به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی با اشاره به اینکه 99 طرح برای سیستان و بلوچستان نهایی شده است که تا پایان امسال یا در نیمه اول سال آینده اجرا خواهند شد، افزود: البته گاهی پیش می آید که برخی درخواست ها از سوی مردم و مسئولان در جریان سفر اعلام می شود که به لحاظ محدودیت ابعاد و منابع مورد نیاز امکان بررسی و تصویب آنها در طول سفر وجود دارد و نهایتاً تایید می شوند و برخی درخواست های دیگر مطرح می شود که به طور طبیعی باید در جلسات دولت در تهران مورد بررسی دقیق قرار گیرند.
رییس جمهوری اظهار کرد: البته بسیاری از درخواست هایی که در جریان سفر دولت به استان ها مطرح می شوند ناشی از آن است که اقتصاد، سامان و رونق لازم را ندارد و اگر اقتصاد کشور رونق بیابد دیگر این درخواست ها در گردش های کار طبیعی رفع شده و به این شکل به دولت ارائه نخواهند شد.
دکتر روحانی در پاسخ به سوالی درباره اینکه دولت چه برنامه عملی برای تامین امنیت پایدار به عنوان درخواست و دغدغه مردم استان دارد، تصریح کرد: در این سفر امکان دیدار و گفتگو با نیروهای مسلح استان برای بنده مقدور نشد و بنده از همین فرصت سوال شما استفاده کرده و از این بابت عذرخواهی می کنم.
رییس جمهوری با بیان اینکه البته پیش از این جلسه مصاحبه، فرصت کوتاهی برای ملاقات با فرماندهان نظامی استان پیش آمد، ادامه داد: امنیت این استان حائز اهمیت است چرا که همسایه دو کشوری است که در آن کشورها هنوز ثبات و امنیت به اندازه کافی وجود ندارد، بنابراین ایجاد امنیت پایدار در سیستان و بلوچستان کار آسانی نیست.
دکتر روحانی گفت: در عین حال هم مردم و هم مرزداران ما کار بزرگی انجام دادند. در عمق این استان ناامنی نمی بینیم و اگر چه در نقاط مرزی کم و بیش حوادثی داریم که باید امنیت را بالا ببریم ولی در مجموع مردم و نیروهای مسلح امنیت را برقرار کردند.
دکتر روحانی اظهار کرد: باید مردم بیشتر نسبت به تامین امنیت احساس مسئولیت کنند و نیروهای مسلح نیز در این زمینه پشتیبان آنها باشند.
رییس جمهوری افزود: امروز اگر سرمایه داران بخواهند در شهرهای این استان فعالیت کند دچار مشکل نخواهند شد. در چابهار شاهد بودیم که 15 طرح پتروشیمی در حال اجراست. همچنین دولت زمینه ها را برای سرمایه گذاری در بحث پتروشیمی و معادن مهیا می کند. دولت در زمینه اکتشاف معادن استان فعال شده تا پس از اکتشاف آنها را در اختیار کارآفرینان قرار دهد.
رییس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره مشکل کم آبی استان و برنامه دولت برای تامین آب تصریح کرد: مشکل آب در این استان مخصوصا برای روستاییان وجود دارد. استان نیز استان وسیعی است و روستاها پراکنده و گسترده و اگر دولت بخواهد به همه این روستاها همه خدمات را ارائه دهد نیز این واقعا در توان دولت نیست. بعضی از روستاها خیلی کوچک هستند و دولت باید در آینده فکری کرده و مرکزیتی برای این روستاها درست شود و خدمات را در آنجا تجمیع کنیم و روستاها شکل جدیدی پیدا کنند تا مشکل کمتر شود.
دکتر روحانی گفت: دولت برنامه هایی برای برداشتن قدم هایی بزرگ دارد. همانطور که در زابل گفتم 46 هزار هکتار از اراضی زراعی از طریق لوله کشی آبرسانی می شود و از این طریق می توانیم آب را حراست کنیم. همچنین باید با آب شیرین کن در نقاط ساحلی بخشی از مشکل را حل کرد و یکسری آبها هم هست که باید مهار شود مثل آب های فصلی که به دریای عمان می ریزد. اصولا دولت برای کل آبهای مرزی برنامه جامعی دارد که امیدواریم امسال عملی شود.
رییس جمهوری درباره راهکارهای دولت برای حل مشکل اشتغال در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: اشتغال مشکلی است که در کل کشور با آن مواجه هستیم. در بحث اشتغال کسانی که سوادشان پایین است وضعیت اشتغال شان خوب شده، اما فارغ التحصیلان دانشگاهی شرایطشان متفاوت است و باید برای آنها فکری کنیم.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه باید اشتغال مولد و پایدار ایجاد کنیم، تصریح کرد: در طرح بهره وری آب که قرار است در استان اجرا شود تقریبا 50 هزار نفر مستقیم و در مجموع 300 هزار نفر مشغول به کار می شوند. همچنین در اجرای طرح پتروشیمی چابهار 20 هزار نفر به صورت مستقیم و تعداد کثیری به صورت غیرمستقیم مشغول به کار می شوند. اجرای راه آهن و توسعه بنادر نیز اشتغال زیادی در استان ایجاد می کند.
رییس جمهوری ادامه داد: همچنین اگر شرایط مناسب برای گسترش گردشگری فراهم کنیم، گردشگری می تواند سرعت ایجاد اشتغال را بالا ببرد. دولت از سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در گردشگری استان دعوت می کند تا با کمک دولت و سرمایه گذاری در همه بخش ها با رونق بخشیدن به اقتصاد مشکل اشتغال را نیز قدم به قدم برای استان و همه کشور رفع کنند.
پایان پیام/
نظر شما