به گزارش خبرگزاری شبستان از شهرکرد،حجت الاسلام محمدعلی نکونام، نماینده ولی فقیه در استان وامام جمعه شهرکرد، صبح امروز(28فروردین) در نخستین نشست شورای سیاستگذاری امور مساجد این استان، با اشاره به نقش کلیدی این شورا در پیشبرد اهداف امور مساجد استان گفت: به یقین اگر افکار و آرای این جمع جهت دهنده باشد و خروجی آن مساجدی پویا و فعال شود، بالاترین کار فکری در استان صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه همه نقش های اسلام باید از مسجد نشأت بگیرد، ابراز داشت: بنای اسلام بر این است که همه فعالیت های اسلامی از مسجد نشأت بگیرد و این یعنی، اسلام اجتماعی از مسجد شروع می شود.
حجت الاسلام نکونام، با اشاره به شکل گیری جامعه در اسلام، خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص)، نخستین کار خود در بدو ورود به مدینه، تشکیل مسجد قرار می دهد و همه فعالیت های دینی، اجتماعی، سیاسی و وحیانی خود را حول این محور قرار می دهد.
وی تشکیل مرکز رسیدگی به امور مساجد استان در سال 92 را یکی از مهم ترین فعالیت های فرهنگی سال گذشته استان عنوان کرد و افزود: تشکیل شورای سیاستگذاری امور مساجد استان و کمیته های مربوطه نیز در راستای امور فرهنگی استان شکل گرفته که عملکردی رضایت بخش داشته است چرا که در جهات مختلف مسجد، پویایی و تحرک ایجاد شده است.
این مقام مسؤل، اضافه کرد: هنوز در ابتدای راه هستیم و تا رسیدن به نقطه هدف مسجد که انسان سازی است، فاصله داریم؛ امیدواریم با کارهایی که هم در جهت عمران مساجد و هم در جهت رشد فکری مساجد در استان شروع شده است، بتوانیم جوانانی ولایی تربیت کنیم.
رئیس شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری، با بیان اینکه توجه به امور سخت افزاری و نرم افزاری مساجد باید در راستای هم صورت گیرد، تصریح کرد: در راستای امور سخت افزاری مساجد استان، تکمیل مساجد روستایی نیمه تمام در اولویت هستند که با عنایات رهبر معظم انقلاب، تا چند سال آینده و به تدریج نتیجه خواهد داد که در این مرحله 40 مسجد با اعتباری بالغ بر پنج میلیارد تومان تا آخر امسال تکمیل و به بهره برداری خواهند رسید.
وی در پایان تشکیل هسته های فرهنگی جوانان مساجد را نیز در راستای رشد فکری و نرم افزاری مسجد بیان کرد و گفت: اگر می خواهیم مساجد به جایگاه واقعی خود برسد باید در کنار امور عمرانی، به تغذیه فکری و انسان سازی آن نیز توجه شود.
در ادامه نیز حجت الاسلام علی رضا ملک محمدی، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان، از تشکیل کمیسیون رسیدگی به امور ائمه جماعات استان در این مرکز خبر داد و گفت: یکی از ضرورت های مساجد استان، توجه به مشکلات و امور ائمه جماعات بود که با تشکیل این کمسیون، همه امور مربوط به ائمه جماعات استان مورد بحث قرار می گیرد و با همکاری دستگاه های متولی به رفع مشکلات آنها پرداخته می شود.
وی با بیان اینکه ستادهای هماهنگی امور مساجد در همه شهرستان های استان شکل گرفته و کار خود را آغاز کرده اند، ابراز داشت: تشکیل شورای سیاستگذاری امور مساجد، شروع به کار چهار کمیته اساسی و راهبردی در امور مساجد استان، تشکیل هسته های فرهنگی مساجد و نظارت بر عملکرد ساخت و ساز و فعالیت های فرهنگی مسجد، از مهم ترین برنامه های سال جاری مرکز رسیدگی به امور مساجد استان است.
این مقام مسؤل، مشکلات مساجد استان را در دو دسته مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری گروه بندی کرد و افزود: در بسیاری از روستا های استان مسجد وجود ندارد و اگر مسجدی هم با کمک های مردمی ساخته شده است، در حداقل امکانات به سر می برد که این شایسته مساجد نیست.
حجت الاسلام ملک محمدی، در ادامه به مشکلات نرم افزاری مساجد اشاره کرد و گفت: کمبود هیئت امناء فعال و آگاه، نبود فعالیت های فرهنگی انسان ساز در مسجد و همچنین کمبود روحانی در مساجد از مهم ترین مشکلات نرم افزاری مساجد است.
پایان پیام/
نظر شما