحانیت در استان شد، تصریح کرد: انقلاب اسلامی موجب شد تا جامعه رفتار صحیح و انسان سازی بیاموزد و آیت الله مروج الگوی مناسبی بود که عزت و سربلندی روحانیت را در استان اردبیل حفظ کرد.
نماینده ولی فقیه در استان، با بیان اینکه آیت الله مروج علاقه خاصی به تفسیر داشت، گفت: جامعه همیشه در مقام فکر و اندیشه علما خاضع باشد و حتی دین مبین اسلام نگرش ویژه ای نسبت به علما و روحانیت دارد و این مفهوم را می رساند که در نزد خداوند متعالی علم از درجه اعتبار بالایی برخوردار است.
امام جمعه اردبیل، با اشاره به اینکه در احادیث روایت شده است که اگر زمانی که برکت زمین کم می شود علما از این دنیا رفته اند و علم در جامعه کم شده، یادآور شد: اگر بخواهیم اهل بیت را معرفی کنیم باید با علم خودشان آنها را معرفی کنیم.
نماینده مردم اردبیل در مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه رسول الله فرموده اند " دیدار عالم برای مسلمان از 70 طواف کعبه برابر است"، خاطر نشان کرد: مردم از دیدار و بهره مندی از علما غافل نباشند و در دنیا هیچ نعمتی افضل تر از حضور عالم ربانی در جامعه نمی تواند باشد.
وی، با هشدار به مقامات ارشد استانی که مراقب باشند تا فساد در جامعه نباشد، اظهار داشت: با همه مظاهر فساد به خصوص مفاسد اقتصادی هر طوری که می توانید مقابله کنید زیرا کم کاری در این مورد باعث کم شدن باورهای مردم می شود و کسانی که در پای منبر علما حضور دارند تعجب می کنند که چگونه افرادی می توانند اینگونه آسان پول بیت المال را غضب کنند.
آیت الله عاملی، در پایان سخنان خود از وظایف علما سخن گفت و افزود: از وظایف علما اصلاح عقیده، اصلاح اخلاق، اصلاح شهر و منطقه و راه اندازی جریان ناب معرفتی برای ایجاد فضای معنوی، اصلاح نظام سیاسی، اصلاح روابط اجتماعی، مقابله با دزدان اخلاق و اعتقاد، مبارزه با بدعت، مبارزه با خرافات، ایجاد موسسات خیریه برای کمک به نیازمند، شفاعت ایتام، حفظ عزت و استقلال کشور، تبیین حکیمانه دین است.
پایان پیام/
نظر شما